10 cele mai tăcute locuri din lume

0
193

[ad_1]

În timp ce unii oameni iubesc mulțimea și interacțiunea socială, unii indivizi găsesc fericirea în singurătate și pace.

Mai jos sunt enumerate cele mai tăcute 10 locuri din lume, de la cele mai îndepărtate colțuri ale lumii până la soluții moderne de izolare fonică. Verifică!

1. Clădirea 87

Microsoft a creat cea mai liniștită cameră de pe pământ. În campusul său din Redmond, Washington, se găsesc camerele sale anecoice. Echipa Audio Lab a Microsoft folosește camerele fără ecou pentru a testa Cortana – asistentul personal digital și, de asemenea, pentru a-și testa tabletele Surface.

Cele mai tăcute locuri - Clădirea 87

Credit imagine: news.microsoft.com

2. Laboratoarele Orfield

Pe listă este inclusă o unitate de testare pentru acustică și arhitectură din Minnesota, SUA, Orfield Laboratories. Camera anecoică găsită la Laboratoarele Orfield este acoperită cu pereți dubli de oțel și beton gros până la picioare. De asemenea, are două tipuri de uși în stil boltă. Nivelul de zgomot din această cameră poate scădea la -9 decibeli, fără sunete care să poată fi auzite vreodată din împrejurimile dvs. În cea mai mare parte, vizitatorii nu pot sta în această cameră mai mult de 20 de minute. Camera anecoică este o cameră de testare pentru a măsura volumul oricăror componente de către producătorii de produse.

Cele mai tăcute locuri - Laboratoarele Orfield

Credit imagine: www.orfieldlabs.com

3. Kelso Dunes

Cea mai mare zonă de depozite de nisip eolian situată în deșertul Mojave, SUA este cunoscută sub numele de Kelso Dune Field. Kelso Dunes are un mediu liniștit, fără mașini, avioane sau animale sălbatice găsite din cauza priveliștilor și a mediului dur pe care îl posedă.

Cele mai tăcute locuri - Kelso Dunes

4. Parcul National Olimpic

Cauți un parc național liniștit? Încercați să vizitați Parcul Național Olimpic din Washington. Este una dintre singurele zone sălbatice din America care nu este traversată de autostrăzi. Are, de asemenea, cea mai mare pădure de conifere din statele SUA.

Cele mai tăcute locuri - Parcul Național Olimpic

5. Kielder Mires

Unul dintre locurile pașnice din Marea Britanie este Kielder Mires, cea mai mare zonă de mlaștină pătură din Anglia.

6. Zurich

In conformitate cu Indexul mondial al auzuluiZurich din Elveția este cunoscută a avea cea mai scăzută incidență a poluării fonice, în timp ce Guangzhou din China este cea mai mare poluare fonică înregistrată.

Cele mai tăcute locuri - Zurich

7. Landmannalaugar

În capătul nordic al traseului de drumeții Laugavegur din Islanda se află Landmannalaugar. Este un drum deschis liniștit, care este foarte bine cunoscut călătorilor.

Cele mai tăcute locuri - Landmannalaugar

8. Makgadikgadi Pans

Situat în partea de mijloc a deșertului uscat din nord-estul Botswanei se află Makgadikgadi Pans. Este una dintre cele mai mari saline din lume, cu o suprafață de 3.900 km pătrați. În timpul sezonului uscat, există foarte puțină faună sălbatică, ceea ce face ca acest loc să fie inclus pe listă. Dar în timpul sezonului umed, există un număr abundent de animale sălbatice care devin un moment perfect pentru activități de safari pentru oameni.

Cele mai tăcute locuri - Makgadikgadi-Pans

9. Antarctica

Liniștea acestui continent este asurzitoare, deoarece nu există sunete umane care să poată fi auzite vreodată. Nu poți auzi decât zgomotul frumos de la alte creaturi și ecourile Mamei Natură doar când ajungi în Antarctica.

Cele mai tăcute locuri - Antarctica

10. Cenotul Tak Be Ha

Această cenotă Tak Be Ha din Mexic poate fi accesată doar cu un ghid. Acest loc minunat este cunoscut pentru apele albastre adânci și atmosfera liniștită. Vizitați această bijuterie ascunsă în jungla Tulum dacă sunteți în căutarea unui cenote destul de care să faceți snorkeling.

Cele mai tăcute locuri - Tak Be Ha Cenote

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.