25 cele mai periculoase rase de câini

Reclama ta aici

Exista multi factori care joaca un rol atunci cand atribuim cuvantul „periculos” la un caine, dar cei mai multi critici si cercetatori nu sunt de acord cu privire la acesti factori. Prin urmare, este nedrept sa etichetezi un caine drept periculos. Cu toate acestea, unele rase de caini au potential de a cauza prejudicii grave unei persoane atunci cand cainele este decis sa-l atace. Prin urmare, lista noastra cu cele 25 de rase de caini periculoase se concentreaza asupra potentialului unui caine de a provoca prejudicii grave unei victime. Este important sa retineti, totusi, ca majoritatea cainilor sunt crescuti cu dorinta de a-si multumi stapanii.

25
Tosa Inu

Inu este un caine masiv, cu variatii in greutate intre 58-90 kg si poate atinge inaltimea de 62-81 cm. Crescut initial pentru a deveni un caine de lupta, este considerat periculos si este interzis prin lege in unele tari.

24
American Bandogge

Acest caine incredibil de puternic este o incrucisare intre Pit Bull Terrier-ul american si Mastiff-ul napolitan. In ciuda aspectului sau muscular, cainele nu a fost crescut initial pentru a deveni caine de lupta. Cu toate acestea, unii il folosesc ca caine de lupta.

23
Cane Corso

Cane Corso este un caine musculos, care poate cantari intre 44 si 68 kg. Rasa este cunoscuta ca un adevarat si foarte probabil ultimul dintre Mastiffii si descendentii lui Canis Pugnax, care erau caini folositi de romani in razboi.

22
Bull Terrier

Cunoscuti dupa capurile lor in forma de ou, Bull Terrierii sunt caini extrem de puternici, aflandu-se pe locul intai in ceea ce priveste tesutul muscular. Desi nu este deosebit de agresiv, rasa este cunoscuta de a avea puternic instinct de „a-si prinde prada”, ceea ce il face pe Bull Terrier un caine periculos fata de animalele mici.

21
Rhodesian Ridgeback

Originar din Africa de Sud, acest caine este cunoscut de abilitatea sa de a tine departe leii de prada. Acest caine de vanatoare semi-domesticit este loial si inteligent, dar ii tine la distanta pe straini. Au nevoie de antrenament prietenos, deoarece acestia sunt super sensibili si pot dezvolta o latura agresiva.

Reclama ta aici

Categorii:   Diverse

Comentarii

 • Posted: 29 decembrie 2015 09:34

  Edi

  Așa este cu câini dar si eu am un husky si nu este agresiv dar un pitbul de talie
 • Posted: 18 februarie 2016 11:51

  Alex

  Este un top facut in necunostinta de cauza. In primul rand am observat ca nu faceti diferenta dintre APBT (american pitbull terrier)si american bully, pentru ca in poza de la APBT este defapt un american bully. Pe langa asta se gasesc si alti caini mai agresivi cum ar fi de exemplu kangalul, mastifful napolitan, ca sa nu mai zic de mastifful tibetan.
  • Posted: 6 august 2018 23:31

   DavidT15

   da e adevarat dar eu cred ca locul 1 ar trebui ocupt de pitbull
 • Posted: 28 aprilie 2016 09:54

  Christian

  Mie mi se pare ca Mastiful tibetan este cel mai mare si agresiv caine din lume
 • Posted: 8 martie 2018 23:19

  bogdan

  parerea mea e ca nu conteaza rasa ci stapanul.am vazut caini din rasele asa zis periculoase care erau foarte jucausi si iubitori si nu aveau curaj sa muste doar latrau si fugeau si am vazut caini din din rasa comuna care erau foarte teritoriali si foarte protectori si nu dadeau inapoi nici un pas.e vorba de fiecare individ in parte ,intr un cuib pot fi exemplare din ambele feluri descrise mai sus si conteaza f f mult stapanul si metodele de dresajmAm dresat multi caini si stiu ff bine asta
 • Posted: 8 iunie 2018 14:38

  corches

  eu am un pui de ciobanesc de berna si anca ceva ati uitat de mastivul tibetan
 • Posted: 8 iunie 2018 14:39

  corches

  eu am un pui de ciobanesc de berna si anca ceva ati uitat de mastivul tibetan cine e deacord
 • Posted: 27 octombrie 2019 13:27

  Mitici

  Sa uitam un pic de caini si sa ne uitam pe gramatica, diferenta dintre "din cauza'' si ''datorita''.
 • Posted: 29 octombrie 2019 15:19

  Radu

  Un top extrem de superficial. Lipsesc Kangalul, Ciobanescul de asia centrala, Mastiff-ul tibetan, etc. Boxerul, Husky, si altii par niste mici glume ale acestui top.
 • Posted: 2 noiembrie 2019 21:33

  Toni

  Un topic de nota 2,ati omis niste rase de caini foarte frumoase,inteligente si agresive in tot acest timp.
 • Posted: 23 septembrie 2020 14:16

  Nelu

  Nu sunt crescator de caini,dar ii iubesc,cred ca un Kangal bine dresat nu are rival,parerea mea
 • Posted: 18 februarie 2021 16:15

  andu

  acita inu nu este agresiv nici ciobanescul german nu este agresiv nici husky nu este agresiv acest top este foarte gresit
 • Posted: 27 noiembrie 2021 13:15

  Laurentiu

  Respect părerile tuturor. Fiecare are dreptate într-un fel. Din experiența mea consider că stăpânul face diferența! ÎNTOTDEAUNA!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.