[ad_1]
Nu toți, dar unii au puține cunoștințe despre varietatea și beneficiile semințelor. Există o mulțime de semințe care sunt foarte hrănitoare și ar trebui incluse în planul tău de dietă zilnic. Veți fi surprins de acest articol care prezintă cele mai hrănitoare zece semințe ale noastre pentru a vă menține sănătatea.
1. Seminte de struguri
Aceste semințe sunt abundente în antioxidanți; sunt de asemenea anti-alergic, antiinflamator, antibacterian și oferă o multitudine de beneficii nutritive. În cercetare, ele ajută la îmbunătățirea flexibilității articulațiilor, a țesuturilor corpului și a arterelor. De asemenea, ajută la îmbunătățirea vederii nocturne, la sănătatea oaselor, la tratarea cariilor dentare și altele. Proprietățile antiinflamatorii ale semințelor de struguri previn dermatita, ulcerul, artrita, retenția de lichide și alte diferite afecțiuni ale corpului. Puteți să o adăugați pur și simplu în salată sau să o amestecați cu băuturi.
2. Seminte de in
Datorită proprietăților sale protectoare asupra sănătății, cum ar fi controlul zahărului din sânge, prevenirea cancerului și îmbunătățirea nivelului de colesterol, semințele de in au devenit extrem de populare. Sunt o sursă excelentă pentru o aprovizionare vegetariană de fibre și acizi grași omega-3. În plus, semințele de in sunt pline de nutrienți și vitamine care vă ajută să vă îmbunătățiți starea generală de bine. Deoarece aceste semințe oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate, ar trebui să fie incluse în dieta ta zilnică și pot fi consumate sub formă de pudră, nezdrobită sau sub formă de supliment.
3. Semințe de chia
Această sămânță este printre cele mai sănătoase semințe de pe pământ. Pentru fiecare 100 de grame de semințe de chia, are 485 de calorii, 42 g de carbohidrați și 31 g de grăsimi. În plus, acizii grași omega 3 se găsesc din abundență în semințele de chia și conține, de asemenea, un antioxidant esențial cunoscut sub numele de polifenoli. Semințele de chia previn diabetul, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, îmbunătățește sănătatea sistemului cardiovascular și stimulează metabolismul și energia. semințe chia poate fi adăugat în dieta dumneavoastră zilnică sub formă de tartinat, brioșă, salată, budincă sau amestecați-l în milkshake la alegere sau pur și simplu adăugați în apă.
4. Seminte de susan
Denumite în mod obișnuit „til”, aceste semințe sunt pline de nutrienți pe care adăugarea lor în dieta zilnică este o necesitate. Conțin antioxidanți care ajută la protejarea împotriva leziunilor hepatice și oferă o sursă excelentă de minerale, în special calciu. Aceste semințe ajută la declanșarea creșterii părului, stimulează digestia, îmbunătățesc sănătatea pielii, oferă oase și dinți sănătoși și multe altele. Semințele de susan pot fi consumate fie sub formă de ulei, fie pur și simplu stropiți pe salata preferată.
5. Semințe de dovleac
Aceste semințe oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate, care includ pierderea în greutate, controlul diabetului, promovarea digestiei, prevenirea insomniei și alte beneficii suplimentare. Semințe de dovleac sunt o sursă excelentă de PUFA sau acizi polinesaturați și antioxidanți care ajută la reglarea nivelului de colesterol. Pot fi încorporate în legume, salate sau pur și simplu prăjiți aceste semințe și mâncați pentru gustare.
6. Semințe de floarea soarelui
Seminte de floarea soarelui sau mai bine cunoscut în hindi ca „surajmukhi ke beej” are o mare valoare nutritivă și este cunoscut în mod popular ca fiind o gustare. Pentru că semințele de floarea soarelui oferă o multitudine de beneficii, care includ promovarea sănătății pielii, combaterea pierderii osoase, precum și împotriva cancerului, stabilizează glicemia, sunt, de asemenea, împlinitoare și gustoase. Aceste semințe sunt bogate în fibre, magneziu, proteine, seleniu, cupru, vitaminele B1 și E, ceea ce este sănătos ca o gustare. Se poate presara si pe fructe sau legume.
7. Semințe de schinduf
schinduf semințele, sau „Methi”, așa cum sunt cunoscute de mulți, joacă un rol important în toate bucătăriile indiene. Pe lângă faptul că vă face mâncarea aromată, aceste semințe oferă un număr mare de beneficii, care includ prevenirea cancerului de colon, promovarea creșterii părului, controlul refluxului de acid și altele. Ele previn căderea părului, precum și albirea timpurie a părului. Conțin antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi, plus că face pielea să aibă un aspect sănătos. În ceea ce privește mamele care alăptează, aceste semințe cresc cantitatea de lapte. Poate fi consumat sub formă de ceai, în salată sau pur și simplu adăugat în apă.
8. Seminte de mac
Aceste semințe furnizează o cantitate bună de fibre alimentare și minerale precum zinc, magneziu, mangan, calciu, cupru, potasiu și fier. Semințele de mac conțin, de asemenea, 4% fosfor, calciu și fier, care este aportul zilnic recomandat. The seminte de mac sunt de obicei folosite la prepararea covrigilor, pâinii și brioșelor.
9. Semințe de fenicul
Fenicul semințele sau mai bine cunoscute sub numele de „Saunf” sunt remarcabil de populare ca odorizant de gură, deoarece combate respirația urât mirositoare. De câțiva ani încoace, semințele de fenicul sunt folosite pentru a pregăti bucătării gustoase indiene precum dhokla, dabeli, dal și altele. Conțin antioxidanți precum quercetina și kaemferol care ajută la protejarea organismului de bolile neurologice, îmbătrânire, cancer și infecții. Aceste semințe oferă o cantitate imensă de cupru, magneziu, fier, zinc, calciu, seleniu, potasiu și mangan, care sunt toate minerale esențiale. Puteți să-l gustați sau să îl amestecați în băutură sau să îl includeți în prepararea alimentelor.
10. Semințe de cânepă
Aceste semințe sunt considerate o mană divină pentru vegani. Conțin aminoacizi întregi care sunt necesari organismului, precum și fibrele insolubile și solubile. O singură porție de semințe de cânepă conține aproximativ 30 g de proteine. Aceste semințe pot fi consumate în ulei sau pulbere de cânepă.
În cazul în care cunoașteți și alte tipuri de semințe care pot fi incluse pentru o dietă sănătoasă, împărtășiți-ne cu noi comentând mai jos. În plus, nu consumați niciodată cantități mari din aceste semințe, deoarece pot provoca și efecte secundare. Dacă suferiți de orice afecțiune de sănătate, consultați mai întâi medicul înainte de a o include în planurile dvs. de masă.
[ad_2]