25 locuri uimitoare de vizitat în Croația

0
2403

Croația a devenit rapid una dintre cele mai fierbinți destinații din Europa în ultimii ani și aici sunt 25 locuri uimitoare de vizitat în Croația care cred că ar trebui să le includeți în lista ta de găleți!

1. Sibenik

Un oraș istoric din Dalmația Centrală, fondat de croați. Sibenik este renumit în special pentru Catedrala Sf. Iacob, care a fost construită în anul 1402.

Sibenik

Foto: Shutterstock

2. Varazdin

În partea de nord a Croației, la aproximativ 80 de kilometri de Zagreb, puteți găsi Varazdin, cunoscut pentru numeroasele sale clădiri baroce, precum și pentru mâncare și muzică.

Este adesea trecute cu vederea de turiștii internaționali, dar este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Croația.

Varazdin

Foto: Shutterstock

3. Osijek

Osijek este centrul cultural și cel mai mare oraș din regiunea Slavonia. Are o istorie lungă și a fost locuită încă din epoca neolitică.

A fost aproape complet distrusă după ce turcii au cucerit orașul în anii 1500, iar turcii l-au reconstruit în stilul lor tradițional oriental. Aproximativ 120 de ani mai târziu, a fost eliberat de imperiul habsburgic, care a transformat din nou orașul.

Osijek

Foto: Shutterstock

4. Vis

Știai că o mare parte din filmul Mamma Mia 2 a fost filmat în Vis? Așa este, dar există mai multe motive pentru a vizita această fermecătoare insulă veche.

Visul găzduiește câteva plaje frumoase, impresionantă arhitectură venețiană și unele dintre cele mai bune restaurante cu fructe de mare din toată Croația.

Vis

Foto: Shutterstock

5. Lacurile Plitvice

Una dintre minunile naturale ale Europei, Parcul Național Plitvice este unul dintre cele mai vizitate parcuri naționale din Croația, și pe bună dreptate.

Are peisaje frumoase, cu mai multe lacuri și căi unde puteți să vă plimbați. Mai mult, în interiorul parcului național, există chiar și urșii croați care se deplasează în pădurile locale.

plitvicesjöarna

6. Castelul Trakošćan

Dacă doriți să vedeți castele impresionante în Croația, atunci trebuie să vizitați Castelul Trakoscan din nordul Croației. Este un patrimoniu cultural care datează din secolul al XIII-lea.

Trakošćan Castle

Foto: Shutterstock

7. Rovinj

Rovinj este una dintre cele mai renumite destinații de pe peninsula Istria și este cunoscută drept unul dintre cele mai pitorești și mai romantice orașe din Marea Mediterană.

Rovinj și-a păstrat farmecul în ciuda afluxului de turiști și chiar astăzi este un port activ de pescuit unde vă simțiți confortabil să vă aflați într-un sat de pescuit mai mic. Datorită acestui fapt, Rovinj are și unele dintre cele mai bune restaurante cu fructe de mare din țară.

rovinj

8. Hvar

Hvar este una dintre cele mai renumite insule croate și a fost de ceva timp. În ultimii ani a atras mulți ofițeri, dar a fost deja cunoscut în antichitate pentru poziția sa strategică.

Hvar are, de asemenea, un climat plăcut și o natură frumoasă pentru a explora cu câmpuri câmpuri de măslini, câmpuri de lavandă și podgorii. De asemenea, este renumit pentru viața de noapte plină de viață.

Hvar oferă vizitatorilor un bogat patrimoniu cultural, iar insula are un amestec impresionant de arhitectură romană și gotică, precum și clădiri venețiene.

Hvar

9. Ston

Vă reamintesc Marele Zid Chinezesc? Nu este o replică, dar zidul orașului din Ston este al doilea zid cel mai lung din lume. Ston este un oraș mic și fermecător din partea de sud a țării și este, de asemenea, renumit pentru producția sa de sare.

Ston city wall

10. Parcul Național Krka

Krka este un alt parc național frumos și unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Croația dacă doriți să faceți o baie. Deoarece contrar Plitvice, unde nu aveți voie să înoțiți, vizitatorii se pot bucura de bazinele naturale din Krka.

krka national park

11. Motovun

Un frumos sat de munte din centrul Istriei. Motovun este un oraș medieval cu o populație de doar 531 de persoane și îl consider unul dintre cele mai pitorești locuri de vizitat în Croația!

Motovun

Foto: Shutterstock

12. Makarska

Cel mai mare oraș de pe Riviera Makarska are un fundal epic în formă de maiestuosul lanț de munte Biokovo. În josul centrului puteți să vă plimbați pe promenade cu palmieri și clădiri istorice vechi.

Este un contrast frumos, iar centrul vechi al orașului este fermecător, cu numeroase restaurante și baruri frumoase.

croatia makarska riviera

13. Zlatni Rat

Cornul de Aur este o plajă frumoasă și faimoasă pe insula croată Brac. Zlatni Rat este renumit în special pentru frumusețea sa, precum și pentru vârful care se schimbă în funcție de valuri, valuri și vânturi.

Zlatni Rat

Foto: Shutterstock

14. Primosten

Primošten este un frumos oraș de coastă între Sibenik și Trogir și este renumit în special pentru podgoriile sale frumoase. Aici veți găsi și una dintre cele mai frumoase plaje din Croația, Mala Raduca.

Primosten

Foto: Shutterstock

15. Dubrovnik

Dubrovnik a devenit rapid cel mai faimos oraș din Croația, după ce a fost locația de filmare a regelui Landin în seria TV-Series a jocului de tronuri. Dar faima Dubrovnikului nu a pornit de acolo și de fapt a fost un oraș important și puternic în Europa de secole.

A fost capitala Republicii Ragusa și a fost inclusă în patrimoniul mondial de către UNESCO în 1979.

croatia dubrovnik

16. Korcula

Korcula este o insulă frumoasă, care aparține arhipelagului central dalmamar și este renumită pentru vinul său și centrul istoric al orașului.

Se spune că Korcula a fost fondată de antena eroilor troieni în secolul al XII-lea î.Hr.

Korcula

Foto: Shutterstock

17. Pag

Dacă sunteți un iubitor de produse alimentare sau mai specific un iubitor de brânză, o vizită la insula croată Pag este o necesitate de a încerca. Brânza Pag este renumită în întreaga țară și este una dintre cele mai bune tipuri de brânză pe care le-am mâncat.

Pag cheese

Foto: Shutterstock

18. Pula

Pula găzduiește unul dintre cele mai bine conservate amfiteatre romane din lume, dar este, de asemenea, o destinație minunată de la sine. Pula este situat în sud-estul Istriei și are tot ceea ce ați putea dori dintr-o vacanță minunată, inclusiv site-uri istorice interesante.

Pula amphitheater

Foto: Shutterstock

19. Insulele Kornati

Aceste insule nelocuite pot fi vizitate pe o excursie de o zi de la Zadar, Sibenik sau Split, iar dacă vrei să fii aventuros poți chiar să stai peste noapte într-o cabană. Este un loc minunat de a vă bucura de natura și de apele albastre cristaline.

Kornati Islands

Foto: Shutterstock

20. Split

Split este probabil orașul meu preferat din Croația și este una dintre cele mai bune destinații de weekend din Europa. Orașul vechi este caracterizat de Palatul lui Dioclețian, construit de împăratul roman în secolul III d.Hr.

De asemenea, are un frumos Riva plin de baruri și restaurante, unde puteți savura niște băuturi drăguțe și ceasuri. De la Split, este de asemenea ușor să ajungeți la insulele Hvar, Brac, Korcula și Vis, ceea ce o face o mare bază pentru a explora sudul Croației.

Croatia split diocletians palace

21. Trogir

Unul din locurile istorice de vizitat în Croația pe care nu trebuie să-l pierdeți! Trogir este situat la doar 40 de minute de mers cu mașina de Split și este inclus pe Lista patrimoniului mondial UNESCO.

Este uimitor să vă plimbați pe străzile vechi și pe aleile înguste din Trogir.

croatia trogir

22. Omis

Capitala aventurilor din Croația, Omis este atât de frumoasă și de interesantă. Aici puteți încerca ziplining, du-te caiac sau rafting doar pentru a menționa câteva activități distractive.

Omis este situat între Split și Makarska și are o mulțime de natură frumoasă din jurul orașului.

Omis

Foto: Shutterstock

23. Porec

Un alt oraș frumos de coastă din regiunea Istria. Porec are un nucleu istoric care datează din epoca medievală și este unul dintre locurile mai puțin cunoscute de vizitat în Croația!

Este un oraș foarte fermecător, cu o mulțime de restaurante și baruri confortabile.

Porec

Foto: Shutterstock

24. Hum

Știați că Hum este cel mai mic oraș din lume? Are doar o populație de 23 de persoane. Este un oraș medieval situat în Istria Centrală.

Hum

Foto: Shutterstock

25. Zagreb

Nu în ultimul rând, capitala croată. Zagrebul este adesea uitat de turiștii internaționali, dar este un oraș frumos, plin de clădiri istorice, restaurante confortabile și muzee interesante.

Cu câțiva ani în urmă, am închiriat un apartament de 2 luni în Zagreb, iar apoi i-am descoperit frumusețea pentru prima dată. Unele dintre locurile mele preferate din Zagreb sunt Biserica Sf. Marcu, Tkalčićeva și Mirogoj.

Zagrebul este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Croația pentru un weekend plin de cultură și mâncare.

Zagreb

Foto: Shutterstock

Rezervați călătoria dvs.

Deci, acum că știți despre toate aceste locuri frumoase de vizitat în Croația, este timpul să vă rezervați călătoria!

  • A se vedea cele mai bune oferte de hoteluri
  • Găsește cele mai ieftine bilete de avion aici
  • Beneficiați de o reducere de 40 USD la Airbnb

Croația este o destinație incredibilă unde puteți petrece săptămâni sau chiar luni. Dacă cunoașteți unele locuri mai frumoase de vizitat în Croația, nu ezitați să participați la secțiunea de comentarii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.