[ad_1]
Un gurmand cu un adevărat apetit pentru dulciuri consideră deserturile drept o regină în fiecare masă, ceea ce se explică foarte bine prin gustul lor. Mai jos sunt cele 10 cele mai populare deserturi din lume, cu o istorie fascinantă.
1. Pakhlava în Turcia
Pakhlava este un fel de mâncare tradițională orientală, un pătrat mic cu felii mai subțiri umplute cu nuci mărunțite în miere sau sirop. Se topește în gură și te face să simți minunile exoticului estic.
2. Tort Pavlova în Noua Zeelandă și Australia
S-a speculat că tort Pavloka și-a derivat numele în amintirea lui Anna Matveevna Pavlova, dansator de balet în Rusia; ca urmare a luminii frumoase a lui Pavlova, precum și a fustei ei albe. În anii 1920, ea a vizitat Australia și Noua Zeelandă pentru un turneu. Acest desert are peste 600 de rețete și cu multe legende și controverse în jurul originii sale. Oricum, odată ce ai mâncat din acest desert, care este făcut cu bezea crocantă, fructe și smântână, ar fi cu siguranță de neuitat.
3. Dadar Gulung în Indonesia
Provine din cuvântul indonezian Dadar care înseamnă „clătită” și Gulung care înseamnă „a rula”. Nu este surprinzător că acesta este cel mai popular desert de pe insula Java. Acest desert este făcut cu frunze de Pandan; clătitele sale verde sunt umplute cu nucă de cocos dulce rasă.
4. Creme Brulee în Franța
Un desert simplu de preparat in casa ta cand ai cuptor. Francois Massialot, un bucătar al ducelui de Orlean, a inventat Cremă de zahăr ars în cursul secolului al XVII-lea. În 1691, această rețetă a fost publicată într-o carte pe care a produs-o. Cu toate acestea, Creme Brulee face să ne gândim și la crema catalană în care exista o versiune că a luat această rețetă când a călătorit prin Catalonia.
Acest produs de patiserie moale cu smântână și un strat subțire de caramel crocant este servit nu numai în orice cafenele, ci și în Europa și în orice alte locuri din lume.
5. Tort Sacher în Austria
Acest tort se numără printre cele mai bune deserturi din lume, creat în 1832 la vârsta de 16 ani Franz Sacher care l-a făcut celebru. A fost numit după el în cinstea lui. Este compus din burete de biscuiți umplut cu gem de caise feliate acoperite cu ciocolată. Secretul său autentic este securizat cu strictețe și doar acei patiseri ai Hotelului Zaher din Viena știu despre el.
6. Plăcintă cu mere în America
Merele au fost descoperite de Lumea Nouă cu primii coloniști. Au trecut ani de zile până când înrădăcinatorii să dea roade. Acest desert a fost mult mai vechi decât țara însăși, iar dragostea lor fanatică pentru acest desert l-a făcut ca simbolul lor național pentru bunăstare.
Este o plăcintă umplută cu mere în crustă crocantă acoperită cu înghețată de vanilie, frișcă sau brânză cheddar.
7. Barul Nanaimo în Canada
Acest celebru desert canadian și-a derivat numele din orașul Nanaimo, o provincie din Columbia Britanică. Aceasta este o tartă cu trei straturi fără coacere, cu primul strat de bucăți de vafe urmate de o glazură cremoasă, bogată, acoperită cu ciocolată topită glazurată.
8. Gulab Jamun in India
Gulab Jamun este renumit în Asia de Sud-Est și un desert preferat în rândul indienilor. Este similar cu o gogoasa mica cu lichior de zahar. Este un lapte uscat pe bază solidă prăjit cu unt ghee.
9. Desert Mochi în Japonia
Printre cele mai bune deserturi care au venit din Orient se numără Mochi, un desert tradițional japonez care și-a poreclit numele de la tipul de orez lipicios de Mochi Gome. Japonezii au continuat să o bată într-un mojar până se transformă într-o pastă și din ea fac pelete sau scones. Un fel de mâncare celebru nu numai în timpul sărbătorii de Anul Nou în Japonia, ci pe tot parcursul anului. Acest desert este servit cu o lingură de înghețată și nu este limitat doar în Japonia, dar și alte țări includ acest desert în restaurantele și cafenelele lor.
10. Kardinalschnitten în Austria
Acest desert este un simbol al gustului ceresc. Numele său a fost preluat de la aspectul în sine. Un biscuit cu bezea a carui culori alb si galben seamana cu culoarea bisericii catolice. Kardinalschnitten este servit din 1974 în cafeneaua Mozart.
[ad_2]