10 cele mai lente animale din lume

0
1450

[ad_1]

Ați văzut destui tigri care se mișcă rapid și agili în reclamele auto? Te-ai săturat să privești leii urmărind gazele? Toate se mișcă repede, am înțeles. Dar care animale în sălbăticie misca foarte incet?

1. Melc de grădină

Nu este surprinzător, melcul de grădină este cel mai lent animal din lume. Binecunoscutul melc de grădină este o specie de melc de uscat. Se mișcă cu o viteză maximă de 1,3 centimetri pe secundă, adică mai puțin de un metru pe minut (78 cm pentru a fi exact) sau 47 de metri (154 ft) pe oră. Aceasta înseamnă că un melc va dura peste 21 de ore pentru a se deplasa cu doar un km (0,6 mile). Am văzut plante crescând mai repede decât atât, serios… ce melc

Cele mai lente animale

Cele mai lente animale din lume: melcul de grădină

2. Leneș

Cel mai lent animal din lume este, de asemenea, unul dintre cele mai adorabile animale. Leneșa este atât de lentă, încât este de fapt numită după încetineala sa, deoarece semnificația lenei este lenea sau leneșarea. Dacă un leneș decide să se miște, poate atinge o viteză maximă de 2 metri (6,5 ft) pe minut, adică 0,12 km/h sau 0,07 mile pe oră. Nu vă grăbiţi!

Cele mai lente animale

Cele mai lente animale din lume: lenea (sursa: Christian Mehlführer)

3. Steaua de mare

Este incredibil, dar da – unele specii de stele de mare se mișcă mai repede decât leneșii și melcii! Există aproximativ 1.500 de specii de stele de mare și majoritatea nu se pot mișca rapid. Steaua din piele se mișcă cu o viteză de doar 15 cm (6 inchi) pe minut. Dar steaua de nisip poate călători cu o viteză uimitoare de 2,8 metri (9 ft 2 in) pe minut. Adică 0,168 km/h (aproximativ 0,1 mph)

Cele mai lente animale

Cele mai lente animale din lume: stea de mare

4. Țestoasă uriașă

Țestoasa uriașă este cel mai lent din lume reptilă și unul dintre cele mai lente animale din lume. Dar cu o durata de viata de 190 de ani, nu se grăbește. Și, în plus, te-ai mișca și tu încet dacă ai cântări până la 300 kg (660 lbs)

Cele mai lente animale

Cele mai lente animale din lume: țestoasa uriașă (sursa: wiki)

5. Ursul Koala

Urșii Koala sunt originari din Australia și, la fel ca leneșii, sunt amândoi foarte drăguți și foarte lenți. Care este graba? Sunt destule frunze pe copaci pentru toată lumea!

Cele mai lente animale

Cele mai lente animale din lume: ursul Koala (sursa: Benjamint444)

6. Limac

Limacii îmi arată întotdeauna ca niște melci goi sau ca niște melci fără adăpost. Oricum, așa cum ați ghicit deja, melcii se mișcă foarte încet. Atât de lent încât viteza maximă înregistrată vreodată a unui melc este de 0,3 km/h (0,19 mph)

Cele mai lente animale

Cele mai lente animale din lume: Slug

7. Căluț de mare

Există 54 de specii de căluți de mare. Dimensiunea unui cal de mare variază de la 1,5 la 35,5 cm (0,6 la 14,0 inchi). Căluți de mare înoată în poziție verticală și o fac prost: sunt cei mai lenți pești din lume, cu o viteză maximă de aproximativ 5 ft (1,5 m) pe oră!

Cele mai lente animale

Cele mai lente animale din lume: cal de mare (sursa: Nick Hobgood)

8. Monstru Gila

Monstrul Gila este o mișcare grea lentă şopârlă. Dimensiunea sa poate ajunge până la 60 cm (2,0 ft) și greutatea sa este de obicei în intervalul de 350 până la 700 g (0,77 până la 1,54 lb). Monstrul Gila este singura șopârlă veninoasă originară din Statele Unite și una dintre cele două specii cunoscute de șopârle veninoase din America de Nord, dar, din moment ce se mișcă atât de lent, reprezintă puțină amenințare pentru oameni.

Cele mai lente animale

Cele mai lente animale din lume: monstrul Gila

9. Lamantin

Lamantinii, cunoscuți și sub numele de vaci de mare, sunt mamifere marine. Dimensiunea lor ajunge până la 13 picioare (4,0 m) lungime și cântăresc până la 590 kg (1.300 de lire sterline). Tot ceea ce au pentru a muta această greutate în jurul apei sunt niște mici aripi asemănătoare cu vâslele. Nu e de mirare că se mișcă atât de încet

Cele mai lente animale

Cele mai lente animale din lume: lamantin (vacă de mare) (sursa: Ahodges7)

10. cocoș american

Cocoșul american este cea mai lentă pasăre din lume. Deși este mult mai rapid decât alte animale de pe această listă, deține record pentru cea mai mică viteză de zbor înregistrată vreodată pentru o pasăre – 5 mph (8 kmh)

Cele mai lente animale

Cele mai lente animale din lume: cocoș american (sursa: Matt MacGillivray)

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.