De ce maraie cainii?

0
4031
de ce maraie cainii

Majoritatea oamenilor stiu ce inseamna cand un caine maraie. Maraitul unui caine poate fi extrem de infricosator. Asta e deoarece maraitul este, in general, primul semn de agresivitate a unui caine. Este un semn de avertizare care prevede o potentiala muscatura. Daca sunteti proprietatul unui caine, este foarte importat sa puteti identifica cauza maraitului, pentru a fi constient de gradul de agresiune in care cainele urmeaza sa se implice si a sti cum sa stingeti conflictul.

Ce starneste maraitul unui caine?

maraitul unui cainePentru caini, maraitul este o forma de comunicare. Un caine nu-ti poate transmite faptul ca este nefericit sau ca-l deranjeaza ceva, prin cuvinte. Pentru a comunica, el trebuie sa apeleze la limbajul trupului. Daca nu reusiti sa identificati, din timp, anumite semne, este posibil ca cainele sa inceapa sa maraie pentru a va transmite faptul ca este nemultumit. Cele mai frecvente motive cauze care starnesc maraitul unui caine sunt frica, durerea, teritorialitatea si agresivitatea in scopul apararii bunurilor (de ex.: un os).

Unii caini maraie in timp ce se joaca cu alti caini. In acest caz, probabil ca nu se poate pune problema de agresivitate. Este bine, insa, sa va supravegheati cainii, pentru a va asigura ca maraitul in joaca nu va duce la o lupta reala.

Interpretarea maraitului unui caine

Deoarece, din pacate, nu exista un dictionar romana – caineasca, putem doar estima motivul pentru care un caine simte nevoia de a apela la agresivitate.

  • Frica: Caini maraie cand se simt in pericol. Un bun exemplu poate fi cainii carora le este frica de straini. Cand un strain se aproprie, un caine fricos va incepe sa maraie pentru a transmite idea de nu te apropia.
  • Apararea Bunurilor: Unii caini maraie cand incearca sa-si apere posesiile, precum mancarea sau o jucarie. Daca un caine incepe sa maraie cand un om se apropie in timp ce el mananca sau roade un os, acel marait este modul cainelui de a spune E OSUL MEU!.
  • Teritorialitatea: Un caine poate simti nevoia de a-si apara teritoriul. Daca, de exemplu, postasul se apropie de usa, iar cainele il considera un intrus, atunci maraitul cainelui va insemna nu te apropia, nu ai ce cauta aici!
  • Durere: Caini mai maraie atunci cand sufera de durere sau de o boala. Lucrurile sunt mai complicate in acest caz. Mai intai, cainele simte o durere inexplicabila in corpul lui. Apoi, este dus la medicul veterinar, care-i examineaza corpul. Asta inseamna ca, pe langa durere, cainele trece si prin momente de confuzie. Acesta poate asocia oamenii din jur, care, defapt, incearca sa-i vindece problemele medicale, cu sursa durerii. In acest caz, maraitul cainelui inseamna nu ma mai raniti, lasati-ma in pace!

Interactiunea cu strainii

cum sa socializezi un caine cu strainiiUn caine care nu a fost socializat cu strainii tinde sa fie mult mai suspiciosi fata de acestia. Pentru acesti caini, prezenta unui strain da o senzatie de disconfort. Deoarece maraitul lui are efectul de a-i face sa se retraga din prezenta cainelui, cainele continua sa practice gestul de a marai in prezenta strainilor, din simplul motiv ca functioneaza sa-i alunge. In acest scenariu, problema trebuie adresata cat mai repede. Trebuie sa incercati sa-l faceti sa realizeze faptul ca ei nu sunt, de fapt, un pericol. O modalitate de a realiza acest lucru este sa-l tinteti sigur in lesa in timp de oameni straini lui sa-i arunce gustari (de la o distanta sigura, pentru a nu fi muscati). Acest lucru il va face, incet, sa realizeze ca acesti oameni nu-i vor raul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.