Cei mai mari razboinici pe care istoria i-a vazut

10

Spartacus

Fara nici un dubiu, cel mai faimos gladiator care a trait vreodata, Spartacus, impreuna cu Crixus, Oenomaus, Castus, și Gannicus a fost unul dintre liderii sclavilor din rascoala lui Spartacus, o revolta a sclavilor majora impotriva Republicii Romane. Nici un alt individ nu a terorizat puternica republica cum a facut-o el.

9

Xiahou Dun

Xiahou Dun si-a oferit serviciile ca general militar al dictatorului Cao Cao la sfarsitul Dinastiei Han de Est si a devenit o legenda cand in timpul unei batalii a fost lovit de o sageata si si-a pierdut ochiul stang. In fata soldatilor sai uimiti si dusmani deopotriva, a scos sageata si si-a inghiti propriul glob ocular. In urma acestui incident, armatele inamice din China au fost afectate de teama de „Xiahou cel Orb, Razboinicul cu un Ochi”.

8

Hannibal Barca

Hannibal Barca

Hannibal s-a nascut in 247 i.Hr, in Cartagina (capitala a ceea ce este acum Tunisia), intr-o perioada cand imparatia tocmai a pierdut un razboi lung si important cu Roma si multe teritorii. Dar Hannibal a fost menit sa recucereasca aceste teritorii odata ce a devenit adult. Se crede ca Hannibal a fost unul dintre cei mai mari generali si lideri militari ai lumii antice si un strateg genial, care a dezvoltat tehnici de inconjurare si decimare a inamicului cu fortele combinate ale infanteriei si cavaleriei. Razboaiele sale cu Imperiul Roman au fost unele din cele mai epice din toata antichitatea.

7

Pyrrhus din Epirus

Pyrrhus din Epirus a fost regele Molossians-ilor grecesti, si cel care le-a oferit romanilor iadul. El a fost prima si singura amenintare a Romei la inceputul imperiului. De fapt, el a fost singurul om care a continuat sa bata legiunile romane. Unii istorici cred ca istoria ar fi fost diferita daca Pyrrhus nu ar fi fost ucis in Argos. Hannibal Barca l-a considerat cel mai bun general si cel mai mare rege razboinic care a trait vreodata. Unele din luptele sale, desi victorioase, au fost foarte sangeroase si au dus la o pierdere teribila de vieti omenesti incat au dat nastere termenului de „Victorie à la Pirus”, o expresie folosita si astazi, mai ales in sport si politica.

6

Richard Inima de Leu

Richard Inima de Leu

Richard a fost regele Angliei, cunoscut mai tarziu si sub numele de „Inima de Leu”, si celebru pentru faptele sale in a III-a Cruciada, desi in timpul sau de domnie de 10 ani a petrecut doar 6 luni in Anglia. El este descris ca fiind un razboinic extrem de calificat care nu a aratat mila dusmanilor sai si este faimos pentru curajul si indrazneala sa.

Categorii:   Istorie

Comentarii

  • Posted: 27 ianuarie 2018 01:24

    Violetta

    misto...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.