Culoarea roz – intre mit si adevar

0
2215

Culoarea roz. Culoarea fericirii, a iubirii, a copilariei. De fiecare data cand vedem aceasta culoare ne gandim la bucurie si inocenta. Stiati defapt ca aceasta culoare…nu exista? Culoarea roz se afla intre mit si adevar. Am trait o minciuna? Cercetatorii au descoperit ca aceasta culoare este doar o combinatie dintre rosu si violet si ca se afla doar in mintea noastra.

Un tanar a facut un experiment interesant prin care a demonstrat ca aceasta culoare este obtinuta prin eliminarea culorii verzi din culoarea alba, motiv pentru care rozul ar trebui denumit defapt „minus verde”.

culoarea roz

Asadar, culoarea roz nu este decat in mintea noastra. Deci, ce e lumea fara aceasta culoare? Se destrama imperii de fustite si de ganduri colorate, de tricouri mulate. Dispare Pantera Roz? Se va naste, poate, „Pantera Minus Verde”?

Acest filmulet demonstreaza cele scrise mai sus. Urmariti cu atentie!

Moyer afirma totusi, „rozul e real – sau nu – dar e la fel de real (sau nu) precum roșul, portocaliul, galbenul, albastrul, indigo-ul sau violetul.”

Deci sa nu ne facem griji ca va disparea lumea printeselor si a rujurilor stridente. Dar cum ar fi? Cum ar fi daca aceasta culoare nu ar mai putea fi perceputa de ohiul uman? Ce culoare ar fi lumea ta daca nu ar fi una roz?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.