Cele mai inteligente rase de caini

0
75388
Prepelicar de Weimar

Considerati cei mai buni prieteni ai omului, cainii sunt cunoscuti pentru loialitatea lor si dorinta de a-si multumi stapanul; si nu in ultimul rand, pentru inteligenta lor. Ca membri valorosi ai familiei noastre, proprietarii de caini stiu ca majoritatea cainilor sunt inteligenti; ei pot fi invatati sa faca o multime de lucruri!

Cu toate acestea, exista totusi diferente izbitoare intre rasele de caini individuale cand vine vorba de nivelul lor de inteligenta. Dupa cum probabil va puteti imagina, masurarea inteligentei canine este foarte dificila dar un studiu international recunoscut a reusit sa faca acest lucru. Publicata de Stanley Coren, un profesor de psihologie de la Universitatea British Columbia din Vancouver, cartea se numeste „Inteligenta cainilor” si este bazata pe acest studiu; Coren a publicat de asemenea un clasament cu rasele de caini individuale dupa inteligenta lor. Acest clasament este acceptat in general ca fiind o descriere valida a diferentelor dintre rasele de caini in ceea ce priveste nivelul de antrenare a inteligentei cainilor.

Este cainele tau unul din cei mai destepti caini din lume? Exista o singura cale de a afla acest lucru. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele mai destepte rase de caini din lume!

25

Vișlă

Visla

Originar din Ungaria, Visla este un caine de dimensiuni medii crescut pentru vanatoarea de pasari si vanat. Acestia sunt cunoscuti a avea un excelent simt al mirosului si ca, va puteti imagina, sunt usor de dresat.

24

Spaniel de apă irlandez

Spaniel de apă irlandez

Un caine de talie medie, robust, Spanielul de apă irlandez este nativ din Irlanda, unde a fost folosit pentru jocuri si pasari. O companie energica, Spanielul de apă irlandez este uneori mentionat ca fiind clovnul familiei Spaniel.

23

Pomeranian

Cunoscut si sub numele de Pom sau Pom Pom, Pomeranianul este o rasa de caine de talie mica de marimea tipului Spitz. Cantarind pana la 3,5 kilograme si avand o inaltime de 13 – 28 centimetri, Pomeranian este un caine destept, popular in special in redeventele britanice.

22

Malinois / Ciobănesc de Berna

Malinois / Ciobănesc de Berna

Malinoisii si Ciobănestii de Berna sunt pe acelasi loc. Malinois este un caine de talie medie, folosit pentru detectarea explozivilor sau narcoticelor, misiuni de cautare si salvare, etc., in timp ce Ciobănestii de Berna este o rasa de caine mare, nativa Alpilor Elvetieni unde a fost folosit pentru a ajuta pastorii locali.

21

Prepelicar de Weimar

Prepelicar de Weimar

Originar din Germania, Prepelicarul de Weimar este un caine de vanatoare. Ei sunt plini de viata si energici, notabili pentru ochii lor neobisnuit de deschisi, gri sau albastri. Foarte atletici si dresabili, Prepelicarii de Weimar exceleaza intr-o varietate de sporturi pentru caini.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.