5 motive să continui să bei cafea

0
1257
Cafea

Un studiu publicat în 2012 în New England Journal of Medicine şi realizat pe 500.000 de bărbaţi şi femei, a descoperit că persoanele care beau cafea zilnic şi renunţă la ţigări, vor trăi mai mult decât durata medie de viaţă a adulţilor. Practric, cei care beau cafea trăiesc mai mult decât cei care nu beau cafea. Şi există multe dovezi şi studii care să susţină această concluzie.

Într-o mare măsură, beneficiile asupra sănătăţii noastre se trag de la conţinutul de cofeină al cafelei. Durata prelungită de viaţă nu este singurul beneficiu pe care cafeaua îl are asupra sănătăţii noastre.

Mai jos vedem alte 5 beneficii pe care cofeina le are asupra organismului nostru:

TE APĂRĂ DE PARKINSON

Dacă bei 2-3 ceşti de cafea pe zi, şansele să ajungi să suferi de Parkinson sunt mult mai mici. Un studiu realizat în anul 2000, a legat consumul ridicat de cafea sau cofeină cu o rată mult mai mică de apariţie a bolii Parkinson. Cafeina va spori activitatea cerebrală, care apoi va proteja sănătatea creierului şi va încetini evoluţia Parkinsonului. Mai mult, unele studii arată că ajută chiar la îmbunătăţirea abilităţilor motorii şi mai ales scade frecvenţa apariţiilor mişcărilor involuntare specifice bolii.

TE AJUTĂ CU SPORTUL

Studiile arată că, atunci când consumi cofeină înainte de antrenament, aceasta te ajută să munceşti mai mult şi pentru un timp mai îndelungat. Mai mult, îţi stimulează organismul cu 15% mai mult, pentru până la 3 ore după încheierea antrenamentului. Cu cât te vei antrena mai intens, cu atât mai stimulat îţi va fi metabolismul după.

SCADE RISCUL BOLILOR CARDIACE

Consumul ridicat de cofeină va împiedica apariţia unor artere înfundate care să ducă ulterior la un atac de cord. Un studiu publicat anul acesta, a descoperit că persoanele care au consumat cea mai mare cantitate de cafea au prezentat cel mai scăzut nivel de risc pentru a suferi de boli cardiace. La acest capitol, pe lângă cofeină, şi antioxidanţii existenţi în cafea ajută la acest lucru.

AJUTĂ BĂRBATII CU PROBLEME SEXUALE

Bărbaţii care consumă cafea zilnic îşi micşorează şansele de a suferi de disfuncţii erectile. Un studiu realizat anul acesta, pe un eşantion de peste 3000 de barbati, a aflat că bărbaţii care consumă 2-3 ceşti de cafea pe zi au cea mai mica rată de suferinţă de disfuncţii erectile, o boală care afectează 22% dintre bărbaţii până la 40 de ani şi 49% dintre bărbaţii până la 70 de ani. Totul funcţionează la fel ca la bolile cardiace, problemele erectile apărând atunci când nu ajunge destul sânge în penis. Iar cafeaua îmbunătăţeşte circulaţia sangvină.

REDUCE RISCUL DE PIETRE LA RINICHI

Persoanele care consumă băuturi pe bază de cofeină au un risc scăzut de a suferi de pietre la rinichi. Cafeaua te face să mergi mai des la baie. Iar pietrele se formează din depozite care nu sunt eliminate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.