10 fapte interesante despre sistemul financiar canadian

0
105

[ad_1]

Francezii și britanicii au colonizat Canada în perioada 15th secol, iar astăzi națiunea este una dintre cele mai puternice economii din lume. Găzduiește o industrie de fructe de mare în creștere și este, de asemenea, considerat unul dintre cele mai mari centre de producție din lume. Desigur, sistemul financiar al țării este interesant de studiat îndeaproape. Următoarele sunt 10 fapte care susțin această afirmație:

Date financiare canadiene

  1. Canada are 33,2 trilioane de dolari în resurse naturale

Canada este a treia cea mai bogată țară din lume în resurse naturale. Este, de asemenea, unul dintre cele mai mari țări producătoare de petrol din lume și este bogat în minerale precum sarea gemă, cărbunele și uraniul, care au o cerere uriașă pe piețele internaționale.

  1. Canadienii plătesc mai mult pentru mărfuri cu amănuntul decât vecinii lor din Statele Unite

Canadienilor le place să facă cumpărături la fel ca oamenii din alte părți ale lumii. De fapt, conform înregistrărilor, aproximativ 89% canadieni au deținut cel puțin un card de credit în 2016! Poate că asta are de-a face cu faptul că unele dintre cele mai bune carduri de credit din Canada oferă câteva avantaje foarte atrăgătoare. Cu toate acestea, ceea ce mulți oameni nu realizează este că mai multe produse precum benzina, anvelopele, cărțile etc. costă mai mult în SUA. Ceea ce este și mai surprinzător este motivul din spatele aceluiași raport pe care îl spune un raport HuffPost este că canadienii cred întotdeauna că lucrurile sunt mai scumpe în țara lor, chiar și atunci când nu există o explicație logică în spate.

  1. Cele mai bogate gospodării din Canada au sediul în Columbia Britanică

Columbia Britanică are unele dintre cele mai bogate familii din țară, urmată de Ontario. În 2016, un studiu a constatat că Vancouver are cel mai mare număr de milionari din țară, gospodăria medie având o avere netă de aproximativ 1.036.202 USD.

  1. Cel mai mare număr de bancnote false au fost circulate în Canada în 2004

În 2004, practica contrafacerii a atins noi culmi. De fapt, a fost anul în care numărul de bancnote false care au circulat în economie a fost cel mai mare – pentru fiecare milion de bancnote în monedă reală care au fost transmise, au fost 500 de bancnote false. În total, au existat 553.000 de bancnote false în economie în perioada respectivă.

  1. A fi bilingv costă Canada 2,4 miliarde USD pe an

Poate știți deja despre bilingvismul în Canada deoarece oamenii de aici vorbesc două limbi – engleză și franceză. Cu toate acestea, știți că același lucru costă țara în jur de 2,4 miliarde de dolari pe an? Acest lucru se datorează faptului că guvernul trebuie să își ofere serviciile în două limbi, ceea ce înseamnă că există formulare bilingve, reclame, semnalizare etc.

  1. Există o tradiție bizară pentru miniștrii de finanțe

În Canada, este o tradiție ca miniștrii de finanțe să cumpere și să poarte o pereche nouă de pantofi în ziua în care bugetul este livrat. Deși motivul exact din spatele acestei tradiții este necunoscut, prima ei mențiune este dată într-un articol de ziar care a fost publicat în jurul anilor 1960.

  1. Proprietarii de afaceri canadieni nu sunt obligați din punct de vedere legal să accepte bancnote sau monede cu o anumită valoare nominală

Comercianții cu amănuntul din Canada nu au nicio obligație legală de a accepta bancnote sau monede într-o anumită valoare nominală. De fapt, mulți folosesc această regulă în avantajul lor și refuză adesea să accepte plăți în bancnote de 100 sau 50 de dolari pentru a evita riscul de contrafacere. Acestea fiind spuse, nimic nu-i împiedică să refuze măcar monede de dolari canadieni.

  1. Canada are un sistem bancar excepțional de robust

Sectorul bancar al Canadei este mult mai puternic și mai rezistent decât al SUA. De exemplu, în timpul Marea Criză chiar dacă 9.000 de bănci din SUA au eșuat pur și simplu, în Canada, fiecare bancă a supraviețuit perioadei grele. De fapt, până acum, doar două bănci din Canada au eșuat din 1923. Pe de altă parte, 17.000 de bănci din SUA au eșuat de atunci!

  1. Băncile canadiene au peste 1 milion de relații de afaceri cu IMM-urile din țară

Până la sfârșitul lunii decembrie 2017, băncile din Canada au plătit credite în valoare de peste 225 de miliarde de dolari pentru IMM-urile din țară. Aceasta a fost o creștere cu 22% a creditului comparativ cu 2012.

  1. 91% dintre canadieni cred că noile tehnologii au făcut ca activitatea bancară să fie mult mai convenabilă

Tehnologia a renovat total sectorul bancar din Canada. Astăzi, aproximativ 76% dintre canadieni folosesc serviciile bancare prin intermediul internetului și al aplicațiilor mobile. Mai mult decât atât, mai mult de jumătate, adică 53% spun că online banking este cea mai comună metodă bancară.

Economia canadiană este puternică și faptele de mai sus sunt cu siguranță interesante și amuzante. Care te-a surprins cel mai mult? Anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.