Cei mai mari razboinici pe care istoria i-a vazut

15

Arminius

Arminius a fost un sef german in prima parte a secolului I, si este amintit ca fiind un razboinic brutal care i-a batut pe romani in batalia din Padurea Teutoburg, unde el a distrus literalmente trei legiuni romane si auxiliarele acestora. Chiar si asa, Arminius a fost in cele din urma infrant si ucis, dar victoria acelei batalii a fost atat de impresionanta – si sangeroasa – incat a avut un efect incredibil pe termen lung atat de partea triburilor germanice vechi cat si a Imperiului Roman. Legiunile romane nu au mai incercat niciodata sa cucereasca si sa detina definitiv Germania dincolo de raul Rin.

14

Miltiade

Potrivit istoricului Herodot, sacrificiul regelui Leonidas si a celor trei sute de spartani curajosi nu insemna prea mult daca nu exista Miltiade. Un strateg militar atenian genial si om de stat a condus atenienii si aliatii lor la victorie asupra persilor in batalia de la Marathon, unde a distrus literalmente flota persana si a fortat cel mai puternic imperiu din lume la vremea sa sa se retraga in rusine si sa se intoarca acasa dupa ce a esuat sa cucereasca Grecia.

13

Vlad Țepeș

Foarte putini oameni din istorie au aruncat mai multa teroare in inima oamenilor decat Vlad Tepes, cunoscut si sub numele de Dracula. Omul care a devenit o legenda si este privit ca Domnul Intunericului a fost o persoana reala si un razboinic foarte puternic. El s-a nascut in 1431 in Transilvania, si a domnit de trei ori.
Victoriile lui Vlad asupra invadatorului Imperiu Otoman au fost vizualizate si celebrate nu numai in toata Romania, ci si in restul Europei si se spune ca Papa Pius al II-lea chiar a fost impresionat de talentul si spiritul sau de lupta. De ce este amintit si ca Tepes? El nu a aratat nici o mila dusmanilor sai, pe care ii tragea in teapa, si, conform legendei, le bea sangele.

12

Sun Tzu

Sun Tzu

Priceput si cu experienta in lupta intr-o perioada de tulburari politice si militare fara precedent, Sun Tzu a fost un specialist militar activ in timpul turbulentelor tarzii din Dinastia Chou. El a devenit o legenda dupa ce a scris despre strategia militara chineza si artele martiale in arta razboiului, o carte care continua sa aibe un impact imens asupra culturii atat asiatice cat si occidentale.

11

Scipio Africanul

Scipio Africanul

Scipio Africanul a fost unul dintre comandantii romani cei mai capabili si de succes din istorie si cel care l-a invins pe Hannibal in batalia de la Zama in al doilea razboi punic. Chiar daca Scipio era 100% roman, deoarece victoria sa a fost in Africa, in urma triumfiului i s-a permis sa preia porecla Africanul. Mai tarziu, el a primit numele de Asiaticus cand a servit pe fratele sau Lucius Cornelius Scipio impotriva lui Antiochus III al Siriei in razboiul seleucid, unde a facut ce stia el mai bine – sa invinga.

Categorii:   Istorie

Comentarii

  • Posted: 27 ianuarie 2018 01:24

    Violetta

    misto...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.