Cei mai mari razboinici pe care istoria i-a vazut

0
33917

Au existat multe persoane in diferite domenii de activitate umana de-a lungul istoriei, de la stiinta la arte, de la filozofie la politica, de la afaceri la tehnologie, dar nici unul dintre acestia nu a varsat mai mult sange decat cei mai mari razboinici din istorie.

25

Alaric Vizigotul

Alaric a fost un rege vizigot care are distinctia de a fi singurul care a jefuit Roma. Acest lucru l-a facut om de onoare al Romei si magistrat, „maestrul soldatilor”, facandu-l un membru de prim rang al Imperiului Roman. In urma jefuirii Romei, Alaric a condus trupele sale spre sud, pana la Campania, cucerind Nola si Capua in drum. Alaric s-a indreptat spre provincia romana din Africa unde a intentionat sa aprovizioneze armata sa cu granele personale ale Romei, dar o furtuna a scufundat corabiile sale, blocandu-l temporar. Numai mama natura l-a putut invinge pe Alaric Barbarul.

24

Contele Roland

Roland a fost un mare razboinic francez si un erou popular medieval care a fost imortalizat in poemul Chanson de Roland, care a fost scris candva intre secolele XI-XII. Contele Roland a fost comandantul din Charlemagne la granita Bretonului. Conform legendei, el a fost ucis in Pirinei, cand Basques au taiat ariegarda armatei franceze care se intoarcea de la invazia din Spania din 778.

23

Horatius Cocles

Horatius Cocles a fost un erou roman legendar care a aparat podul de peste Tibru cand orasul a fost atacat de etrusci. Am putea scrie pagini inspirate din realizarile sale pe campul de lupta pentru a face dintr-o poveste lunga una scurta, dar tineti cont ca Horatius si-a pierdut un ochi intr-o batalie din cauza unei sageti pe care a scos-o (cu sageata infipta in ochi) si a continuat sa lupte ca o bestie, de unde si numele „Cocles” care inseamna „un ochi”.

22

Printul Rupert de Rin

Desi Printul Rupert arata ca un om bland si provenea dintr-o familie ridicol de bogata, acest om era foarte ambitios. Pe la varsta de paisprezece ani, printul german s-a inrolat deja in armata si a plecat sa aibe o cariera foarta diversa si colorata desi este cel mai cunoscut pentru comanda cavaleriei regale in timpul Razboiului Civil Englez.

Chiar daca Printul Rupert a fost si inventator, artist, om de afaceri, si alte cateva lucruri, abilitatile sale de lupta si spiritul razboinic nemilos sunt cele care l-au facut sa iasa in evidenta. El era un razboinic atat de bun incat dusmanii sai credeau ca are puteri supranaturale si nu putea fi ucis.

21

Vercingetorix

Venerat in Franta ca prim erou national, Vercingetorix a reusit sa uneasca triburile celtice suverane pentru a se lupta cu agresivii romani. El s-a luptat vitejeste si feroce pentru a tine piept armatei romane sa nu depaseasca granita Galiei, cum se numea Franta pe atunci. Trupele sale au fost invinse in cele din urma la Alesia si Vercingetorix a fost fortat sa se predea dupa ce s-a luptat cu armata romana cu tot ce avea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.