25 locuri uimitoare de vizitat în Franța

0
20955

Există o mulțime de locuri interesante și frumoase pentru a vizita în Franța, și este o destinație pe care o puteți călători în 365 de zile pe an.

Cred că această listă este un început minunat când vă planificați călătoria! Locurile nu sunt clasate în nici o ordine particulară și sunt doar numerotate ca o referință la lista de 25 locuri uimitoare de vizitat în Franța.

1. Cheile Verdon

Dacă călătoriți pe Riviera franceză, asigurați-vă că ați făcut o excursie de o zi la Gorges du Verdon (Cheile Verdon), un canion spectaculos, la aproximativ 2 ore distanță de Cannes.

Verdon Gorge

Foto: Shutterstock

2. Colmar

Această bijuterie colorată se găsește în regiunea Alsacia, iar Colmar este renumit pentru vechile sale case germane în diferite culori. Regiunea Alsacia în sine este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Franța, mai ales dacă vă bucurați de vin și de sate mici ciudate.

Colmar in France

3. Corsica

Dacă căutați cele mai bune plaje din Franța, nu căutați mai departe decât Corsica. Aici veti gasi apa turqoise limpede de cristal, precum si plajele de nisip alb care va vor face sa va simtiti ca si cum v-ati fi in paradis.

Corsica

Foto: Shutterstock

4. Bretania

Bretania sau Bretagne este o regiune din partea de vest a țării și este plină de sate fermecătoare precum aceasta.

Unele dintre cele mai fermecătoare sate din Bretagne sunt Carnac, Dinan, Locronan și Pont-Aven, pentru a menționa doar câteva.

Brittany

Foto: Shutterstock

5. Nimes

Nimes este un oraș vechi românesc unde puteți găsi un amfiteatru roman bine conservat, deci nu ar trebui să vă surprindă că a fost numit cel mai roman oraș din afara Italiei.

Dar Nimes este mai mult decât "doar" un amfiteatru și este un oraș minunat de vizitat în regiunea Occitanie.

Nimes

Foto: Shutterstock

6. Chamonix

Alpii francezi sunt spectaculoși și există numeroase destinații de schi care merită vizitate, dar dacă aș dori să subliniez doar una, ar fi Chamonix, care este considerat unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Franța dacă doriți să mergeți la schi.

Chamonix

Foto: Shutterstock

7. Annecy

Annecy este adesea denumită Pearl al Alpilor francezi, și pe bună dreptate. Este o adevărată bijuterie situată frumos lângă lacul Annecy. Este un oraș istoric care a fost locuit de peste 4000 de ani și a fost un oraș încă din epoca romană.

Până în 1860 a aparținut Regatului Piemonte-Sardinia.

Annecy

Foto: Shutterstock

8. Strasbourg

Un alt oraș frumos din regiunea Alsacia, deși puțin mai mare decât Colmar. Strasbourg este un oraș universitar popular și este, de asemenea, una dintre capitalele Uniunii Europene, deoarece este sediul mai multor instituții europene.

Strasbourg este foarte fermecătoare și are un amestec interesant de noi și vechi.

Strasbourg

9. Duna lui Pilat

Când vă gândiți la Franța, probabil că nu vă gândiți la dune de nisip, dar Duna de Pilat este cea mai înaltă dună de nisip din Europa.

Dune of Pilat

Foto: Shutterstock

10. Mont Saint-Michel

Acesta este unul dintre locurile cele mai iconice de vizitat în Franța, iar în fiecare an mai mult de 3 milioane de oameni vin aici pentru a admira frumosul Mont-Saint-Michel.

Vikingii au capturat Montul în 847, iar câțiva ani mai târziu faimosul viking Rollo Gange-Hrólfr "Rollo" Ragnvaldsson de Normandie a finanțat repararea daunelor.

A fost o fortificatie strategica din timpuri stravechi si din zilele lui Rollo, a fost unul dintre cele mai impresionante repere franceze.

Mont Saint-Michel

Foto: Shutterstock

11. Dordogne

La aproximativ 1,5 ore la est de Bordeaux puteți vizita acest sat fermecător din Dordogne. Regiunea găzduiește câteva orașe medievale și o natură nealterată, precum și un castel.

Dordogne

Foto: Shutterstock

12. Lille

Lille este un oraș frumos în flandra franceză, în apropiere de granița cu Belgia. Constatările arheologice sugerează că orașul a fost locuit deja în anul 2000 î.Hr. În 2004 a fost ales ca capitala europeană a culturii și există multe clădiri frumoase de explorat.

Lille

Foto: Shutterstock

13. Chateau de Chaumont

Dintre toate castelele din Franța, acest lucru ar putea fi favoritul meu. Chateau de Chaumont este situat în Chaumont-sur-Loire și a fost fondată încă în secolul al X-lea.

Chateau de Chaumont

Foto: Shutterstock

14. Aix-en-Provence

Campurile de lavandă din
Aix-en-Provence și sudul Franței au devenit rapid celebre datorită social media.

Campurile purpuriu care se potrivesc perfect sunt atât de pitorești încât ar trebui să le includeți în itinerarul dvs. dacă călătoriți în Franța în iunie până în iulie.

Aix-en-Provence

Foto: Shutterstock

15. Bordeaux

Partea istorică din Bordeaux este înscrisă ca un sit al Patrimoniului Mondial de către Unesco, dar orașul este, de asemenea, renumit pentru vinul său. Acesta este și orașul în care se organizează în fiecare an târgul mondial de vinuri – Vinexpo.

Bordeaux în sine este un oraș portuar minunat situat în sud-vestul Franței.

Bordeaux

Foto: Eo naya / Shutterstock.com

16. Montpellier

Cu o treime din populație fiind studenți, Montpellier este astăzi un important oraș universitar din Franța. Este al treilea oraș ca mărime din țară și a fost o așezare majoră deja în Evul Mediu timpuriu.

Montpellier este un oraș minunat pentru o excursie de weekend.

Montpellier

Foto: Shutterstock

17. Cannes

În fiecare an, festivalul cinematografic de renume mondial de la Cannes este ținut aici, iar celebrități din întreaga lume vin aici. Cannes este, de asemenea, un loc în care mulți ofițeri de aviație vin cu iahturile de lux în timpul lunii de vară.

Dar este, de asemenea, un oraș vechi fermecător, cu numeroase restaurante, cafenele și magazine.

Cannes

18. Saint-Tropez

O altă destinație fantastică de-a lungul Rivierei franceze, care nu trebuie ratată, mai ales dacă vă place să petreceți și să vă bucurați de soare. Saint Tropez are unele dintre cele mai bune nopți de noapte din întreaga Europă.

Saint-Tropez

Foto: Shutterstock

19. Troyes

Un oraș istoric care datează de la Galii și Imperiul Roman. Astăzi, vizitatorii pot să vă plimbe și să admirați casele frumoase din jumătate de lemn din Troyes.

Troyes

Foto: Shutterstock

20. Versailles

Palatul Versailles este prea mare și maiestuos pentru a nu fi inclus pe această listă, și probabil că ați auzit deja de ea, este totuși uimitoare. La Versailles se poate ajunge în aproximativ 35 de minute cu mijloacele de transport public sau la 50 de minute de mers cu mașina de capitala franceză.

Versailles

Foto: Shutterstock

21. Etretat

Dacă sunteți în căutarea unor locuri naturale frumoase pentru a vizita în Franța, Etretat este un loc necesar pentru a scrie în lista dvs. de găleată franceză. Colinele și arcadele din cretă albă sunt situate în regiunea Normandiei din nord-vestul Franței.

etretat

Foto: Shutterstock

22. Menton

Menton se află lângă granița italiană și este adesea trecută cu vederea de către turiștii internaționali care vizitează destinațiile celebre, cum ar fi Nisa și Cannes, dar Menton este ușor unul dintre cele mai frumoase și mai colorate sate din Franța.

Festivalul Lemon este un eveniment popular anual care are loc în fiecare lună februarie

Menton

Foto: Shutterstock

23. Parcul Național Écrins

Acest parc național este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Franța, dacă vă place să faceți drumeții. Peisajele uimitoare ale parcului național Écrins sunt uimitoare. Acesta acoperă o suprafață de 91.800 de hectare și oferă vizitatorilor diverse trasee de drumeții.

Écrins National Park

Foto: Shutterstock

24. Château de Chambord

Acest Chateau impresionant este situat în frumoasa Vale Loire din centrul Franței. Are o arhitectură renascentistă franceză interesantă, iar unii istorici dedică chiar designul original Leonardo da Vinci și Domenico da Cortona.

Chambord

Foto: Shutterstock

25. Paris

Nu în ultimul rând, capitala franceză Paris. Fără îndoială unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Franța și în lume. Puține orașe pot oferi astfel de farmec și faimoase atracții precum Parisul.

Îmi place să întâlnesc primăvara aici și stai jos la o cafea ciudată din Montmartre și oamenii se uită. Sau mergeți la o plimbare de-a lungul râului.

Facts about Paris

Foto: Shutterstock

Top 10 locații de vizitat în Franța

Acestea sunt cele 10 favorite. Ești de acord? Distribuiți-vă propriile locuri preferate de vizitat în Franța în secțiunea de comentarii de mai jos.

 • Paris
 • Colmar
 • Aix-en-Provence
 • Etretat
 • Cheile Verdon
 • Bretania
 • Mont Saint-Michel
 • Chamonix
 • Nimes
 • Bordeaux

Colmar france

Mai multe locuri de vizitat în Franța

 • Antibes
 • Marsilia
 • Toulouse
 • Biarritz
 • Béziers
 • Frumos
More places to visit in France

Foto: Shutterstock

Rezervați călătoria dvs.

Deci, acum că știți despre toate aceste locuri frumoase de vizitat în Franța, este timpul să vă rezervați călătoria!

 • A se vedea cele mai bune oferte de hoteluri
 • Găsește cele mai ieftine bilete de avion aici
 • Beneficiați de o reducere de 40 USD la Airbnb

Franța este o destinație incredibilă unde puteți petrece săptămâni sau chiar luni. Dacă știți câteva locuri mai frumoase de vizitat în Franța, nu ezitați să le trimiteți în secțiunea de comentarii!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.