10 cei mai periculoși munți din lume

0
271

[ad_1]

Fie că vă place sau nu, acest articol care conține o relatare morbidă a urcării celor mai periculoși munți are și câteva pepite interesante. Verificați-l pentru a afla informațiile complete despre acești 10 cei mai periculoși munți.

1. Muntele Everest la granița dintre Nepal și China (29.029 ft)

Cei mai periculoși munți - Muntele Everest

În ceea ce privește statutul de marcaj al Muntelui Everest, este ușor de crezut că acest munte este cel mai mortal dintre toate. Cu toate acestea, a pretins un procent neconsiderabil de drumeți ținând cont de încercările făcute anual.

Există 1,4 decese începând cu anul 2000 în fiecare dintre cele 100 de summit-uri. A înregistrat vârfuri de peste 7.500 în istorie.

2. K2 la granița dintre Pakistan și China (28.251 ft)

Cei mai periculoși munți - K2

Al doilea după cel mai înalt munte de pe planetă este K2, al cărui vârf deține o reputație îngrozitoare, mai ales în rândul femeilor alpiniști. Wanda Rutkiewicz, un alpinist polonez legendar, a fost prima femeie care a urcat pe vârf în iunie 1986.

În următorii 18 ani, cinci excursioniste care au urcat pe acest vârf au fost ucise. Cele trei femele au murit în timp ce coborau K2, iar celelalte două au murit în munții din apropiere.

În 1992, Rutkiewicz a pierit în apropiere de kang Kanchenjunga. Blestemul a fost în cele din urmă depășit în 2004 de către Edurne Pasaban, în vârstă de 31 de ani, un alpinist spaniol care este încă în viață până astăzi.

În 2017, Vanessa O’Brien a devenit prima femeie americană care a ajuns pe vârful K2.

Călătoria lungă și îndepărtarea muntelui K2 fac expediția extrem de lungă și consumatoare de resurse. Este remarcat pentru avalanșe și vreme rea, care a luat viața a 10% dintre cei care au încercat.

3. Kangchenjunga la granița dintre India și Nepal (28.169 ft)

Cei mai periculoși munți - Kangchenjunga

În 1999, acest munte a fost prezentat într-unul dintre romanele James Bond în care face drumeții pe crestele dramatice ale Kangchenjunga. Poate că a stat o vreme să admire priveliștea magnifică, dar de obicei știe că este mai mult decât ceea ce vede. Frigul amar și avalanșele au contribuit la ca aceasta să devină printre cei mai mortali munți din lume.

Acesta este al treilea cel mai înalt munte de pe planetă, cu peste 200 de vârfuri. Rata mortalității sale ajunge la 20% conform cifrelor din 2010.

4. Nanga Parbat la Gilgit-Balistan, Pakistan (26.657 ft)

Cei mai periculoși munți - Nanga Parbat

Al 9-lea cel mai înalt munte din lume este Nanga Parbat, cunoscut și ca monstrul ucigaș al Pakistanului, cu gheață masivă și creste de stâncă. Partea de sud este numită de mulți „cea mai înaltă față de munte din lume de pe pământ”, iar Fața sa rurală se înalță sus de la bază la 15.090 ft.

În 1930, acest summit a devenit obiect de interes german. Când doar Marea Britanie avea acces la Muntele Everest, excursioniștii germani au văzut că muntele ucigaș este cel mai înalt munte pe care îl puteau escalada drumeții la acea vreme. Cu toate acestea, nu înseamnă că a fost fără efort.

Nanga Parbat a fost urcat de Hermann Buhl, un austriac, în 1953, dar au fost nevoie de 31 de vieți înainte.

5. Annapurna din centrul Nepalului (26, 545 ft)

Cei mai periculoși munți - Annapurna

Acesta este al 10-lea cel mai înalt munte de pe pământ și aproximativ 191 de alpiniști au urcat pe acest vârf predispus la avalanșă. Șaizeci și trei de vieți au fost deja pierdute în urcarea pe acest munte, ceea ce face ca rata mortalității din Annapurna să fie de 33%, devenind cea mai înaltă dintre munții de 8.000 de metri.

În timp ce Annapurna părea a fi primul cu un vârf de 8.000 de metri care urmează să fie urcat, rămâne o atracție și o provocare. Annapurna este înconjurată de o regiune cunoscută pentru drumeții și a fost numită de mulți „Cele mai grave dezastre de drumeții din Nepal”.

Patruzeci și trei de persoane au murit în 2014 din cauza unei avalanșe provocate de o furtună de zăpadă. Avea 6 metri adâncime după 12 ore de zăpadă și a fost nevoie de peste 500 de oameni pentru a fi salvați.

6. Siula Grande la lanțul Huayhuash din Anzii peruveni (20.814 ft)

Cei mai periculoși munți - Siula Grande

Duo-ul Simon Yates și Joe Simpson s-au îmbarcat în 1985 pe fața de vest a lui Siula’s Grande, cu care călătoria lor a fost povestită în filmul și cartea „Touching the Void”. A fost o urcare foarte abruptă, verticală, care nu a fost niciodată finalizată.

Siula Grande este un munte maiestuos situat în Anzi, care are fețele de vest și sud.

Simon și Joe au ajuns pe vârf, dar, din păcate, Joe a căzut în momentul coborârii, ceea ce i-a rupt piciorul. Simon l-a pierdut din vedere pe Joe de-a lungul stâncii când l-a coborât mai jos.

A trecut o oră, când a alunecat și Joe nu a putut să se ancoreze, Simon a tăiat frânghia. În mod remarcabil, Joe a supraviețuit căderii de 100 de picioare în crevasă.

Următoarele trei zile, Joe a trăit din zăpadă topită, apoi a sărit 5 mile pentru a ajunge în tabără. A venit cu puțin înaintea lui Simon, care credea că Joe nu mai era, probabil ca să plece acasă.

7. Denali în Alaska (20.320 ft)

Cei mai periculoși munți - Denali

Cel mai înalt vârf din America de Nord se dovedește a fi cel mai proeminent și izolat de pe pământ. Cea mai mare provocare este durata de urcare, care poate dura de la două până la patru săptămâni. În fiecare an, Denali este urcat, deși doar jumătate din cei încercați ajunseseră în vârf.

Acest munte este susceptibil la cutremure. Combinația dintre latitudinea extremă și altitudinea mare înseamnă că ar putea suferi mai repede în caz de rău de altitudine. (În ecuator, mărimea acestui tip de vârf ar avea aproape jumătate din cantitatea de oxigen la vârf decât nivelul mării; din cauza latitudinii, procentul său se dovedește a fi mult mai mic pe Muntele Denali.

8. Masivul Mont Blanc din Franța (15.777 ft)

Cei mai periculoși munți - Masivul Mont Blanc

Acest cel mai înalt munte din Alpi are o istorie lungă de accidente de ascensiune și ascensiune. Mischel Paccard și Jacques Balmat au fost primii care au urcat în 1786, care a fost lăudat drept începutul alpinismului modern.

Acest munte este unul dintre munții supratraficați, cu peste 20.000 de cățărări în fiecare an. Totuși, toată trecerea sa prezintă pericole de avalanșă și cădere de pietre.

În sezonul de vârf, au fost cunoscute în medie 12 servicii de salvare pe weekend. Rata mortalității este cea mai mare aici, printre alți munți din Europa, care se estimează că 100 de vieți într-un an.

Atlanticul a explicat că motivul mortalității Mont Blanc este „mersul lung” și nu urcarea provocatoare.

9. Matterhorn la granița dintre Elveția și Italia (14.691 ft)

Cei mai periculoși munți - Matterhorn

În 1965, Matterhorn a avut prima urcare și de atunci a obținut faimă și dezvoltare. Drumul ușor către punctele sale înalte devine periculos pentru drumeții neexperimentați pe pasaje cu trafic excesiv.

În prezent, a fi popular devine pericolul principal al Matterhorn-ului, călătorii prea dornici trimițând stânci libere peste capetele alpiniștilor de dedesubt.

În sezonul de vârf, furtunile sunt, de asemenea, frecvente după-amiezi. Există o medie de 12 decese într-un an și peste 500 de decese înregistrate de la prima urcare în Matterhorn.

10. Muntele Washington din New Hampshire (6.288 ft)

Cei mai periculoși munți - Muntele Washington

O experiență de munte mortală, nu atât de departe de casă este vârful New Hampshire. Vânturile forțate de uragan, vremea care se schimbă rapid și granulele de gheață care îi cufundă panta au luat deja peste 100 de vieți.

Temperatura vârfului său poate scădea până la -50 de grade Fahrenheit. La acest vârf, cel mai puternic vânt de 231 mph a fost măsurat și înregistrat vreodată pe pământ.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.