Cei mai mari razboinici pe care istoria i-a vazut

5

Miyamoto Musashi

Miyamoto Musashi

Musashi a fost un spadasin japonez iscusit si un ronin invincibil (un samurai fara maestru sau lord). A devenit o legenda din cauza iscusintei sale de a manui sabia remarcabil in numeroase dueluri de la varsta de 13 ani. El a fost fondatorul stilului Hyōhō Niten Ichi-ryū (sau Niten-ryū). Mai tarziu, dupa ce a perfectionat stilul de lupta „Doua Sabii”, el a urcat un munte si a scris tratatul definitiv cu privirea la Decapitarea Zen, pe care a numit-o O Carte de Cinci Inele. Multi istorici si experti il considera cel mai mare spadasin care a trait vreodata.

4

Iulius Cezar

Iulius Cezar

Iulius Cezar este probabil cel mai faimos si de succes om al statului roman si general din istorie si a fost cel care a condus armata Romei in numeroase batalii victorioase care au extins teritoriul sau. Mai mult, el a scris depsre aventurile sale militare din care aflam despre geniul si curajul sau pe campul de lupta.

3

Leonida din Sparta

Leonida a fost unul din cei doi regi ai Spartei din timpul razboiului greco-persan si liderul uneia dintre cele mai feroce unitati militare din istorie: 300 de hopliti spartani. Este reamintit pentru indrazneala de neegalat si caracterul neinfricat, si se zvoneste ca, in timpul sfarsitului bataliei de la Termopile, a ramas singur in lupta cu sute de mii de soldati persani inainte de a fi ucis.

2

Genghis Khan

„Distrugatorul Mongol”, dupa cum mai este cunoscut, a pus in miscare cucerirea unui sfert din populatia lumii si este considerat unul dintre cei mai mari invingatori din toate timpurile. Poporul sau a crezut ca el este cel mai mare om din toate timpurile si ca a fost trimis din cer, de aici si cunoscut sub numele de „Razboinicul Sfant”.

1

Alexandru cel Mare

Desi a murit la varsta de 33 de ani, celebrul rege grec a reusit sa cucereasca cea mai mare parte a lumii cunoscute de atunci, de aceea foarte multi istorici il considera cel mai mare general care a existat vreodata. El a luptat in prima linia la fiecare dintre bataliile sale (spre deosebire de alti regi care doar se uitau cum trupele se bat). El a ramas neinvis si a preluat majoritatea regatelor de pe atunci, cum ar fi Persia, India si Egipt, pe langa altele, si a fost primul rege care a raspandit civilizatia greaca si vestica in alte parti ale lumii.

Categorii:   Istorie

Comentarii

  • Posted: 27 ianuarie 2018 01:24

    Violetta

    misto...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.