21 Thailanda Fructe pe care ar trebui să le încercați în timp ce vizitați

Există multe fructe în Thailanda datorită naturii sale tropicale și a climatului cald pe tot parcursul anului. În timp ce vizitați pentru prima dată, veți găsi cu siguranță niște fructe ciudate din Thailanda pe care nu le-ați văzut niciodată înainte.

Mi-a plăcut să vizitez piețele thailandeze locale și, pentru prima dată, am continuat să găsesc fructe noi pe care nu le-am văzut niciodată în întreaga mea viață. În acest articol, împărtășesc 21 de fructe thailandeze pe care cred că toată lumea ar trebui să le încerce în timp ce vizitează!

Snakefruit

Acest fruct deosebit își are numele după asemănarea sa cu șarpe. Este foarte suculentă și are o aromă dulce și acră.

Este o gustare populară printre localnicii thailandezi și se bucură în mod special să le îmbibați cu un amestec de sare și zahăr.

Snakefruit

Foto: Shutterstock

Mangosteen

Adesea numită regina fructelor. Mangosteen este o plantă din Asia de Sud-Est și a fost cultivată aici încă din cele mai vechi timpuri.

Thailanda este una dintre țările cu cele mai mari plantații de Mangosteen, iar pe parcursul sezonului de vârf, din mai până în august, le găsiți pe o mulțime pe piețele locale.

Este cultivat în partea de sud și est a țării, în special în provinciile Surat Thani, Chanthaburi și Rayong.

Mangosteen

Foto: Shutterstock

Mango

Thai mango sunt probabil cele mai bune mango-uri pe care le-am gustat până acum. Sezonul este din aprilie până în iulie.

Nu ratați să încercați orezul Mango lipicios, care este un desert local popular.

Mango

Foto: Shutterstock

Mango de prune

Îți plac prunele și mango-urile? Atunci nu trebuie să ratați asta! Sunt în sezon din aprilie până în mai.

Plum Mango

Foto: Shutterstock

Durian

Dacă mangosteenul este regina fructelor din Thailanda, Durian este regele. Acesta miroase de departe și are o aromă și o textura unică, precum și un aspect ciudat. Are un miros atât de puternic încât a devenit interzis în unele hoteluri.

Durian este cultivat peste tot în Asia de Sud-Est, iar în sezon, veți găsi aceste pe o mulțime de pe piețele thailandeze locale.

Durian

Foto: Shutterstock

Papaya

Un alt fruct tropical, care este foarte comun în Thailanda, Papaya. Este cultivat în provinciile sudice și estice și este disponibil pe tot parcursul anului. Acestea se bucură de cele mai bune coapte și proaspete.

Nu ratați să încercați Salata Verde Papaya (Som Tam), care este o mâncare tipică thailandeză.

Papaya

Foto: Shutterstock

Chom poo

Experiența mea cu acest fruct nu este foarte bună, dar este încă unică și un fruct pe care îl veți găsi pe multe piețe thailandeze. Chom poo este, de asemenea, cunoscut sub numele de mere de trandafir sau mere java.

Nu voi spune ce cred ca au gust, dar va recomand sa le incercati deoarece fiecare are gustari diferite.

Chom poo

Foto: Shutterstock

rambutan

Unul dintre cele mai ciudate fructe din Thailanda, Rambutan, de obicei cultivat în toată Asia de Sud-Est. Este similar cu liceul, dar Rambutanii sunt, în general, mai dulci, cremoși și mai bogați în gust.

Rambutan

Foto: Shutterstock

Ananas

Ananasul thailandez este fantastic și se cultivă foarte mult. Cele pe care le-am văzut sunt de obicei mai mici decât ananasul obișnuit și sunt foarte suculente, cu un gust frumos dulce.

Ele fac un ingredient perfect în faimoasele produse de patiserie thailandeze. Dacă călătoriți în provinciile din nord, cum ar fi Chiang Mai sau Chiang Rai, veți găsi o abundență de ananas.

Thai pineapple

Foto: Shutterstock

Fructul dragonului

Cel mai renumit în Vietnam, dar fructul Dragon este cultivat în toată Asia de Sud-Est, și este unul dintre cele mai tari fructe din Thailanda.

În timp ce nu arătau ca un dragon, ar putea foarte bine să fie ceva asemănător cu modul în care un ou dragon ar arăta. Cu toate acestea, este moale pe interior, iar cea mai obișnuită varietate este albă pe interior cu semințe negre mici.

Mănânci interiorul fructului, fie cu o lingură, fie cu peeling pe piele.

Dragon Fruit

Foto: Shutterstock

jackfruit

Ca și Durian, dar nu atât de mirositor. Jackfruit a devenit unul dintre înlocuitorii de carne pentru mulți vegani din întreaga lume și este disponibil în toate țările din Asia de Sud-Est.

Marele sezon pentru Jackfruits este imediat după sezonul ploios din octombrie și noiembrie. Ele pot crește în fructe gigantice care cântăresc până la 40 de kilograme!

Jackfruit

Foto: Shutterstock

pomelo

Pomelo este unul dintre fructele mele citrice preferate și este cultivat în multe țări din lume. Cu toate acestea, pomelo thailandeză este foarte suculent și este de obicei disponibil pe tot parcursul anului, dar mai ales în octombrie.

Pomelo

Foto: Shutterstock

Langsat

O gustare dulce asemănătoare cu Longan, Langsat este renumit pentru beneficiile sale pentru sănătate. Pielea poate fi folosită pentru a respinge împotriva țânțarilor.

Practic, Langsat este un superfruct, iar pentru a mânca tot ce trebuie să faceți este să stoarceți ușor și pielea sa se deschide și lasă fructul să iasă. Cu toate acestea, este foarte popular și cererea pentru langsat în țările din Asia de Sud-Est este mult dincolo de aprovizionare.

Langsat

Foto: Shutterstock

Banană

Bananele banane sunt mai mici și mai dulci decât bananele "obișnuite". Există aproximativ 100 de soiuri diferite de banane care cresc în întreaga țară, chiar și bananele roșii cresc aici.

Veți găsi banane locale pe piețele pe tot parcursul anului.

Thai fruits

Foto: Shutterstock

Nuca de cocos

Având o nucă de cocos proaspătă este unul dintre cele mai bune lucruri despre Thailanda, pentru doar 1 USD, vizitatorii se pot relaxa pe plajă, savurând nucă de cocos proaspătă.

Puteți, de asemenea, să le tăiați deschis și să utilizați o lingură pentru a mânca și carnea interioară.

Coconut

Foto: Shutterstock

Sapotier

Acest fruct este nativ în Mexic, dar este destul de comun în Thailanda, de asemenea. Fructul are pielea maronie și aproape aminteste de cartofi.

Principalul sezon pentru Sapodillas este din septembrie până în decembrie. Dacă vizitați în această perioadă, asigurați-vă că încercați o Sapodilla proaspătă și proaspătă, sunt foarte gustoase!

Sapodilla

Foto: Shutterstock

lychee

Un fruct cu origini chinezești care au devenit populare în toată Asia. Lychee crește și în prezent în Thailanda, mai ales în provinciile de nord.

Lychee

Foto: Shutterstock

Cremă de mere

De asemenea, cunoscut sub numele de zahăr Apple. Acest fruct are sezonul de vârf din aprilie până în august.

Să-l mănânce, tăiați-l în bucăți, scoateți semințele și bucurați-vă! Gustul este dulce și amintește un pic de pere sau mere.

Custard apple

Foto: Shutterstock

Star Gooseberry

Acest fruct specific este considerat a aduce noroc. Pomul pe care se dezvoltă se numește copac norocos și sunt foarte frecvente în grădinile thailandeze.

Pe plan local, fructul este cunoscut sub numele de Mayom.

Star Gooseberry

Foto: Shutterstock

Fructe de stele

De asemenea, cunoscut sub numele de Carambola, Star Fruit este în întregime comestibilă și este frecvent consumată în Asia de Sud-Est. Sezonul din Thailanda este din octombrie până în decembrie, iar apoi sunt disponibile pe scară largă pe piețele locale.

Star fruit

Foto: Shutterstock

longan

Longan este similar cu lychee și Rambutan în interior, dar este de obicei mai dulce și mai moale, precum și mai ușor de coaja. Dintre toate fructele din Thailanda, Longan este probabil gustul meu preferat!

În Chiang Mai, există chiar și un roz Longan, și veți găsi aceste disponibile în toată țara.

Longan

Foto: Shutterstock

De unde să cumpărați aceste fructe din Thailanda

Piața locală este cel mai bun loc pentru a cumpăra fructe thailandeze. Majoritatea supermarketurilor vor avea o varietate de fructe locale disponibile, dar cele mai bune prețuri și de calitate se găsesc pe piețele tradiționale unde localnicii își iau fructele și legumele.

Cele mai multe orașe au mai multe piețe locale, iar multe dintre ele sunt deschise devreme dimineața. Evitați piețele din zonele turistice, dacă este posibil, și nu vă fie teamă să vă preocupați de prețuri. Mai multe fructe pe care le cumperi, prețul mai bun pe care îl poți obține.

Este o practică obișnuită de a face negoț și mulți vânzători solicită, de asemenea, prețuri mai mari de la străini, dacă nu le cunosc.

Thai fruit market

Foto: Shutterstock


Câte dintre aceste fructe thailandeze ați încercat? Împărtășește-ți experiența în secțiunea de comentarii de mai jos!

Categorii:   Locatii

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.