10 cei mai faimoși copaci din lume

0
277

[ad_1]

Copacii cunoscuți vin și pleacă la fel ca orice. Ei există pentru o perioadă scurtă de timp până când este timpul lor să plece. Cel mai retras copac din lume, L’ Arbre du Tenere, un reper este Sahara, a fost lovit de un șofer de camion beat în 1973. Un alt copac faimos a dispărut după ce a fost suflat de vânturi puternice în timpul unui uragan, și anume arborele Anne Frank din Amsterdam. . Din fericire, există mai mulți copaci extraordinari care au mai rămas pe Pământ. Pentru a avea o privire de ansamblu asupra copacilor populari de pe Pământ, consultați această listă.

1. Cei mai faimoși copaci din lume: stejar

Cei mai faimoși copaci din lume: stejar

Un copac faimos din pădurea Sherwood, care este situat în Nottinghamshire, Anglia, a fost odată considerat adăpostul lui Robin Hood și al trupei de haiduci. Acest copac este estimat a fi stejar vechi de 800 până la 1000 de ani. Un anticar remarcabil pe nume maiorul Hayman Rookie a inclus acest lucru în celebra sa carte în 1790, motiv pentru care acest stejar uriaș este numit Stejarul maiorului.

2. Cei mai faimoși copaci din lume: Arbol del Tule

Cei mai faimoși copaci din lume: Arbol del Tule

În centrul Santa Maria del Tule, situat în statul mexican din Oaxaca, se află faimosul Chiparos Montezuma numit Arbol del Tule. Acest copac este binecunoscut pentru cel mai robust trunchi decât toți copacii din lume. Odată se credea că este un grup de mai mulți copaci datorită trunchiului său susținut și a construcției mari. Cu toate acestea, testul ADN a demonstrat că este un singur copac cu o vârstă care variază între 1.200 și 3.000 de ani.

3. Cei mai faimoși copaci din lume: Cotton Tree

Cei mai faimoși copaci din lume: Cotton Tree

În 1792, un grup de sclavi afro-americani și-au câștigat libertatea după ce au luptat pentru poporul britanic în timpul Războiului pentru Independență. Fostul grup de sclavi a ținut o mulțumire pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru libertatea lor la umbra unui copac imens, care acum este cunoscut sub numele de Arborele de bumbac. Legenda este motivul pentru care Cotton Tree a devenit un simbol remarcabil al Freetown, care se află în Sierra Leone.

4. Cei mai faimoși copaci din lume: Boab Tree

Cei mai faimoși copaci din lume: Boab Tree

Un copac mare scobit din partea de sud a orașului Derby, Australia de Vest, a fost folosit odată ca închisoare în anii 1890 pentru prizonierii indigeni din Australia pentru condamnare. Acest copac scobit a fost numit Arborele închisorii Boab din acest motiv. În prezent, în jurul lui a fost construit un gard pentru a păstra copacul și a-l proteja de orice vandalism.

5. Cei mai faimoși copaci din lume: Chiparosul singuratic

Cei mai faimoși copaci din lume: Lone Cypress

Oamenii au putut vedea acest chiparos de lângă Monterey în timpul unei călătorii rutiere de-a lungul drumului pitoresc prin Pebble Beach și Pacific Grove, care este o mașină de 17 mile. Acest lucru l-a făcut cel mai popular punct în timpul călătoriei. Drumul oferă cele mai pitorești și remarcabile situri cu priveliști captivante ale coastei Pacificului. Specia chiparosului singuratic este endemică în Coasta Centrală a Californiei.

6. Cei mai faimoși copaci din lume: Dragon Tree

Cei mai faimoși copaci din lume: Dragon Tree

Arborele de sânge al dragonului Socotra este, fără îndoială, cea mai cunoscută și unică plantă care se află pe insula Socotra. Având aspectul său ciudat și, probabil, destul de ciudat, pe care aproape l-ați putea compara cu o umbrelă inversată, permite acestui organism să supraviețuiască în diferite condiții meteorologice. Coroana sa gigantică, aproape asemănătoare, există pentru a oferi suficientă umbră pentru a minimiza evaporarea. Numele său „sânge de dragon” a fost derivat după rășina sa de culoare roșu închis.

7. Cei mai faimoși copaci din lume: Avenue of the Baobabs

Amplasat între drumul murdar al Belon’i Tsiribihini și Morondowa din vestul Madagascarului se află binecunoscutul și captivant cuplu de copaci numit Avenue of the Baobabs. Peisajele sale fenomenale captivează atenția călătorilor de pe tot globul, făcându-l una dintre atracțiile turistice de top din inima Madagascarului. În urmă cu opt sute de ani, copacii Baobab se aflau inițial într-o pădure tropicală primitivă. Pe măsură ce populația a înflorit de-a lungul anilor, vasta gamă de copaci a fost defrișată datorită agriculturii, iar faimoșii copaci Baobab a supraviețuit doar unul.

8. Cei mai faimoși copaci din lume: generalul Sherman

Cei mai faimoși copaci din lume: generalul Sherman

Amplasat în California, în Parcul Național Giant Forest of Sequoia se află un Sequoia uriaș pe nume General Sherman. Aproape toți copacii gigantici sunt localizați în această pădure, dar genul Sherman vă va atrage fără îndoială atenția, deoarece este cel mai mare copac dintre toți. Măsurând cel puțin 35,5 picioare de la bază, copacul are aproximativ 2.300-2.700 de ani.

9. Cei mai faimoși copaci din lume: Arborele vieții

Cei mai faimoși copaci din lume: Arborele vieții

Arborele Vieții este cunoscut pentru că este singura ființă vie verde care se află în inima deșertului fierbinte și izolat din Bahrain. De asemenea, se crede că acest copac are 400 până la 500 de ani. Unii localnici credeau că acest copac este același copac menționat în Grădina Edenului.

10. Cei mai faimoși copaci din lume: Cedrii lui Dumnezeu

Cei mai faimoși copaci din lume: Cedrii lui Dumnezeu

Cedrii lui Dumnezeu este o pădure nu atât de imensă, cu aproximativ 400 de arbori verzi de cedru din Liban, situate în munții care se află în nordul Libanului. Acești copaci sunt supraviețuitorii rămași ai pădurii extinse a Cedrilor Libanului care existau deja în această regiune în timpurile străvechi. Acești copaci sunt bine cunoscuți pentru că au fost menționați de aproximativ 70 de ori în Biblie. Regele Solomon le-a folosit pentru a construi primul templu al Ierusalimului și a folosit ca rășină de către egipteni în vremurile străvechi pentru mumificare.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.