Cele mai frecvente 10 motive pentru care dieta Keto nu este pentru tine

0
179

[ad_1]

Dieta Ketogenă, numită în mod obișnuit Keto, este o dietă axată pe un deficit extrem de aport de carbohidrați. Macro-urile sale sunt în principal grăsimi, cu 70% din acestea, 5% carbohidrați și 25% proteine, câștigând astfel celălalt nume LCHF sau dieta cu conținut scăzut de carbohidrați, bogată în grăsimi.

Corpul uman folosește carbohidrați sau glucoză pentru a-și desfășura activitățile zilnice. Cu toate acestea, deoarece există un deficit de carbohidrați în timpul acestei diete, organismul folosește grăsimea stocată pentru a crea molecule cetonice și le folosește ca combustibil alternativ. Corpul va fi atunci în stare de cetoză. Această dietă restricționează o mulțime de alimente, cum ar fi cerealele, zahărul, deserturile, tuberculii, alcoolul și alimentele procesate. Conține de obicei carne, ouă și legume cu frunze verzi. Omenirea fiind obsedată de anumite siluete ale corpului și fizic, această dietă a câștigat popularitate în întreaga lume datorită pierderii în greutate pe care o poate avea rapid. Cu toate acestea, în ciuda pretențiilor oamenilor, această dietă încă poate provoca riscuri și efecte neplăcute organismului.

Cele mai frecvente motive pentru care dieta Keto nu este pentru tine - respirație mirositoare

1. Respirație mirositoare – Dieta keto poate duce la respirație mirositoare, deoarece acetona este considerată unul dintre corpii cetonici. Acetona se caracterizează printr-un miros asemănător citricelor, care este similar cu cel de îndepărtare a ojei de unghii.

Cele mai frecvente motive pentru care dieta Keto nu este pentru tine - Simptome asemănătoare gripei

2. Simptomele asemănătoare gripei vor fi experimentate în timpul fazei de tranziție, pe măsură ce corpul tău își schimbă sursa de combustibil. Aceasta este cunoscută sub numele de gripă Keto.

Cele mai frecvente motive pentru care dieta Keto nu este pentru tine - dureri de cap

3. Datorită restricțiilor și tranziției, corpul tău se va adapta și va pierde numeroase minerale precum magneziu, sodiu și chiar apă. Cea mai mare parte a greutății pe care o vei pierde în primele câteva săptămâni nu este din grăsime, ci din pierderea apei. Unele dintre simptomele pe care le veți experimenta sunt dureri de cap, somnolență, greață și deshidratare.

Cele mai frecvente motive pentru care dieta Keto nu este pentru tine - hipoglicemia

4. Un alt efect secundar al dietei este hipoglicemia sau glicemia scăzută. Tremuratul, frisoanele, transpirația, foamea și oboseala sunt doar câteva dintre simptomele vizibile ale acestui efect secundar.

Cele mai frecvente motive pentru care dieta Keto nu este pentru tine - privarea de somn

5. Privarea de somn – Somnul întrerupt poate fi, de asemenea, un efect secundar al dietei keto. Tiparele de somn perturbate pot provoca, de asemenea, stări nervoase și probleme de concentrare.

Cele mai frecvente motive pentru care dieta Keto nu este pentru tine - consum mare de grăsimi

6. Consumul mare de grăsimi poate duce la creșterea nivelului de colesterol și lipide.

Cele mai frecvente motive pentru care dieta Keto nu este pentru tine - constipație

7. Constipație – Datorită schimbării extreme a dietei și a deshidratării, constipația este un efect secundar obișnuit în timpul începerii dietei tale keto. Există momente în care unii oameni experimentează și diaree din cauza tipului de dietă bogată în grăsimi.

Cele mai frecvente motive pentru care dieta Keto nu este pentru tine - leziuni osoase

8. Acidoza crește riscul de fractură și leziuni osoase. Acest lucru se datorează faptului că acidoza este implicată cu pierderea anormală a mineralelor de sare din os, ceea ce duce la demineralizarea și eroziunea osoasă.

Cele mai frecvente motive pentru care dieta Keto nu este pentru tine - amenoree

9. Femeile se confruntă cu întreruperi ale ciclului menstrual și, în cazuri severe, absența menstruației, cunoscută și sub numele de amenoree.

Cele mai frecvente motive pentru care dieta Keto nu este pentru tine - pietre la rinichi

10. Cetoza poate duce la un pH scăzut al urinei, ceea ce poate duce la dezvoltarea pietrelor la rinichi și a cristalelor. Pe de altă parte, eroziunea osoasă poate duce la calciu excesiv în urină sau hipercalciurie.

Având în vedere toate aceste dezavantaje, persoanele cu risc sau care au boli de inimă sau leziuni renale, femeile care alăptează sau gravide, persoanele cu afecțiuni pancreatice sau hepatice preexistente, diabet de tip 1 și cei care au suferit extirparea vezicii biliare nu sunt recomandați să încerce dieta keto. .

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.