25 cele mai periculoase animale din lume

0
35349
Animale periculoase

Uneori distinctia dintre furie si distrugerea pura nu este o sarcina usoara. De fapt, multe dintre creaturile dragute ale regatului animalelor sunt criminali prolifici. Crezi ca un peste balon este dragut?

25

Scorpionul galben palestinian

Acest scorpion foarte veninos isi are resedinta in Africa de Nord si in Orientul Mijlociu si este responsabil pentru peste 75% dintre decesele legate de scorpion in fiecare an. Desi, uneori, adultii sanatosi simt doar dureri insuportabile, copiii care sunt inveninati sufera de febra, coma, convulsii, paralizie.

24

Albine africane

Un experiment a mers prost in 1957 cand un apicultor brazilian a incercat sa incruciseze albinele din Europa cu cele din Africa si a scapat accidental cativa subiecti. Mult mai agresive decat omologii sai europeni, aceste „albine ucigase” mixate genetic s-au raspandit de atunci in toata America. Ele au ajuns sa fie temute in unele regiuni din cauza tenditei lor de a roi necrutator si sa urmareasca victima pentru kilometri intregi.

23

Rinocer

Decesele legate de rinocer nu sunt mai putin frecvente in unele regiuni ale lumii. Ei pot tresari usor si o data ce ajungi tinta lor este foarte greu sa evadezi (doar daca alergi mai repede de 56 km/h). Vezi cornul? Destul de spus.

22

Melcul de marmura conic

Melc

O singura picatura de venin de la acest melc este suficienta sa puna capat a 20 de vieti omenesti. Uneori cunoscut sub numele de „melcul tigara” in limbajul cotidian, se spune ca atunci cand sunteti intepati de aceasta creatura veti avea timp doar sa fumati o tigara inainte de a nu mai putea respira. Nu e ca si cum ar conta, desi nu exista nici un antivenin.

21

Pestele piatra

Camuflandu-se pe fundul oceanului, aceasta mica creatura urata asteapta calm alti pesti sa inoate pe langa el inainte de a-si deschide falgile cu viteza fulgerului si sa-si inghita prada.. toate in mai putin de 0.015 secunde. Este cunoscut si sub numele de „cel mai veninos peste al lumii”, deoarece daca pasesti pe tepii lui te va costa cel putin piciorul daca nu chiar viata.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.