Rase de caini interzise in Anglia

0
5695
dogo argentino

Orice caine poate fi periculos, insa unele rase de caini prezinta un pericol exagerat de ridicat. Aceste rase de caini interzise sunt atat de periculose incat sunt ilegale. Toate acestea se regasesc in legislatie sub Actul cainilor periculosi din .

Japonezul Tosa

cainele tosa interzis

Cainele Tosa de origine japoneza poate cantari intre 36 si 91kg. Aceasta rasa este o rezultatul imperecherii a unor rase de caini japoneze si mai multe rase de caini occindentale, precum Mastiff si Bull Terrier. El mai este si un caine de lupta ce da dovada de induranta si care ataca pe furis, fara a marai sau a scoate alte sunete. Detinerea unui astfel de caine este ilegala si in Danemarca, Malta si Norvegia.

Dogo Argentino

 

dogo argentinoImperecheat pentru prima data in Argentina in 1928, cainele Dogo Argentino se trage din cainele de lupta Cordoba, care, in prezent, nu mai exista. Desi nu a fost creata cu acest scop, aceasta rasa de caini a fost folosita si in luptele de caini.

Cantarind, in medie, un pic sub 45kg, acesti caini au corpuri solide, de culoare alba si seamana cu un Pit Bull un pic mai mare. Dogo Argentino este o rasa interzisa in cel putin 10 tari. Printre aceste tari se numara si Anglia, Australia, Noua Zeelanda si Portugalia.

Fila Braziliero

Fila Braziliero

Cunoscut si sub numele de Mastiff Brazilian este o rasa de caini enormi de mari. Ea a fost creata pentru a vana jaguari si porci mistreti. Acesti caini sunt binecunoscuti datorita agresivitatii lor. Aceasta trasatura se numeste ojeriza, care inseamna „neincredere” in luimba Portugheza.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.