10 cele mai rare roci din lume

0
315

[ad_1]

Un alt rezultat uimitor al capacității artistice a naturii sunt formațiunile stâncoase. Elemente precum ploaia, vântul, eroziunea și apa au sculptat aceste lucrări minunate timp de peste un milion de ani. Iată o listă cu cele mai rare 10 roci din lume.

1. Cel Arborele de piatră în Bolivia

Cele mai rare stânci - Arborele de piatră din Bolivia

Această formațiune de stâncă este, de asemenea, considerată monumentul natural al Boliviei. Atinge 7 metri înălțime, cu forma formată prin eroziunea continuă a nisipului de către vânturile puternice.

Pentru a fi specific, forma sa distinctivă a copacului s-a format prin eroziune cu peste un milion de ani în urmă. În care nisipul deșertului a șlefuit stâncile care i-au dat forma.

2. Stânca de Aur din Myanmar

Cele mai rare stânci - Golden Rock Maynmar

Stânca de aur a Myanmarului poate fi găsit pe o stâncă la 1100 de metri înălțime deasupra nivelului mării. Acest bolovan granitic de 5 metri este locul în care puteți găsi Pagoda Kyaiktiyo, unde budiștii birmani țin pelerinajul major.

Pelerinii fixează o foiță de aur timp de câteva sute de ani, ceea ce alcătuiește nuanța sa aurie. Această stâncă arată de parcă sfidează gravitația și pare să se prăbușească, ceea ce o face să arate uimitor.

Potrivit legendei, această stâncă este cuibărit pe șuvița de păr a lui Buddha și că cei care vin de trei ori pe an în acest loc sfânt ar fi favorizați cu bogăție, precum și cu recunoașterea bunătății pe care au făcut-o.

3. The Delicate Arch din SUA

Rarest Rocks - Delicate Arch din SUA

The Delicate Archcel cel mai popular arc natural din lume, se află în Parcul Național Arches din Utah. Aceasta s-a format din cauza tăierii treptate a aripioarei de gresie prin eroziune și intemperii care rezultă într-un arc.

În afară de asta, acest arc înalt de 6 metri este reprezentarea supremă a Utah.

4. Stâncile ciupercilor din Egipt

Cele mai rare roci - Stânci cu ciuperci din Egipt

Aceasta este printre cele mai rare și mai faimoase roci de acest gen din întreaga lume. Rocile ciuperci sau numite și piedestal de stâncă, capătă forma remarcabilă prin intemperii și eroziune.

5. Cel Val în SUA

Cele mai rare stânci - Val în SUA

Această gresie remarcabilă se găsește în Arizona. Inițial, era o serie de dune, dar odată cu trecerea timpului, s-a transformat în rocă solidă. Acest peisaj roșcat și portocaliu asemănător valurilor a fost format de ploaie și vânt. Valul este popular printre drumeți din cauza drumeții dificile necesare pentru a ajunge la el.

6. Ayers Rock din Australia

Cele mai rare stânci - Ayers Rock în Australia

Ayers Rock sau Uluru este remarcat ca stânca sacră a Australiei. Această formațiune de gresie cu 348 de metri înălțime, este declarată Patrimoniu Mondial UNESCO datorită faptului că a devenit în ani de zile un loc de pelerinaj pentru locuitorii autohtoni.

Acesta este, de asemenea, printre cei mai mari monoliți din lume, care s-au format acum 600 de milioane de ani. De asemenea, este foarte popular datorită schimbării culorii sale în diferite perioade ale anului și zilei, mai ales că strălucește roșu în timpul apusului și zorilor.

7. The Pinnacles din Australia

Cele mai rare stânci - Pinnacles din Australia

The Pinacles în Australia sunt ca insula James Bond, care este și o formațiune de calcar. Este situat în Parcul Național Nambug, Australia de Vest. Rocile sale sunt făcute din calcar de-a lungul bazei sale de gresie.

8. Insula Ko Tapu din Thailanda

Cele mai rare stânci - Insula Ko Tapu din Thailanda

Ko Tapu este o insula monolit de calcar uimitoare, are 20 de metri înălțime și se găsește în Golful Phang Nga, Thailanda.

Acest stâlp de stâncă este situat la 200 de metri de-a lungul coastei, în limitele Parcului Național Ao Phang Nga. Este cunoscută sub numele de „Insula James Bond”, deoarece a fost prezentată în filmul lui James Bond „The man with the Golden Gun” în 1974.

9. Cel Split Apple Rock în Noua Zeelandă

Cele mai rare stânci - Split Apple Rock în Noua Zeelandă

Această formațiune geologică de rocă se găsește pe coasta de nord a Insulei de Sud, Noua Zeelandă. Formațiunea granitică este populară pentru forma sa ciudată – o formă de măr împărțită în două.

Împărțirea în jumătate a acestui „măr” a avut loc în mod natural. Momentul apariției sale a fost necunoscut, dar adevărul este că această formațiune de stâncă a devenit o destinație majoră pentru turiști în Parcul Național Abel Tasman.

10. Stânca Perce din Canada

Cele mai rare stânci - Perce Rock din Canada

The Perce Rock este printre cele mai mari arcuri naturale din lume care se află în apă și este una dintre cele mai importante atracții turistice din Quebec.

Aceasta este o movilă superbă de calcar de aproximativ 88 de metri înălțime și se extinde până la 433 de metri. Arcul popular are o înălțime verticală de 15 metri, are totuși două arcade și la 17 iunie 1845, una dintre arcade s-a prăbușit.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.