10 cel mai impresionant fenomen de inginerie modernă din lume

0
126

[ad_1]

În ultima săptămână, v-am împărtășit cele mai uimitoare minuni arhitecturale atât ale lumii antice, cât și ale lumii moderne. Acum știm cu toții că arhitectura funcționează mână în mână cu ingineria în zilele noastre pentru a face viața modernă atât elegantă, cât și convenabilă. Acestea fiind spuse, săptămâna aceasta în 10MostToday, vă aducem Cel mai impresionant fenomen de inginerie modernă din lume.

fenomen ingineresc modern

Găsit în nordul Franței, în râul Tarn. Viaductul Millau este considerat cel mai înalt pod din lume. Acest fenomen de inginerie modernă nu este doar o structură pentru francezi, ci și o operă de artă.

Gasoductul nord-european, Europa

fenomen ingineresc modern

Acum mai cunoscut sub numele de Nord Stream, gazoductul nord-european este o conductă de gaz subacvatică în Marea Baltică. Are 2 linii paralele care au fost inaugurate în 2011 și 2012 ulterior.

Lift Bailong, China

fenomen ingineresc modern

Construit în parcul forestier național Hunan Xiang Xhangjiajie, este considerat a fi cel mai înalt și mai greu lift în aer liber din lume. Efectul operațiunii asupra mediului a fost pus la îndoială și de ecologiști, mai ales că locația sa se află într-unul dintre siturile patrimoniului mondial declarat de UNISEF.

Insulele Palm, Dubai

fenomen ingineresc modern

Insulele Palm sunt 3 insule artificiale construite ca o recuperare a terenurilor de către o companie deținută de guvern din Dubai. Insulele sunt construite pentru a forma forma unui palmier cu o semilună. Totuși, depinde de cât de creativă este mintea publicului, unii oameni mai tineri ar putea să o vadă ca Squidword ca și mine.

Eurotunnel

fenomen ingineresc modern

Conectând Marea Britanie și Franța, Eurotunnel găzduiește navete de pasageri și vehicule. Serviciile de tunel/navetă sunt deținute și gestionate de o companie privată, ambele înregistrate la Paris și Londra.

Pan-STARRS, Hawaii

fenomen ingineresc modern

Credit foto: https://i.ytimg.com

Pan-STARRS sau Panoramic Survey Telescope and Rapid Response System se află în Hawaii și este folosit ca observator. Această structură funcționează 24/7 pentru a urmări continuu cerul pentru orice variabile necunoscute care plutesc/zboară/se mișcă.

USS GW Bush, andocat în Norfolk

fenomen ingineresc modern

Această navă de război a început în 2003, iar construcția a fost terminată în 2009. S-a raportat că a costat 6,2 miliarde de dolari americani și este acum cea mai mare navă din emisfera nordică.

Orașe cu eco verde plutitoare

fenomen ingineresc modern

Credit foto: linternaute.com

Încă în curs de dezvoltare, aceste insulițe proiectate Lilypad sunt planificate să fie împletite și alimentate cu surse de energie regenerabilă.

fenomen ingineresc modern

Cunoscut anterior sub numele de Burj Dubai, a fost redenumit după președintele Abu Dhabi la inaugurarea sa. Fabricat din beton armat la exterior, cel mai înalt zgârie-nori din lume până în 2008 are instalații sanitare de ultimă generație, aer condiționat, lift și sistem de curățare a geamurilor.

fenomen ingineresc modern

Cel mai lung pod pietonal pe cablu din lume. Deschis oficial în 2005, acest pod are 125 de metri lungime și poate fi accesat cu o telecabină, apoi cu Sky Glide, care este un lift înclinat.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.