10 cele mai mari mall-uri din lume

0
506

[ad_1]

Prezentarea noastră de ansamblu asupra celor mai mari centre comerciale din lume depinde de suprafața brută închiriabilă (GLA). Este numărul total de metri pătrați ai proprietății care generează venituri, cum ar fi vânzarea cu amănuntul, înșelarea și mâncarea.

Mai jos sunt cele mai mari 10 mall-uri din întreaga lume.

10. Cele mai mari mall-uri din lume – Centrul orașului Isfahan în Iran

Isfahan City Center este inclus pe lista celor mai mari mall-uri din lume. Este o afacere de distracție și uriașă situată în Isfahan, Iran. În Iran, este cel mai mare și, de asemenea, cel mai mare mall care conține o sală de expoziții din întreaga lume. Centrul a funcționat în patru etape. Se întinde pe 465.500 mp. în care este inclus un han de cinci stele. De asemenea, un centru comercial care are 750 de magazine de vânzare cu amănuntul, o galerie, restaurante, loc de muncă pentru avioane, hipermarket, un loc de distracție în interior, cu telefoane mobile de accident și plimbare incitantă, complex rezonabil, șapte ecrane de film, WTC (World Exchange Focus) și IFC (Worldwide). Focus monetar). Prestige Land Iran Co. a creat centrul orașului Isfahan, iar planificatorul Medardo Cadiz de la Cadiz International Inc l-a planificat.

9. Cele mai mari mall-uri din lume – SM Seaside City Cebu în Filipine

Cele mai mari mall-uri din lume - SM Seaside City Cebu

Credit imagine: Kateryna.Sokolova / Shutterstock.com

După 22 de ani în care SM Cebu a fost construit (1993), Cebu’s Prime Holdings a creat și revendicat SM Seaside City Cebu sau numit local Seaside sau SM Seaside pe 27 noiembrie 2015. A devenit punctul culminant al SM Seaside Complex, care măsoară un amestec de 30 hectare la Proprietăţile Drumului Sud. Este al treilea cel mai mare centru comercial din Filipine și opt din lume.

GLA (Zona brută închiriabilă) a SM Seaside City Cebu este de 470.486 mp. Este al treilea centru comercial creat de SM Prime Holdings și al 55-lea centru pentru cumpărături din Filipine. Arquitectonica, aceeași organizație a construit SM Megamall, SM Mall of Asia și SM City North EDSA, a structurat centrul comercial. Este inclus în cele mai mari mall-uri din lume.

8. Cele mai mari mall-uri din lume – SM Mega Mall în Filipine

Cele mai mari mall-uri din lume - SM Mega Mall

Credit imagine: ARTYOORAN / Shutterstock.com

Al doilea cel mai mare mall din Filipine, de asemenea, al șaptelea ca mărime de pe pământ este SM Megamall, cu o suprafață închiriabilă brută de 474.000 mp. Măsoară aproximativ 25 de secțiuni de teren (10 hectare) și 5.100.000 de metri pătrați.

SM Megamall poate ocupa maxim 4.000.000 de indivizi și are două structuri primare. Regatul jucăriilor, Food Court, unii ocupanți ai șederii și cinematografele SM sunt punctele importante ale clădirii A, în timp ce Departamentul SM (cunoscut sub numele de Magazinul SM, în prezent), Mega Trade Hall, unii ocupanți și Cyberzone sunt punctele importante ale clădirii B. În ianuarie 2014, mall-ul a fost extins cu o altă sală numită Mega Fashion Hall.

7. Cele mai mari mall-uri din lume – SM City North Edsa în Filipine

Cele mai mari mall-uri din lume - SM City North Edsa

Credit imagine: r.nagy / Shutterstock.com

Suprafața brută închiriabilă a SM City North Edsa este de 498.000 mp. În Metro Manila (Quezon City), a fost construit un vast centru comercial numit SM City North Edsa. Este cel mai mare centru comercial, probabil al șaselea ca mărime din lume și principalul SM Supermall din Filipine. SM Prime Holdings este cea care lucrează pentru centrul comercial. Când a fost deschis în 8 noiembrie 1985 (o perioadă de testare în istoria politică a Filipinelor la doar câteva luni de la Revoluția EDSA), a folosit 120.000 de etaje brute.

În iulie 2006, reamenajarea a început când s-a deschis The Block. Alte îmbunătățiri includ deschiderea clădirii Anexe în decembrie 2008 și Sky Garden în mai 2009. Și în 2009, Car Park Plaza a fost, de asemenea, îmbunătățită. Îmbunătățirea și reproiectarea City Center au făcut ca SM City North EDSA să avanseze. SM North este inclus în cele mai mari centre comerciale frumoase din lume.

6. Cele mai mari mall-uri din lume – Utama în Malaezia

Cele mai mari mall-uri din lume - Utama

Credit imagine: Sinseeho / Shutterstock.com

Utama are o suprafață închiriabilă brută de 519.515 mp. În 1995, a fost deschis Centrul Comercial Utama situat în Malaezia. Teritoriul brut a fost dezvoltat la 5.592.015 sq ft. Este al șaselea cel mai mare mall din lume și cel mai mare mall din Malaezia. În Asia de Sud-Est, mall-ul are 30.000 sq. ft. Secret Garden, cea mai mare grădină de pe acoperiș, o pistă de bowling cu 36 de căi, un foc încrucișat (focus arcade), un karaoke neway focus, un teren de joacă care are tema nava spațială și două case de film (TGV și cinematografe Golden Screen.)

Flow Rider (surful exterior care se concentrează pe magazinul de as), Air Rider (biroul interior pentru parașutism), Tabăra 5 (cel mai mare centru de recreere interior pentru alpinism shake din Asia), Hit Rooftop Baseball (primul softball și baseball robotizat din Asia de Sud-Est), Sealantis (star jumping scuna focus – PADI 5) și Padang (futusal rooftop care are terenuri 5Xtreme) sunt cele șase focusuri de recreere a mișcării.

5. Cele mai mari mall-uri din lume – Iconsiam în Bangkok

Cele mai mari mall-uri din lume - Iconsiam

Credit imagine: i vizor / Shutterstock.com

Iconsiam este o dezvoltare cu utilizare mixtă situată pe malul râului Chai Phraya din Bangkok. Are o suprafata bruta inchiriabila de 525.000 mp. Include o gamă largă de centre comerciale care s-au deschis publicului în 10 noiembrie 2018, inclusiv aranjamente de locuit și hanuri.

A fost un proiect comun al MQDC Magnolia Quality Development, Charoen Pokphand Group și Siam Piwat. Acesta va include cele mai înalte două clădiri din Bangkok: Magnolias Waterfront Residences cu 70 de etaje și Mandarin Oriental Residences cu 52 de etaje.

4. Cele mai mari mall-uri din lume – Centrul comercial Golden Resources din China

Centrul comercial Golden Resources are 557.419 mp. suprafata bruta inchiriabila. Se numără printre cele mai mari centre comerciale în funcție de zona de închiriere brută din întreaga lume și este situat în nord-vestul patrulea centură. A fost considerat al doilea cel mai mare mall în 2005, când a fost finalizat centrul comercial South China, situat în Dongguan, China. Acesta poate fi accesat prin metroul Beijing, stația Changchunqiao, linia 10. A căpătat denumirea de „Extraordinary Mall of China” în engleză datorită întinderii sale, care ajunge la 560.000 mp.

În 20 octombrie 2004, acest mall a fost terminat după 1 an și 8 luni de construcție și fusese deschis după patru zile. Designerul a evaluat că 50.000 de persoane pe zi ar vizita mall-ul, dar numai 20 de clienți în fiecare oră au vizitat acest loc după deschidere. În acel moment, prețurile produselor din interiorul mall-ului sunt peste mijloacele celor mai tradiționale chinezești.

3. Cele mai mari mall-uri din lume – SM Tianjin in China

SM Tianjin are 565.000 mp. GLA. SM Supermalls sub SM Prime Holdings sunt lanțuri de centre comerciale situate în Filipine și, din noiembrie 2018, are deja 72 de centre comerciale situate în toată țara, cu aproximativ două duzini de alte centre planificate să se deschidă.

În plus, în China, are încă șapte mall-uri, care includ SM Tianjin, al doilea ca mărime din lume când vine vorba de suprafața închiriabilă brută. În Asia de Sud-Est, SM Supermalls apar ca cei mai mari administratori de centre comerciale. Cu organizația sa având 9,24 milioane de metri pătrați de GFA sau teritoriu brut. În China, are 1.867 de locuitori, iar în Filipine, are 17.230 de locuitori. Este printre cele mai mari mall-uri din lume.

2. Cele mai mari mall-uri din lume – Dubai Mall in Dubai

Cele mai mari mall-uri din lume - Dubai Mall

Mall-ul Dubai are 650.000 mp. Este al doilea ca mărime după teritoriu terestră. Este, de asemenea, al 21-lea cel mai mare centru comercial din lume în funcție de suprafața închiriabilă brută. Situat în Dubai, Emiratele Arabe Unite, acest mall costă 20 de miliarde de dolari și are 1.200 de magazine de vânzare cu amănuntul. Mall-ul Dubai a fost cel mai vizitat în 2011, atrăgând peste 54 de milioane de oameni în fiecare an.

Deși a fost amânat de două ori, a fost deschis în cele din urmă pe 4 noiembrie 2008, cu peste 1000 de retaileri, a fost marcat drept al doilea cel mai mare centru comercial din lume din istoria retailului după West Edmonton Shopping Mall. Grădina Zoologică Subacvatică și Acvariul din Dubai au fost construite de Peddle Thorp, supravegheat și de Emaar Entertainment. Dubai Mall are acvariul care conține mai mult de 300 de tipuri de specii marine, inclusiv grinzi și rechini.

1. Cele mai mari mall-uri din lume – South China Mall in China

The South China Mall, cu 659.612 mp. GLA, este situat în Dongguan, China. Este cel mai mare centru comercial din lume când vine vorba de GLA, în care este al doilea după Dubai Mall, care are un spațiu larg fără cumpărături, care are un parc de distracții, o grădină zoologică și un complex de cazare. În 2005 s-a deschis acest mall și, în ultimii 10 ani, majoritatea părților sunt goale și a fost numit „centru comercial mort”.

În ianuarie 2018, așa cum se subliniază într-un articol, majoritatea spațiilor sale comerciale au fost umplute, iar acest mall a fost evidențiat cu un parc de distracții și film în stil IMAX. Acest centru comercial a fost ocupat anterior de terenuri agricole din districtul Wanjiang din Dongguan, situat pe litoralul de sud al Chinei. Dezvoltatorul acestui mall și mai târziu a devenit un magnat în industria tăițeilor instant a fost Hu Guirong. South China Mall a depășit Golden Resources Mall ca cel mai mare centru comercial din lume. Cheltuielile totale de dezvoltare au fost estimate la aproximativ 1,3 miliarde USD.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.