10 cele mai spectaculoase universități din lume

0
275

[ad_1]

Ca student, ne petrecem cea mai mare parte a timpului în campusul nostru, de aceea este o necesitate să avem frumusețea universității în lista noastră. Studiul într-o universitate frumoasă îi ajută pe studenții să fie motivați și inspirați să frecventeze școala. Există structuri arhitecturale diferite ale universităților, de la clădirea tradițională albă și gri până la designul modern pe care îl avem astăzi. Există și alte universități frumoase, altele decât cele de pe lista noastră, dar credem că aceste școli merită recunoaștere pentru că sunt pitorești. Cu toate acestea, acesta nu trebuie să fie standardul principal al fiecărui student, deoarece există și alte calități pe care trebuie să le căutați în alegerea universității pe care trebuie să o urmeze.

1. Universitatea Sorbona

Universitatea Sorbona

Universitatea Sorbona este situat în Franța, în special Paris, ceea ce explică aspectul său sofisticat și grandios. Cunoscutul Cartier Latin al Parisului este alcătuit din clădirile spectaculoase ale Sorbonei. Universitatea este chiar situată într-o locație strategică, care este la doar câțiva pași de reperele Parisului. După fuziunea Universității Pierre și Marie Curie și a Universității Paris-Sorbonne, Universitatea Sorbona a fost înființată oficial ca universitate publică în anul 2018.

2. Universitatea Heidelberg

Universitatea din Heidelberg

Universitatea Heidelberg este una dintre cele mai vechi universități din Germania și din întreaga lume, construită în 1386.

Cu structura sa istorică, pereții baroc din cărămidă, precum și podurile din piatră, va arăta ca și cum ai trăi viața fantezie de colegiu într-o lume fantastică. Acesta este motivul pentru care universitatea din Heidelberg are 29 de laureați ai premiului Nobel.

3. Universitatea Drumurilor Regale

Universitatea Drumurilor Regale

Universitatea Drumurilor RegaleNumele lui nu glumește, pentru că te vei simți într-adevăr ca o regalitate cu un castel ca clădire principală. Cunoscut și sub numele de Situl Istoric Național Hatley Park. În afară de castelul său, universitatea are și alte caracteristici spectaculoase de arătat, cum ar fi traseele sale de ciclism și drumeții, grădina japoneză și priveliștea la lanțul muntos Olympic și la oceanul din apropiere, care este acoperit în parcul său de 260 de acri. Frumusețea uimitoare a Royal Roads este recunoscută chiar și fiind folosită ca locație de filmare pentru filme celebre precum Deadpool și franciza X-men.

4. Universitatea din Otago

Universitatea din Otago

Universitatea din Otago a fost construită în anul 1869 și este prima universitate din Noua Zeelandă. Acesta este motivul pentru care designul universității este un amestec de modernitate și structuri neo-gotice. Cu natura verde întinsă, râul Leith cunoscut și caracteristicile pitorești, Universitatea din Otago merită cu siguranță să fie pe lista celor mai bune universități magnifice din lume.

5. Universitatea Flagler

Universitatea Flagler

Universitatea Flagler este cunoscută pentru combinația sa crem și cărămidă roșie, care vă amintește de renașterea spaniolă. Are ferestre înclinate și acoperișuri arcuite, precum și candelabre și scări panoramice, care sunt realizate din marmură. Universitatea a fost construită inițial ca hotel în anul 1800, ceea ce explică măreția sa. Are o fântână de aproximativ 19 acri și palmieri în jurul campusului său și este în prezent în Registrul său național pentru locuri istorice.

6. Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong KongHongkong

Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong

Credit imagine: Jimmy Chan / Shutterstock.com

Amplasat în zona de nord a peninsulei, la Clear Water Bay din districtul Sai Kung. Fără îndoială, a fost inclus în topul listei datorită priveliștii sale magnifice asupra golfului de cristal de dedesubt. Campusul este situat pe o pantă. Terasele sunt facilitățile și clădirile academiei. Situate pe terasele superioare se află facilitățile pentru academic. Facilități pentru sport și săli pentru reședința de licență se găsesc în fața mării.

Clădirile din interiorul campusului au o notă de culoare albă care se află în jurul clădirii centrale principale în formă de jumătate de lună.

7. Universitatea din CataniaSicilia

Universitatea din Catania

Universitatea se află pe insula mediteraneană, cunoscută și ca principala universitate a Sicilia.

Construită inițial pentru a servi drept mănăstire, clădirea principală a universității oferă o atmosferă bizară renascentist datorită structurii sale și cu o culoare albă ca zăpada. Celelalte clădiri sunt în jurul orașului pentru a completa arhitectura izbitoare a insulei. Alte caracteristici ale universității pe care trebuie să le vedeți sunt podeaua din gresie mozaică și piața universității.

8. KU Leuven, Belgia

KU Leuven

Credit imagine: JordanJoy / Shutterstock.com

Universitatea KU Leuven este una dintre cele mai vechi universități catolice de pe glob. O altă universitate arhaică care și-a făcut loc pe listă.

Cea mai interesantă caracteristică a universității este biblioteca sa, care este cuprinsă de parcuri verzi și străzi pietruite.

9. Institutul de Tehnologie din MonterreyMexic

Institutul de Tehnologie din Monterrey, Mexic

Credit imagine: Guillermo Alejandro / Shutterstock.com

Lucrul fascinant despre această universitate este diversitatea structurii și arhitecturii în ansamblu a celor 36 de campusuri ale Universității. Cel mai popular dintre campusuri este Rectoratul amplasat în campusul principal din Monterrey, împreună cu pictura murală marca sa realizată de talentatul pictor Jorge Gonzalez Camarena.

Alte clădiri care merită vizitate sunt Școala de Medicină a lui Ignacio A Santos și turnurile CETEC cu structură de sticlă și piatră enormă, care sunt parcă fixate pe pământ la un anumit unghi.

10. Universitatea de Biotehnologie și Științe de Management ShooliniIndia

Situat în lanțul muntos Himalaya din provincia Himachal Pradesh a fost făcut pentru a completa împrejurimile sale. Este cunoscută ca fiind una dintre cele mai ecologice universități din India, deoarece produce incontestabil de două ori mai multă energie decât consumă.

Amplasată în mijlocul pădurii de pini, universitatea lucrează magnific în armonie cu natura sa.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.