Cei mai mari razboinici pe care istoria i-a vazut

20

William Wallace

William Wallace a devenit cunoscut la nivel mondial datorita filmului Braveheart in care a jucat Mel Gibson, dar cei care cunosc istoria europeana stiau deja ce razboinic mare a fost acest legendar scotian. William Wallace este considerat unul dintre cei mai importanti eroi nationali ai Scotiei pentru lupta sa pana la moarte de a elibera Scotia de legile Angliei.

19

Basil II (Criminalul bulgar)

Basil II (Criminalul bulgar)

Basil „Criminalul bulgar” a fost unul dintre cei mai brutali imparati si nemilosi din istorie, dupa cum spune si porecla. El a fost un imparat bizantin de origine greaca din Dinastia Macedoneana si a condus vastul Imperiu Bizantin pentru aproximativ 15 ani, din ianuarie 976 pana in 1025. La moartea sa, imperiul se intindea din sudul Italiei pana la Caucaz, si de la Dunare pana la granitele Palestinei, cea mai mare intindere teritoriala in peste patru secole, teritorii cucerite cu mult sange in care Basil II lupta mult mai vicios decat orice alt membru al armatei sale.

18

Attila

Attila s-a nascut in Ungaria de astazi, si a devenit unul din conducatorii cei mai violenti si fara mila din zona. El a fost cunoscut pentru privirea feroce si, in conformitate cu istoricul Edward Gibbon, el isi dadea frecvent ochii peste cap de placere ca si cum teroarea il inspira. El a terorizat dusmanii sai pretinzand ca detine sabia lui Ares, zeul grec la razboiului, si, judecand dupa atacurile sale vicioase si luptele impotriva Imperiului Roman, tactica lui de intimidare dadea roade.

17

Yue Fei

In timpul carierei militare de 25 de ani Yue Fei a luptat in 126 de batalii, in principal in China centrala, si nu a pierdut niciodata. Mai mult, el a crescut in rang militar de la privat la comandant general al fortelor imperiale, inventand mai multe stiluri de arte martiale, si a scris o sumedenie de poezii epice despre cum avea sa ii infranga pe dusmani. In ziua de azi el este privit ca un erou national in China si simbol suprem al integritatii, patriotismului si loialitatii.

16

Eric Bloodaxe

Eric Bloodaxe

Eric Bloodaxe a fost un print norvegian si ultimul rege independent al York-ului. El a devenit rege al Northumbrians de doua ori, in 947 si in 952. El este considerat unul dintre cele mai legendare nume din istoria vikingilor datorita talentului sau incredibil si al curajului pe campul de lupta.

Categorii:   Istorie

Comentarii

  • Posted: 27 ianuarie 2018 01:24

    Violetta

    misto...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.