aflati.ro - Afla lucruri si fapte interesante!

Menu

Caini de lupta

Luptele cu caini reprezinta un sport in care cainii sunt supusi unui antrenament special pentru a-i face violenti, apoi sunt pusi sa lupte cu alti caini, iar stapanul cainelui castigator primeste o suma de bani. Unele rase de caini sunt mai bune la acest sport decat altele. Cele mai multe rase de caini care sunt folosite in acest sport au o marime medie, corpuri solide si maxilare puternice. Cu toate acestea, te va surprinde care sunt cele mai populare rase de caini folosite in aceasta activitate.

15. Pit Bull Terrier American

lupte de caini pit bull terrier american

Dupa cum multi s-au asteptat, in lista se incadreaza faimosul caine Pit Bull Terrier American. Reputatia acestor caini dateaza de acum multe decenii. Aceasta este o rasa populara de caini de lupta deoarece acesti caini sunt, nu numai puternici, ci si foarte loiali.

14. Bulldog American

lupte de caini bulldog american

Cainii acestei rase nu se inteleg bine cu alte animale, ceea ce-l face un foarte bun caine de lupta. Acest lucru este evident, in special cand cainele opozitiei este de aceeasi rasa si de acelasi sex.

Bulldog-ul American nu se teme niciodata de o confruntare si, datorita instinctului de predator, sunt foarte cautati de lumea luptelor de caini.

 13. Bull Terrier

lupte de caini bull terrier

Aceasta rasa a fost imperecheata special pentru a acest sport. Ea a fost intotdeauna cunoscuta sub numele de „gladiatorul canin”. Acesti caini au, insa, un temperament mai favorabili decat celelalte canine din aceasta lista.

12. Cane Corso

caini de lupta Cane Corso

Cane Corso este o rasa binecunoscuta de caini binefacuti, ce arata agresiv. Sunt foarte intimidanti cand vezi unul pentru prima data. Ei, de obicei, apar pe listele de caini de care trebuie sa te feresti. In trecut, aceasta rasa de caini era folosita de soltatii romani pe post de caini militari.

Acesti caini au un muscatura puternica, un bun insinct de predator si o induranta mare. Pe langa faptul ca sunt foarte populari in luptele de caini, inca sunt folositi pe post de caini militari sau politisti.

11. Doberman

caini de lupta dobermanImperecheati in mod special pentru a juca rolul de caine de lupta sau de vanatoare, acesta este un bun concurent in luptele cu caini datorita indurantei ridicate pe care o poseda. Desi arata mai slabi decat alti caini din aceasta lista, nu va lasati pacaliti de aparente, Dobermanii sunt binecunoscuti pentru agresivitatea si forta lor.

10. Rottweiler

caini de lupta Rottweiler

Nu multi stiu ca Rottweilerii sunt, in general, mai agresivi, mai fortosi si mai periculosi (daca nu sunt dresati corespunzator), decat faimosii Pit Bulli, Conform statisticilor, Rotweilerii sunt cei mai inspaimantotori caini.

Fiind calmi, curajosi si siguri pe ei, aceasta rasa de caini nu refuza nici o provocare. Acestia sunt printre cei mai folositi caini de lupta, nu numai datorita fortei acestora, ci si pentru ca nu se lasa batuti.

9. Staffordshire Terrier American

lupte de caini Staffordshire Terrier American

Agili, atletici, rapizi si insistenti, cainii Staffordshire Terrier Americani sunt o alta rasa binecunoscuta de caini de lupta. Ei sunt, de obicei, agresivi fata de alte animale si sun dispusi sa lupte pana la moarte.

8. Staffordshire Bull Terrier

lupte de caini Staffordshire Bull TerrierPrecum ceilalti caini din acesta lista, acestia au un instinct de predator ce-i face perfecti pentru luptele cu caini. Au un corp binefacut si sunt inteligenti si usor de antrenat.

7. Kuchi / Ciobanesc Afghan

lupte de caini kuchi

O rasa de caini foarte rara, cainele Kuchi (cunoscut si sub numele de Ciobanesc Afghan), este un caine de lupta foarte raspandit in Afghanistan si tarile invecinate. Acesti caini au fost, initial, inperecheati special pentru a-si proteja stapanii, pana cand oamenii si-au dat seama ca ii pot folosi pentru a face bani la luptele cu caini.

Deoarece acesti caini sunt foarte teritoriali, induratori si crescuti sa se descurce singuri, sunt foarte buni competitori in astfel de sporturi.

6. Ciobanesc Geman

caini de lupta Ciobanesc German

Ciobanescul German este mereu trecut in listele de rase de caini de lupta, in general, datorita faptului ca sunt usor de antrenat pentru atac. El are un instinct inascut de atac si de agresivitate, imbinat cu o buna loialitate, in special data stapanul l-a crescut de mic. Sunt cei mai inteligenti caini, insa, in materie de forta fizica, nu se compara cu alti caini.

5. Akita

caini de lupta Akita

Desi aceasta rasa nu a fost facuta pentru a lupta, instinctul lor de predator si temperamentul agresiv ii face capabili de a se implica in acest sport. Acesta rasa isi are radacinile in Japonia, unde au fost imperecheati pentru a fi bodyguarzi pentru nobilitate. De asemenea, erau buni si buni caini de vanatoare.

4. Boerboel

caini de lupta Boerboel

Datorita marimii si fortei acestora, sunt foarte raspanditi in randurile cainilor de lupta, in tari precum Africa de Sud. Aceste canine au fost imperecheate special pentru a fi caini de paza pentru fermieri. Acestia sunt printre cei mai puternici caini din lume. Ei au un fizic musculos, si o muscatura puternica. De aceea, nu este surprinzator faptul ca sunt folositi in luptele de caini.

3. Tosa Inu

lupte de caini tosa inu

O alta rasa de caini rara, Tosa Inu este un caine mare, si una dintre putinele rase care au fost create special pentru a participa in luptele cu caini. De aceea, cainii Tose Inu sunt foarte agresivi, priceputi la a se lupta cu alti caini, si extrem de puternici. Aceasta rasa isi are originile in Japonia, si cele mai multe exemplare sunt prezente doar in acea parte a lumii.

2. Mastif Englezesc

caini de lupta mastif englezesc

Desi nu mai sunt la fel de raspanditi in lumea luptelor cu caini, pe cat erau in trecut, acesti ainca sunt folositi in unele tari. Acesti caini sunt binecunoscuti datorita marimii si fortei lor si au un instinct inascut de caine de paza. Ei pot avea un temperament bland daca sunt crescuti corescunzator de la o varsta frageda. Pentru ai face buni caini de lupta, stapanii ii cresc de mici intr-un mod in care promoveaza instinctul dominant si teritorial.

1. Dogo Argentino

caini de lupta dogo argentino

O alta rasa de caini intimidatoare si foarte populara in lumea luptelor de caini este Dogo Argentino. Fiind mari, musculosi si, de obicei, albi. Acesti caini pot fi un pericol in lupta pentru orice alt caine. Datorita pielii largi din jurul gatului, nu este pre usor pentru alt caine sa-l insface de gat si sa-l imobilizeze, pe cand Dogo Argentino se foloseste foarte mult de muscatura lui puternica.

Categorii:   Natura

Comentarii

  • Posted: 12 septembrie 2017 10:33

    Andrian

    Nu-mi vine sa cred ca unii oameni cresc isi cresc cainii doar ca sa-i vada luptand :((