Cele mai otrăvitoare 10 plante de pe Pământ

0
237

[ad_1]

Iată câteva gânduri despre cele mai otrăvitoare plante de pe Pământ! Mama Pământ este uneori ciudată; Uneori este bună și umană ca o mamă adevărată, dar alteori poate părea într-adevăr foarte dură. Multe specii de plante sunt frumoase, dar au dezvoltat mecanisme de apărare care pot fi mortale pentru alte specii, inclusiv pentru oameni.

Aproape toată lumea se sperie în mod natural de șerpi și păianjeni, dar puțin știu că există plante cu aspect atractiv și, de asemenea, florile lor care pot fi la fel de periculoase ca acești șerpi și târâtori. Unele rapoarte spun că există mai mult de 100.000 de oameni care sunt afectați anual de plante periculoase.

Așadar, fără alte prelungiri, iată cele mai otrăvitoare 10 plante de pe Pământ de care ar trebui să încercați cu siguranță să stați departe.

1. Cele mai otrăvitoare plante: Wisteria

cele mai otrăvitoare planteAcestea sunt flori violete cu aspect uimitor care provin din Japonia, unele părți ale SUA, precum și China, dar astăzi se găsesc în întreaga lume. Wisteria este o viță de vie târâtoare și planta poate fi destul de mare, cu un trunchi gros și ramuri de viță de vie care se pot extinde până la 60 de picioare. În timp ce florile de pe ea arată destul de minunat, se crede că întreaga plantă este destul de dăunătoare; consumul oricărei părți a arbustului poate crea următoarele:

  • Migrenă și cefalee
  • Greață și greață
  • Febră și, de asemenea, diaree

Tratamentul la expunere este însă destul de simplu, constând în principal din medicamente anti-greață.

2. Cele mai otrăvitoare plante: mazăre rozar

cele mai otrăvitoare planteAceasta este o plantă perenă care, de obicei, se îngemănează în jurul copacilor până la o altitudine de 20 ft. Planta este definită de păstăi lungi de 1,5 inci, care sunt în formă de mazăre și care în mod normal se desfac pentru a dezvălui semințele roșii. Semințele plantei sunt extrem de toxice. Într-adevăr, o sămânță solitară poate genera toxină adecvată pentru a elimina un om. Semințele generează abrină, care este una dintre cele mai eficiente substanțe otrăvitoare recunoscute omului. Simptomele otrăvirii includ:

  • Febră
  • Stomac deranjat
  • Hiper-excitabilitate
  • Diaree, colici, saliva, precum și vărsături

3. Cele mai otrăvitoare plante: Oleander

cele mai otrăvitoare planteAcesta este un tufiș Phanerophyte cu o tulpină care se maturizează până la 13 ft. Florile plantei sunt în mare parte calicii glandulare în interior și, de asemenea, păstăile sunt maro-roșiatice. Planta este dispersată în zonele aderente: deșerturi, precum și deșerturi severe, terenuri cu arbuști de semistepă, terenuri cu arbuști precum și păduri mediteraneene. Florile, semințele, frunzele, latexul, coaja precum și rădăcinile sunt toate periculoase. Utilizarea oricăreia dintre părțile menționate poate cauza

  • Puls scăzut și/sau neuniform
  • Vedere aberantă a culorilor
  • Somnolență și, de asemenea, oboseală
  • Dureri abdominale și vărsături

4. Cele mai otrăvitoare plante: tisa europeană

cele mai otrăvitoare planteAcesta este doar unul dintre cei mai bătrâni copaci din Europa. Planta are în general o creștere lentă și, de asemenea, se pot maturiza până la 132 de picioare înălțime. Frunzele plantei sunt de culoare verde-închis, precum și nivele și înguste. Toate secțiunile plantei sunt deosebit de periculoase, cu excepția arilului. Toxicitatea plantei crește substanțial atunci când este uscată. Mâncarea zonelor veninoase ale plantei poate declanșa:

  • Atac de cord
  • Deteriorarea circulației
  • Dificultăți de respirație
  • Convulsii, tremurări musculare, precum și creșterea bătăilor inimii

5. Cele mai otrăvitoare plante: Nuca norocoasă

cele mai otrăvitoare planteAceasta este o plantă veșnic verde atrăgătoare care provine din America tropicală. Planta crește până la 23 de picioare și, de asemenea, înflorește tot timpul. Toate părțile arbustului sunt dăunătoare ca urmare a existenței glucozidelor cardiace, pe care organismul le concentrează selectiv în masa musculară a inimii. Dintre toate componentele, sâmburii de semințe sunt recunoscute pentru a conține cea mai mare concentrație posibilă de otrăvuri. Consumul componentelor plantei creează:

  • Arsuri amorțite în gură împreună cu gâtul
  • Diaree, vărsături și, de asemenea, dureri de stomac,
  • Amețeli, precum și ochi dilatați
  • Bătăi neregulate ale inimii și insuficiență cardiacă

6. Cele mai otrăvitoare plante: Aconitul

cele mai otrăvitoare planteAcestea sunt flori de culoare albastru închis, cu tulpini drepte și înalte. Planta în sine provine din zonele muntoase ale Europei, cum ar fi Elveția. Planta favorizează mediile umede ale pajiștilor falnice. Cele mai periculoase secțiuni ale plantei sunt originile, în special rădăcinile Aconitum napellus european. Victimele otravii acestei plante oferă o combinație de efecte gastro-intestinale, cardiovasculare și neurologice. Semnele și simptomele generale includ:

  • Punctul slab muscular și ace ale feței
  • Tahicardie sinusală și ectopică ventriculară
  • Disconfort abdominal și toracic
  • Vărsături

7. Cele mai periculoase plante: ricin

cele mai otrăvitoare plantePlanta de ricin provine din Africa de Est și, de asemenea, de nord-est până în Orientul Mijlociu. Planta crește de la 3 la 30 de picioare înălțime. Planta are frunze distincte, care sunt în mod normal de 4 până la 30 inci mari. Fructul rotund este acoperit cu peri moi cu semințe în formă de căpușă, denumite fasole. Straturile de semințe au un contaminant letal numit ricină, care este printre cei mai periculoși compuși înțeleși de bărbați. Consumul de părți toxice declanșează:

  • Leziuni hemoragice extreme în intestine și stomac
  • Leziuni hemoragice grave în gât și gură

8. Cele mai periculoase plante: Cestrum

cele mai otrăvitoare planteAcestea sunt garduri viu mici, precum și copaci care provin din America Centrală și de Sud. Planta dă naștere flori albe verzi și fructe de pădure albe. Când sunt imature, boabele plantei creează solanină. Eliberarea menționată mai sus dăunează căptușelii tractului digestiv și, de asemenea, descurajează sistemul nervos principal atunci când este consumată. Intoxicația cu solanină declanșează:

  • Diaree, migrenă, vărsături și greață sau vărsături
  • Halucinații și, de asemenea, dezorientare
  • Iritabilitate, neliniște, precum și înroșirea feței

9. Cele mai periculoase plante: Chinaberry

cele mai otrăvitoare planteChinaberry provine din Asia tropicală. Planta se maturizează până la 60 de picioare înălțime, cu ramuri vaste dispersate. Fructele sunt sfere de aur de 1/2 inch, care atârnă de plantă toată toamna și, de asemenea, iarna. Semințele au un gust acru și, de asemenea, greață. Toate părțile alcaloizilor plantei. Planta include substanțe toxice neidentificate care dăunează sistemului gastrointestinal uman atunci când orice fel de componentă a plantei este ingerată. Fructul este în principal otrăvitor, dar rădăcinile, florile, coaja și frunzele căzute sunt potențial toxice. Când este ingerată, substanța otrăvitoare provoacă:

  • Diaree
  • Disconfort de stomac
  • Și vărsături intense

Pe măsură ce otrăvirea progresează, victima poate prezenta pupile dilatate și poate fi incapabilă de vorbire.

10. Cele mai periculoase plante: Hemlock

cele mai otrăvitoare planteAceastă plantă aparține familiei de pătrunjel și, de asemenea, se extinde la o înălțime de 2 până la 6 ft. Planta crește în cea mai mare parte în zone umede și are, de asemenea, o tulpină de origine care seamănă cu un cartof plăcut. Tulpina este goală și se găsește grosier cu vărsare roșie. Frunzele sunt mari și se dispersează mari. Florile, precum și frunzele plantei pot fi interpretate greșit pentru cele ale morcovului și, de asemenea, păstârnac. Când este consumată, cucuta otrăvită poate crea:

  • Salivație excesivă
  • Anxietate, puls slab, pupile dilatate, tremurături, slăbiciune și migrenă
  • Diaree, vărsături, greață și dureri de stomac

O notă finală despre cele mai periculoase plante

Numeroase plante periculoase apar ca echivalentele lor comestibile. De exemplu, substanța otrăvitoare cucuta apare la fel ca morcovul sălbatic. Cea mai bună oportunitate de a rămâne departe de plantele dăunătoare este să poți identifica astfel de plante cu o certitudine absolută folosind detaliile menționate anterior.

În cazul în care sunteți expus vreodată la aceste plante otrăvitoare, asigurați-vă că solicitați ajutorul și sfatul autorităților dvs. de sănătate publică, cum ar fi CDC in Statele Unite.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.