10 cel mai scump lemn din lume

0
1797

[ad_1]

Nu trebuie să fii un expert doar pentru a ști dacă un lemn este scump sau nu. Există mai mulți factori care pot afecta valoarea lemnului, dar motivul principal este de obicei cât de rar este de găsit. Noroc pentru Africa și India pentru că sunt locul în care pot fi găsite cele mai scumpe păduri.

Pe lângă testul de excepționalitate, durabilitate, utilizare și rezistență a lemnului care contribuie la prețul său, cu cât este mai greu să lucrezi cu lemnul, cu atât prețul este mai mare.

Mai jos sunt cele 10 cele mai scumpe lemne din lume

1. Bubinga

Cel mai scump lemn - Bubinga

Bubinga are mai multe caracteristici care sunt aceleași cu lemnul de trandafir din Honduras. De aceea poate fi găsit și cu numele African Rosewood. Acest lemn se găsește de obicei în țări din Africa de Vest, cum ar fi Congo, Angola și Gabon. Poate fi folosit la realizarea de mobilier, tâmplărie, lambriuri decorative și pardoseli, ceea ce îl face versatil. De asemenea, se poate transforma în diferite nuanțe de roșu punând Tung pe el. Un picior de Bubinga costă în jur de 19 USD, dar este mai puțin costisitor decât alte păduri de pe această listă.

2. Abanos

Cel mai scump lemn - abanos

Renumit pentru culoarea sa frumoasa inchisa, acest lemn este incontestabil rezistent si poate dura pentru totdeauna. Poate fi găsit și pe unele materiale precum cuțite, instrumente muzicale cu pieptene și cupe. Abanos este unul dintre cele mai rare tipuri de lemn și este cuibărit în Africa cu un preț de la 10.000 USD pentru fiecare kilogram.

3. Lemnul violet

Cel mai scump lemn - lemn violet

Lemnul Violet poate fi găsit doar în America Centrală, făcându-l excepțional, adăugându-și astfel valoare. Este inițial de culoare maro, dar se transformă treptat în violet sau violet odată ce este tăiat din cauza luminii.

Este nevoie de mult efort pentru a putea lucra cu el sau chiar doar pentru a o aplatiza. De aceea, instrumentele potrivite sunt necesare pentru a transforma lemnul violet într-o operă de artă. Cu un interval de preț de la 10 USD la 40 USD, este foarte scump. Cu toate acestea, acest lemn este durabil și, de asemenea, rezistent la apă, ceea ce face ca prețul său să merite.

4. Cocobolo

Cel mai scump lemn - Cocobola

Cocobolo este cunoscut pentru liniile sale neregulate și culoarea maro-roșcată sau portocalie. Duramenul său este ceea ce oamenii folosesc de obicei datorită caracteristicilor sale care ar putea să-și schimbe culoarea după ce a fost tăiat. Acest lemn este rezistent la apă, ceea ce îl face cea mai bună alegere pentru a face mobilier, instrumente muzicale și altele. Acest lemn este cunoscut și pentru mirosul său floral, pe lângă aspectul său excepțional. O bucată de Cocobolo costă în jur de 600 de dolari. Acest lemn este, de asemenea, greu de găsit și crește doar în America Centrală și Mexic.

5. Dalbergia

Cel mai scump lemn - Dalbergia

Cel mai scump tip de acest lemn poate fi găsit în pădurea densă a Indiei, ceea ce face dificilă obținerea acestuia. Este nevoie de abilități excelente pentru a putea lucra cu el. Cu toate acestea, să cauți persoana care o poate face este ca și cum ai găsi un ac în carul de fân. Din aceste motive, un picior de Dalbergia costă cel puțin 16 USD. Acest lemn este remarcabil când vine vorba de mobilier. Dacă doriți o versiune mai ieftină a acestuia, puteți obține una în Brazilia.

6. Lemn de santal indian

Cel mai scump lemn - lemn de santal indian

Prețul acestui lemn este de la 35.000 USD la 85.000 USD pentru fiecare tonă. Este considerat unul dintre cele mai scumpe păduri din lume. Lemn de santal indian poate fi găsit în Filipine, China, India, Australia și Indonezia și vine cu diferite nuanțe, și anume gri închis, maro și roșu. Acest lemn este folosit mai ales în mobilier și sculptură. Lucrul bun la acest lemn este că este rar și promite durabilitate. Din păcate, acest tip de lemn este mai rar în zilele noastre din cauza recoltării necontrolate și ilegale. Vestea bună este că unele țări își fac partea pentru a proteja acest copac. India, de exemplu, împiedică exportul acestui lemn pentru a-l conserva.

7. Lemn de agar

Cel mai scump lemn - Agarwood

În valoare de 100 USD pentru fiecare kilogram, Lemn de agar este considerat unul dintre cele mai extravagante materiale naturale de pe pământ, după cum atestă Atlas mondial. Arborele poate fi găsit în Myanmar, Laos, Thailanda, Himalaya și nordul Indiei. Lucrul unic la acest lemn este că devine cel mai costisitor atunci când este infectat cu un anumit tip de mucegai. Din acest motiv, are loc o schimbare de culoare și apariția mirosului unic al lemnului. Arabia Saudită și Indonezia sunt țările lider pe piață când vine vorba de importurile de lemn menționat. În plus, uleiul extras din lemn de agar este folosit și pentru medicină și pentru anumite ritualuri religioase în diferite țări.

8. Lignum Vitae

Cel mai scump lemn - Lignum Vitae

Lignum Vitae crește în America de Sud și Centrală. Spre deosebire de alte lemne, care se vând la bucăți, acest lemn se vinde după greutatea sa. Acesta este unul dintre cele mai grele păduri din această lume și o liră din ea are un preț de aproximativ 5 USD. Acest lucru poate părea ieftin, dar probabil că veți avea nevoie de câteva kilograme de Lignum Vitae pentru a vă face meșteșugurile, făcându-l astfel scump.

9. Fildeș roz

Cel mai scump lemn - Fildeș roz

Cu mult timp în urmă, doar un Rege Zulu îl poate folosi Fildeș roz. Oamenii care îndrăznesc să-l folosească au fost pedepsiți cu pedeapsa cu moartea. Astăzi, mai mulți specialiști susțin că acest lemn este rar în comparație cu diamantele. Acesta poate fi găsit în Africa de Sud, Mozambic și Zimbabwe. Pedeapsa pentru folosirea acestui lemn este deja ridicata, insa il puteti achizitiona cu un pret incepand de la 10.000 de dolari kilogramul, atestat de faptul ca a-l detine este un lux. Venind de la numele său, Pink Ivory are diferite nuanțe de roz. Acest lemn este folosit în principal la sculptură, mâner de cuțit, tacuri de biliard etc.

10. African Black Wood

Cel mai scump lemn - lemnul negru african

Prețul său variază de la 9.000 USD la cel puțin 13.000 USD pentru fiecare tonă atunci când este posedat. Amplasat în Senegal, Africa de Sud și Eritreea, acest tip de lemn este cunoscut și ca unul dintre cel mai scump și mai rar lemn de aici de pe pământ. African Black Wood este excelent pentru a fi folosit la unele instrumente, cum ar fi chitara și clarinetul. Cu toate acestea, din cauza exploatării ilegale și a încălzirii globale, acest lemn este acum inclus pe Lista Roșie a Amenințărilor IUCN și ar putea dispărea complet.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.