Bandogge American

0
4026
Bandogge American

Bandogge American este un caine cu o musculatora proeminenta si un aspect fizic „angular” care ii ofera o infatisare foarte agila. El mai este cunsocut si sub numele de:

  • Masti-Bull American
  • MastiBull
  • Bandogge Mastiff American
  • Mastiff American
  • Amstiff
  • Bandoggue Mastiff

Temperament

Acesti caini sunt foarte inteligenti, confidenti si docili. Precum toti mastiffi, el trebuie sa aibe un stapan care stie sa fie dominant asupra cainelui. Este recomandat ca acesta sa nu fie primul dumneavoastra caine. Bangogge-ul are nevoie de un stapan care cunoaste instinctul canin si cum sa faca cainele sa inteleaga ca comportamentul agresiv nu este acceptabil.

Desi acesti caini nu au fost imperecheati pentru lupta, ei pot si sunt folositi si pentru luptele cu caini. Daca nu sunt dresati bine, ei devin foarte usor agresivi. Din fericire majoritatea lor sunt folositi pe post de caini de paza, nu pentru lupta.

Singura problema de temperament al acestui caine este faptul ca nu latra in semn de avertizare. El trece direct la „actiune”.

Bandogge-ului American ii place la nebunie sa fie in centrul atentiei. Daca nu primeste suficienta stimulare mentala si fizica, devine foarte suparat si greu de controlat. Acesti caini au nevoie de un stapan care stie sa-i fie lider. Ei se simt bine sa-si serveasca si protejeze stapanul.

Aceasta rasa de caini poate socializa bine cu alti caini si chiar cu pisici, insa doar daca sunt bine socializati. Ei pot fi foarte agresivi in caz contrar.

In ciuda infatisarii lor intimidante, acesti mastiffi sunt buni membrii ai familiei si sunt foarte atenti cu copiii. Ei sunt porecliti „cavalerii tacuti” deoarece sunt excelenti membrii ai familiei, iar in acelasi timp cosmarul oaspetilor nepoftiti.

bandog with child

Origine

Aceasta rasa de caini este un hibrid dintre un Pit Bull Terrier American si un Mastiff Neapolitan. In anii ’60, un veterinar pe nume Swinford a lansat un program pentru a imperechea si a produce cea mai buna rasa de caini de protectie. Bandogge-ul American este rezultatul acestui program.

Crescatorii de caini din ziua de azi au pareri diferite in privinta raselor de caini pe care Swinford le-a folosit pentru a produce originalul Bandogge American. Majoritatea au cazut de comun deacord ca acest caine se obtine imperechind un mascul Pit Bull Terrier American si o femela Mastiff Neapolitan mare si puternica. O alta „reteta” pentru a obtine acest caine este de a imperechea un Mastiff Englezesc cu un Pit Bull Terrier American. Si mai exista si altele promovate de diferite cluburi de caini.

Sumele de Bandog provinde din engleza veche si provine din cuvantul banda care inseamna lant. Pe atunci, se obisnuia sa tii cainele legat cu lantul in timpul zilei si sa-i dai drumul in timpul noptii pentru a veghea proprietatea. Numele i-a fost atribuit datorita rolului pentru care a fost imperecheat, acela fiind de paznic.

Ingrijire

A va ingriji de aspectul fizic al acestui caine este destul de usor deoarece are blana scurta. Dar este bine sa-l obisnuiti de mic sa stea la periat, spalat, etc. Este bine pentru ca va va usura munca atunci cand va creste si va masura 50kg.

Initial, catelului s-ar putea sa nu-i placa sa fie ingrijit, insa cu putina rabdare si binevointa se va obisnui. Incepeti prin a-l peria cateva minute pe zi, apoi mariti gradat intervalul de timp pe care-l petreceti periind-ul, curatandu-i urechile, etc.

A-i peria zilic blana ajuta la indepartarea matretii, firelor de praf si firelor moarte de par. De asemenea, previne infectiile pielii, reduce mirosul neplacut si intensitatea naparlirii.

Tot pentru a indeparta mirosul neplacut trebuie sa-i faceti baie la intervale fixe. Ele nu trebuie sa fie nici prea frecvente deoarece poate dauna pielii. De obicei, ajunge sa-i faceti baine doar odata pe luna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.