10 cele mai frecvente alergii alimentare din zilele noastre

0
137

[ad_1]

Milioane de americani suferă de alergii la alimente și există o dificultate din partea lor să savureze o felie de tort de ziua de naștere la birou sau să mănânce alimente la o petrecere, deoarece ar putea fi riscant pentru ei să mănânce alimente care nu ar trebui să fie. Ajută atunci când anunță gazdele, colegii de muncă, restaurantul și prietenii, dar ar fi mai bine să înțeleagă unde ar putea fi găsite ingredientele posibil dăunătoare (și numele pe care le numesc) pentru a evita orice accident.

De ce apar alergii în alimente? Din anumite motive nedefinite, dacă sistemul tău imunitar a recunoscut în mod eronat un aliment semnificativ ca fiind periculos pentru sănătatea ta, celulele declanșează eliberarea IGE (Imunoglobulina E) anticorpi pentru alergenul de neutralizat. Dacă mănânci această mâncare data viitoare, histamina va fi apoi eliberată în fluxul sanguin de către IgE, care va provoca mâncărime în urticarie până la tulburări de stomac (ceea ce este neplăcut).

Chiar dacă între linia intoleranței alimentare și alergiile alimentare este deseori neclară, simptomele alergiei vor apărea imediat după masă, nu mai târziu de 2 ore de la consumare, iar simptomele pot apărea indiferent, pe de altă parte, intoleranța alimentară, în funcție de tipul acesteia, poate încă vă permit să vă bucurați de cantități mici de mâncare fără probleme. În unele cazuri, cei care suferă de intoleranță la lactoză, pe măsură ce îmbătrânesc, consumul unei cantități mici nu le va da reacții, dar consumul unei farfurii cremoase de burrata s-ar putea să nu-ți dea cel mai bun rezultat.

Copiii de vârstă fragedă sunt cei mai afectați de alergii la mancareși aproximativ 90% dintre unele dintre alergii sunt cauzate de opt alimente precum ouăle, laptele de vacă, arahide, soia, grâu, nuci și crustacee. Este obligatoriu și esențial să iei măsuri de precauție în evitarea alimentelor care îți provoacă reacții alergice. Poate suna ușor să eviți aceste alimente alergice; cu toate acestea, multe ambalaje și alimente procesate pot încurca descifrarea. Eticheta trebuie citită și este necesară, chiar dacă alimentele nu includ ou în ingrediente, aceasta poate conține totuși un ingredient care este un produs dintr-un ou care poate provoca apariția alergiei dumneavoastră. Dar nu trebuie să vă faceți griji pentru cei care sunt dependenți de mâncare, există mai multe modalități pentru ca etichetele să fie enumerate, astfel încât să știți ce alimente veți mânca și să aveți grijă.

1. Ouă

cele mai frecvente alergii alimentare

Când vorbiți despre energie, proteine ​​și dacă doriți să vă umpleți, ouăle sunt cele mai bune. Pentru acele persoane care au alergii la ouă, ouăle din diferite preparate pot fi neplăcute. În cea mai mare parte, copiii care au 5 ani și mai tineri care suferă de alergie de obicei o depășesc și unii o aduc la vârsta adultă. Alergia la ou nu are tratament sau vindecare, dar o puteți testa în mod regulat pentru a verifica dacă toleranța cu acesta s-a schimbat. Este doar trist că pe etichete, oul nu apare de obicei. Termeni precum globulină, albumină, lecitină, lizozom, livetin, cuvinte care includ „ovo” și „ova” ca prefix, vitellin, simplitateși silici albuminate sunt cuvintele de care trebuie să te ferești. Aceste cuvinte implică faptul că oul proteic este prezent. Acesta poate fi inclus în unele produse cosmetice sau în șampon.

Alternativă: Evitarea ouălor în consumul de alimente este dificilă, cu toate acestea, acasă, nu ar trebui să fie gătite fără ouă. Tofu sau Amidon de porumb – Uleiul din semințe de in este câteva alternative surprinzătoare în rețetele tale.

2. Lapte

cele mai frecvente alergii alimentare

Laptele a făcut unele dintre corpuri bune. Se fac o mulțime de greșeli atunci când o alergie la lapte este comparată cu intoleranța la lactoză. Simptomele pot fi similare, dar alergia la lapte apare atunci când sistemul imunitar al organismului reacționează anormal la proteinele din lapte, în timp ce intoleranța la lactoză apare în problemele digestive ale corpului, ceea ce duce la imposibilitatea de descompunere a anumitor enzime. Puteți discuta cu un alergolog pentru a putea afla diferența. Alergia la lapte este adesea observată la sugari și în curând o depășește în anii următori. Cu toate acestea, pentru acele persoane care au adus alergie la vârsta adultă, trebuie să aveți grijă de alimentele procesate, deoarece unele proprietăți și conținutul bogat în proteine ​​​​din lapte fac ingredientele „ideale”.

Alternativă: Luând în considerare opțiunile în alternativele de lapte, există câteva opțiuni și este indicat să urmați sfaturile unui alergolog pentru a oferi cea mai bună opțiune pentru dvs. Pentru unii, alergiile se limitează la laptele de vacă, iar consumul de lapte a unui alt animal poate fi suficient. Lapte de soia este o alternativă binecunoscută, dar atunci ar trebui să bei cu prudență, deoarece alergiile la soia sunt și ele frecvente. Lapte de nucă de cocos este o altă alternativă pentru că este nelactate, dar cremoasă și amestecați-o complet pentru că gustul este copleșitor.

3. Arahide

Acest tratament cu nuci și sărate este cu adevărat responsabil pentru o mulțime de reacții alergice, care sunt grave. Când proteina de arahide a fost identificată ca fiind dăunătoare pentru organism, sistemul imunitar activează simptomele care provoacă ca substanțele chimice să ajungă în fluxul sanguin, ceea ce dă răspunsuri alergice ușoare-severe. Arahidele pot fi văzute în o mulțime de produse, așa că odată ce aflați că sunteți alergic la alune, asigurați-vă că inspectați fiecare etichetă a tuturor alimentelor preparate și procesate. Chiar dacă inhalați sau mâncați, produsele care au contaminat încrucișat pe alune ar putea probabil să vă expună anafilaxiei.

Alternativă: Potrivit raportului CBS News, oamenii de știință au descoperit o tehnică împotriva alergiilor din alimente prin inducerea în eroare a sistemului imunitar. Mergând mai departe, dacă gustul de arahide nu poate fi rezistat (în special untul de arahide care are delicii decadente), o răspândire de floarea-soarelui fără nuci, Natural Crunch Sun Butter și glutenul de arahide sunt înlocuitorii gustoși și siguri.

4. Nuci de copac

cele mai frecvente alergii alimentare

1,2% dintre locuitori sunt afectați de alergii la nuci conform AAAAI (Academia Americană de Alergie, Astm și Imunologie). Aproape fiecare nucă este inclusă, de la caju la migdale și macadamia la nuci pecan. Dacă aveți o alergie la oricare dintre ele, cel mai probabil, sunteți și alergic la unele dintre aceste nuci. Uleiurile de nuci și nuci de copac trebuie evitate. Poate fi văzut în unele rețete neașteptate, cum ar fi sosurile pentru salată, crusta de plăcintă și în sosuri pentru grătar. Această alergie poate provoca și anafilaxie.

Alternativă: Există o mulțime de posibilități de contaminare încrucișată și expunere a nucilor, le puteți evita cel mai bine verificând eticheta „poate conține nuci”. Deși multe nuci gustoase trebuie evitate, seminte de susan, dovleac și floarea soarelui sunt cele mai bune alternative pentru gătit.

5. Grâu

cele mai frecvente alergii alimentare

Glutenul este principala proteină care este atacată de sistemul imunitar atunci când o persoană are o alergie la grâu. Alergiile la grâu sunt de obicei confundate cu boala celiacă, o tulburare care practic evită organismul de la absorbția nutrienților corespunzători și provoacă o reacție adversă la gluten. Este foarte greu să evitați produsele din grâu, deoarece pot fi găsite oriunde, cum ar fi în paste, biscuiți, pâine și chiar în bere. Uneori poate apărea o reacție severă, cum ar fi anafilaxia, care este declanșată atunci când luați aspirină sau faceți exerciții fizice după consumul unui produs din grâu. Aceste activități pot crește o alergie prin activarea aceluiași mecanism biologic pentru a produce răspuns alergic la grâu. Unii lucrători care lucrează și întâlnesc făină de grâu pot experimenta „Astmul lui Baker„, o problemă de respirație atunci când sunt inhalați alergeni de grâu, dar efectele secundare nu se simt atunci când mănâncă.

Alternativă: Ovăzul care nu conține gluten se găsește adesea în producția specializată dintr-un magazin alimentar. Dacă doriți un alt înlocuitor, îl puteți transforma în garbanzo, faina de tapioca, făină de orez, făină de fasole pentru ca tu să ai o masă de casă fără alergeni.

6. Seminte de susan

Cele mai frecvente alergii alimentare

Tot ce este pe bagel trebuie pus jos. Semințele de pe tratarea ta preferată pentru micul dejun ar putea provoca un volum de reacții alergice. În SUA, au crescut numeroase alergii la semințele de susan, deși nu este încă obligatoriu pentru companii să adauge avertismente privind semințele de susan pe eticheta alimentelor. Deoarece semințele de susan sunt utilizate în mod obișnuit în partea Orientului Mijlociu, au mai multe cifre de alergie în populația lor. S-a remarcat că este a treia alergie obișnuită în rândul copiilor israelieni. Deoarece aceste alimente etnice au fost incluse în cultura alimentară principală a STATELE UNITE ALE AMERICII, se bănuiește că problema cu frecvența alergiei la semințe de susan va crește. Produsele de panificație, hummus, gustări și o varietate extinsă de sosuri și sosuri sunt incluse în mâncarea care conține semințe de susan.

Alternativă: Vestea bună este că dacă aveți simptome alergice la semințele de susan, nu înseamnă că sunteți alergic și la alte tipuri de semințe. floarea soarelui, semințe de dovleac și macul deopotrivă nu au legătură cu simptomele alergice și poate fi o alternativă bună.

7. Scoici

cele mai frecvente alergii alimentare

Intoleranța la crustacee în sistemul nostru imunitar este una dintre cele mai frecvente alergii în alimente care este ușor de distins. În comparație cu alergiile obișnuite la alimente, alergiile la crustacee sunt de obicei frecvente la adulți în comparație cu copiii. Este ușor să identifici crustaceele și să eviți, totuși, moluștele, fructele de mare, sunt de obicei confundate ca fiind sigure de consumat, inclusiv scoici și calmari. Unele tipuri de moluște pot fi consumate de alții care au alergii la fructele de mare, dar alții le taie complet.

Alternativă: Alergia la fructele de mare poate fi evitată cu ușurință, totuși, pentru unii, pentru a obține un stil de viață mai sănătos, totuși doresc să mănânce crustacee. Dacă vrei să ai unele beneficii ale proteinelor și să menții o dietă săracă în calorii, poți avea ca înlocuitori carne albă precum curcanul și puiul.

8. Pește

cele mai frecvente alergii alimentare

La fel ca și crustaceele, și peștele cu aripioare poate provoca cu ușurință reacții alergice. Proteina de pește provoacă adesea reacții la nivelul sistemului imunitar, iar gelatina de pește (din pielea peștelui și a oaselor) este, de asemenea, responsabilă pentru reacțiile alergice. Poate suna ușor să eviți toate fructe de mareCu toate acestea, există unii pești, cum ar fi hamșa, care sunt de obicei ascunși în unele alimente, cum ar fi sosurile pentru salată Caesar și sos Worcestershire. Contaminarea încrucișată este o altă preocupare principală și șansa de contaminare încrucișată este mare, în special în unele restaurante și în alte locuri publice. Cu toate acestea, iată veștile grozave, dacă aveți alergie la peștii cu aripioare, cum ar fi păstrăvul, lipa și basul, nu înseamnă că aveți și alergie la crustacee.

Alternativă: Mulți oameni au alergie la un pește și au, de asemenea, o alergie la altul, așa că medicii recomandă evitarea completă a peștelui. Cu toate acestea, peștele proaspăt are mai multe șanse de a depăși simptomele alergice. După consultarea cu medicul dumneavoastră, vă puteți bucura cu siguranță de somon și ton.

9. Soia

cele mai frecvente alergii alimentare

Pentru iubitorii de sushi, soia este întotdeauna de vină pentru reacții alergice în comparație cu peștele. Unii sugari sunt deja introduși în alergiile la soia prin formula pe bază de soia, iar acele cazuri sunt de obicei depistate precoce. S-ar putea să vedeți că soia este identificată ca un alergen ușor, poate apărea în alimentele neașteptate pe care le consumăm în fiecare zi precum cereale, ciocolată, produse din carne și alimente coapte. De obicei, unii lasă alergia la soia în copilărie, dar poate fi realizată și la vârsta adultă din cauza unor factori precipitanți. Unii factori pot include astmul, eczema, febra fânului sau urticaria.

Alternativă: Semințele de lupin care sunt aduse de europeni sunt unul dintre înlocuitorii de soia care pot fi adăugate în mese, conform The New York Times. Înlocuitorul, care nu conține gluten, funcționează ca un antioxidant, bogat în aminoacizi și sărac în ulei și grăsimi.

10. Legume și Fructe crude

cele mai frecvente alergii alimentare

Unii care suferă de alergie sezonieră experimentează, de asemenea, disconfort și mâncărime odată ce mestecă un morcov crud sau mușcă o piersică fragedă. Legumele și fructele crude au aceleași proteine ​​​​și polenul, care poate dezvolta imediat reacții alergice pe cale orală. Acestea pot să nu fie la fel de periculoase în comparație cu o altă alergie la alimente, anafilaxia se poate întâmpla și în cazuri rare.

Alternativă: Dacă nu poți suporta mâncărimea gurii, nu renunța! Mai există speranță. Modul simplu pentru unii este să îndepărteze pielea legumelor și fructelor pentru a reduce efectul secundar al alergiei. În plus, proteinele ofensatoare își schimbă forma odată ce gătiți legumele și fructele crude care pot provoca simptome alergice. Prin urmare, cei care dezvoltă de obicei acest tip de alergie orală, nu ar trebui să mai experimenteze disconfort.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.