Bull Terrier

0
3364
bull terrier

Bull Terrier este o rasa de caini creata in secolul 19 pentru a juca rolul de caine de paza si accesoriu pentru domni. In zilele noastre, el este un caine de show si membru al familiei. Atributul sau cel mai pronuntat si mai usor de recunoscut este capul sau lung, in forma de ou.

Acest caine este activ si prietenos si este considerat „claunul lumei cainilor”. Are o personalitate mare care variaza intre a fi inteligent si inovativ si a fi calm si loial. Viata cu un astfel de tovaras este o adevarata experienta. El este un caine activ inca din copilarie, si pana la varsta mijlocie. Nu-i place sa fie singur pe perioade lungi de timp, ci ii place sa fie intr-o familie activa. El trebuie sa fie energic si sa se joace.

Un Bull Terrier are nevoie de un stapan care stie sa impuna regurile casei. Altfel, isi va face propriile reguli. De aceea, acest caine nu este recomandat oamenilor timizi sau celor care nu au mai avut caini in trecut. Precum orice Terrier, acesti caini pot fi agresivi fata de alte animale sau caini (in special masculii necastrati). Pentru a se comporta corespunzator in jurul altor caini, este nevoie de socializare. Aceasta socializare consta intr-o expunere positiva si supervizata fata de alti caini, care incepe la o varsta frageda si continua pe parcursul vietii.

Deoarece unui Bull Terrier ii este mai greu sa-si controleze energia, nu este recomandat unei familii cu copii foarte mici. In schimb, ei pot fi buni prieteni de joaca cu copiii mai mari.

Cainii Bull Terrier au nevoie de exercitiu zilnic si pot fi foarte distructivi daca se plictisesc.

Origine

Rasa Bull Terrier dateaza din anul 1935 si a fost creata imperechind un Bulldog cu un Terrier Alb Englezesc (rasa care nu mai exista in prezent). Apoi, acesti caini au mai fost odata imperecheati cu Perro de Punta spanioli, pentru a-i face mai mari.

Acesti caini erau gladiatori binecunoscuti si buni tovarasi pentru barbatii de clasa inalta. Datorita curajului lor in luptele cu caini si comportamentului lor fata de oameni, au fost supranumiti „Cavalerii Albi”.

Exista 2 variatii ale acestei rase:

  • Bull Terrier-ul colorat
  • Bull Terrier-ul in miniatura

Temperament

Un Bull Terrier nu este niciodata retras, ci este prietenos, extrovertit si se bucura intotdeauna sa-si vada stapanul. Un Bull Terrier care este timid si rusinos nu este deloc normal. Atat Bull Terrierii cat si Mini Bull Terrierii sunt, de felul lor, curajosi si plini de viata. Acestea sunt calitati bune, insa ele pot dauna daca cainele este lasat sa devina posesiv sau gelos. In absenta dresajului si a socializarii la o varsta frageda, ei pot deveni agresivi fata de alte animale. Nu sunt agresivi si fata de oameni, insa le place sa roada mobila, sa latre si este greu sa-i antrenati sa fie caini de casa.

Ingrijire

Un Bull Terrier are nevoie de cineva cu care sa-si petreaca timpul pe tot parcursul zilei. A lasa un astfel de caine sa se distreze singur e ca si cum a-ti lasa un copil inventiv singur intr-o camera plina cu materiale explozive.

El are nevoie de intre 1/2 ora si 1 ora de exercitiu fizic si psihic pe zi. El se va bucura sa faca plimbari sau sa alerge dupa o minge. Aveti grija sa-l plimbati mereu in lesa ca sa nu fugareasca alte animale sau sa plece sa exploreze singur.

Daca aveti un pui de Bull Terrier trebuie sa luati in considerare faptul ca, pana la varsta de 12-18 luni, oasele lor pot fi afectate negativ de activitati precum saritul sau fuga pe suprafete perfect plate precum podeaua goala a unei locuinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.