25 cele mai periculoase animale din lume

15

Meduza Box

Meduza Box

Ucide mai multi oameni in fiecare an decat rechinii, crocodilii si Stonefish adunati laolalta, aceasta meduza a fost etichetata „cel mai veninos animal din lume”. Veninul sau este atat de puternic incat in unele cazuri tratamentul consta in nimic mai mult decat ultimul minut de resuscitare cardio pulmonara.

14

Leul african

In timp ce oamenii nu sunt in general pe lista lor, unii lei sunt cunoscuti a cauta in mod activ prada umana. Un caz celebru a fost cel din Tsavo din 1898 cand au fost raniti si ucisi 28 de muncitori feroviali in Kenya pe o perioada de 9 luni.

13

Boomslang

Boomslang

Desi sunt relativ timizi si in general nu ataca oamenii, atunci cand o fac lucruri pot fi grave. Veninul Boomslang-ului este un hemotoxin care dezactiveaza coagularea sangelui. In alte cuvinte, victimele sale mor incet, deoarece sangereaza prin fiecare por din corpul lor.

12

Pestele Puffer

Considerat unul dintre cele mai otravitoare vertebrate din lume, este o delicatesa in Japonia. Otrava Puffer-ului paralizeaza diafragma si iti opreste respiratia daca nu-l pregatesti in mod corect.

11

Hiena

In timp ce acesti pradatori s-ar putea abtine la interactiunea cu oamenii pe timpul zilei, dupa apusul soarelui situatia se schimba. Desi hienele sunt cunoscute ca au vanat oamenii de-a lungul istoriei, comportamentul lor tinde sa creasca in timpul razboiului si a focarelor de boli din cauza afinitatii lor puternice pentru cadavrele umane.

Categorii:   Natura

Comentarii

  • Posted: 5 august 2015 11:41

    Lucian

    Era de asteptat ca tantarul sa fie printre primii daca nu chiar primul animal dintre cele mai periculoase si letale...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.