aflati.ro - Afla lucruri si fapte interesante!

Menu

25 de versiuni originale intunecate si tulburatoare ale basmelor pentru copii

5

Bluebeard

Bluebeard

O alta poveste de Charles Perrault, Bluebeard spune povestea unui om bogat, urat, cu o barba albastra care a fost casatorit de mai multe ori; problema este ca nimeni nu stie ce s-a intamplat cu nevestele sale. Dupa ce o convinge pe fiica unui vecin sa se casatoreasca si sa se mute cu el, el pleaca pentru o vreme. El lasa toate cheile castelului in posesia ei, inclusiv cheia unei usi pe care ea nu are voie sa o deschida. Curiozitate o apasa si deschide incaperea, gasind organele fostelor sotii agatate de carlige pe perete si podeaua plina de sange.

4

Rumpelstiltskin

Rumpelstiltskin

Cu un final macabru, Rumpelstiltskin de fratii Grimm spune povestea unui dracusor care face o intelegere cu fiica unui morar. Tatal ei ii spune regelui ca ea poate sa tese paie in aur asa ca regele o ia si ii spune ca o va omora daca nu o va face pana in dimineata urmatoare. Fata intalneste un dracusor si fac o intelegere: el va tese paiele in aur daca ea ii ofera primul ei nascut. Cand copilul este nascut, ea nu vrea sa-l mai dea. El este de acord sa i-l lase daca ii ghiceste numele adevarat. A doua zi, ea ii spune numele, si, intr-un acces de furie, ea il prinde de picioare si il despica in doua.

3

Vulpea si Cainele

Vulpea si Cainele

Varianta scriitorului american Daniel P. Mannix a povestii Vulpea si Cainele originala, nu este atat de prietenoasa. In ea, vulpea il conduce intentionat pe unul din cainii unui om pe o cale ferata unde este lovit de catre tren si moare. Furios, stapanul antreneaza un caine (cel care se imprieteneste cu vulea in povestea Disney), care in cele din urma o fugareste atat de mult pe vulpe incat vulpea cade epuizata si moare. Cainele este de asemenea aproape de moarte, dar stapanul sau il aduce in starea in care era inainte ca mai tarziu, sa il impuste pentru ca nu poate avea un caine in cabinetul lui medical.

2

Pied Piper

Pied Piper

Povestea lui Pied Piper a lui Hamelin este o poveste care incearca sa isi dea seama de disparitia ciudata sau moartea majoritatii copiilor din oras. Povestea adevarata spune ca Piper a cazut de acord cu primarul sa scape de infestarea sobolanilor. El a facut-o, ademenind sobolanii la moarte in rau. Cu toate acestea, primarul refuza sa-i plateasca intreaga suma, astfel incat Piper a ademenit toti copiii. Unii oameni cred ca copiii au fost dusi departe pentru a participa la o cruciada a copiilor.

1

Scufita Rosie

Scufita Rosie

Da, in timp ce mergea la casa bunicii, dar in unele variante originale, lupul a ajuns la casa mai devreme si a taiat-o pe bunica, punand carnea intr-o camara iar sangele intr-o sticla de vin. El ii spune Scufitei sa-i dea ceva de mancare; ii da, nestiind ca sunt resturile bunicii sale. Altii spun ca fata s-a dezbracat, si-a ars hainele, a intrat in pat si a fost mancata de lup.

Categorii:   Copii

Comentarii