Cele mai frecvente 10 cauze ale incendiilor

0
158

[ad_1]

Incendiile în locuințe provoacă în mare parte pierderi de proprietăți și decese în Statele Unite. Ce provoacă un incendiu?

Incendiile accidentale nu au o singură cauză. În general, iresponsabilitatea, defectele de tehnologie sau de produs sau neglijența neintenționată duc la crearea de incendii accidentale. Cu toate acestea, există și momente în care acestea sunt cauzate de evenimente naturale fortuite, cum ar fi lovitura de fulger, pe care nu le putem evita.

Principalele cauze ale incendiilor de locuințe au fost identificate de către Asociația Națională pentru Protecția împotriva Incendiilor (NFPA).

Iată câteva dintre cauzele incluse:

1. Echipamente și Aparatură

Cele mai frecvente cauze ale incendiilor în casă - echipamente și aparate

Orice dispozitiv generator de căldură, cum ar fi încălzitoarele, uscătorul de rufe și sobele, poate provoca un incendiu. Aparatele sau echipamentele care se încălzesc atunci când sunt utilizate pe perioade îndelungate, cum ar fi ventilatoarele și computerele, reprezintă, de asemenea, un pericol potențial pentru incendii. Adesea, vasele de copt și vasele de gătit, care sunt lăsate nesupravegheate, provoacă incendii care pot fi evitate.

2. Dispozitive și sisteme electrice

Cele mai frecvente cauze ale incendiilor în locuințe - dispozitive și sisteme electrice

Orice dispozitiv care utilizează energie electrică poate aprinde un incendiu; cel mai popular vinovat este echipamentul ușor supraîncălzit. Lucrările electrice ieftine la domiciliu – împământare necorespunzătoare, fire slăbite și circuite care sunt prost conectate – reprezintă un pericol de care proprietarii de case nu sunt conștienți de cele mai multe ori.

3. Lumanari

Cele mai frecvente cauze ale incendiilor în casă - lumânări

Am fost întotdeauna avertizați să nu lăsăm lumânări aprinse nesupravegheate. Din păcate, numeroase lumânări sunt lăsate uitate și ard necontrolat. Incendiile cauzate de lumânări au loc de obicei în ocazii precum Ajunul Crăciunului și ziua de Anul Nou.

4. Fumatul

Cele mai frecvente cauze ale incendiilor în locuințe - fumatul

Obiceiurile iresponsabile de fumat sunt una dintre principalele cauze ale incendiilor în locuințe. Uneori, oamenii pot adormi în timp ce fumează, ceea ce poate duce la incendierea patului, canapelei sau scaunului. Aruncarea cenușii fierbinți în coșurile de gunoi unde se pot inflama este, de asemenea, un exemplu de pericol de incendiu care poate fi evitat.

5. Produse chimice și gaze

Cele mai frecvente cauze ale incendiilor în locuințe - produse chimice și gaze

Sursele de gaz propan sau gaz natural pot provoca cu ușurință incendii în casă. O situație explozivă poate fi creată atunci când o scânteie roaming este amestecată chiar și cu o mică scurgere. Substanțele chimice de uz casnic care nu sunt amestecate corespunzător pot declanșa, de asemenea, aprinderea, așa că desfășurarea unei astfel de activități trebuie făcută în afara casei dumneavoastră.

6. Decoratiuni de sarbatori

Cele mai frecvente cauze ale incendiilor în casă - decorațiuni de sărbători

Lumânările nu sunt singurii vinovați de incendii devastatoare în fiecare sezon de sărbători de iarnă. Diverse decorațiuni aprinse, cum ar fi luminile pe brazi de Crăciun, sunt, de asemenea, originile incendiilor tragice. Copacii naturali sunt, de asemenea, originile incendiilor tragice. Copacii naturali, care nu sunt udați corespunzător și lăsați uscați, pot fi ușor vizați de lumini calde pentru incinerare.

7. Fulgerul

Cele mai frecvente cauze ale incendiilor de locuințe - fulgere

Incendiile cu fulgere sunt cele mai frecvente la vârful furtunilor devreme de seară și de după-amiază în timpul sezonului de vară. Casele care sunt situate într-un mediu enorm de împădurit sunt mai vulnerabile la a fi lovite de fulgere, care pot incendia terenul înconjurător.

8. BBQ Grill

Cele mai frecvente cauze ale incendiilor în casă - grătar

Grătarul poate duce la incendii necontrolate în diferite moduri, cum ar fi apropierea de lucruri inflamabile, cum ar fi o scurgere de gaz sau iarba uscată. Aceasta este o problemă mai mare în timpul verii decât în ​​alte anotimpuri sau perioade. Posibilitatea unor astfel de accidente poate fi diminuată prin gătirea pe vârful pietrei sau pe alt material incombustibil sau prin examinarea grătarelor pentru a căuta scurgeri de gaz înainte de a le aprinde și, nu în ultimul rând, ținând un ochi pe grătar. fiind operat.

9. Copii

Cele mai frecvente cauze ale incendiilor de locuințe - copii

Una dintre principalele surse de incendiu în casă sunt copiii care se joacă fără să vrea cu chibrituri de foc în interiorul casei. Deși copiii mai mari sunt mai conștienți de impactul vieții – și sunt doar curioși de ceea ce s-ar putea întâmpla – ambii sunt periculoși în egală măsură. Ar putea fi dificil să-și controleze complet curiozitatea, dar posibilele dezastre pot fi atenuate lăsându-i să înțeleagă cât de periculos este să se comporte neglijent în jurul focului.

10. Incendii obișnuite care merg prost

Cele mai frecvente cauze ale incendiilor de locuințe - incendii obișnuite care merg prost

Nu putem controla lucrurile chiar dacă respectăm toate regulile și precauțiile. În ciuda faptului că facem toate aceste lucruri, există momente în care incendiile în casă încă se produc. Permiterea incendiului în casa noastră este una dintre principalele cauze ale incendiilor. Aceasta nu este o problemă dacă este gestionată în mod responsabil. Cu toate acestea, un singur jar aleatoriu din focul activ poate arde un covor, ceea ce poate duce la incendii. A fi mai atent și mai conștient în jurul șemineului în interior și a nu-l lăsa nesupravegheat vă va ajuta să preveniți incendiile în casă, care sunt obișnuite atunci când buștenii se sparg și provoacă zburarea jarului.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.