25 cele mai periculoase animale din lume

20

Marele rechin alb

Rechinul alb

Acesti pradatori legendari au un timp teribil de distinctie intre comestibil si necomestibil. Metoda lor preferata? Prelevarea de probe. Ei probeaza geamanduri, barci, placi de surf, oamenii, orice pluteste. Contrar credintei populare, ei chiar nu mananca oameni. Oamenii sunt prea ososi, iar dupa prima muscatura, de obicei te lasa sa sangerezi in apa.

19

Mamba Neagra

Unul dintre cele mai de temute creaturi din lume, unii experti denumindu-l “intruchiparea mortii”. In Africa, este sursa a numeorase mituri si legende si este cunoscut a fi extrem de agresiv, foarte rapid si atacand fara provocare.

18

Cape Buffalo

Neputand fi domesticit niciodata, aceasta creatura extrem de imprevizibila nu se joaca frumos cu oamenii. In Africa este cunoscut sub numele de “facatorul de vaduve” sau “moartea neagra” si este responsabil pentru mai multe decese in fiecare an decat orice alt animal mare de pe continent.

17

Broasca otravitoare albastra (broasca sulita otravitoare)

Poison Dart Frog

In 5.08 cm de amfibien colorat este destula otrava pentru a ucide o armata de 20.000 de soareci. Acest lucru inseamna ca, cu aproximativ 2 micrograme, sau cat poti pune pe un varf de ac, ai putea opri cu succes inima unui animal mare. Si, pentru a face acest lucru si mai periculos, otrava se afla pe suprafata pielii. Chiar nu ar trebui sa atingi aceasta broasca.

16

Ursul polar

Spre deosebire de celelalte animale din aceasta lista, cel mai mare carnivor din lume nu se teme de tine. Nu are pradatori naturali si mananca orice pare carne, inclusiv alti ursi polari. Desi in general el nu ucide oameni, acest lucru se datoreaza faptului ca nu sunt foarte multi in jurul lor pentru a-i putea ucide.

Categorii:   Natura

Comentarii

  • Posted: 5 august 2015 11:41

    Lucian

    Era de asteptat ca tantarul sa fie printre primii daca nu chiar primul animal dintre cele mai periculoase si letale...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.