Cum se formează visele?

0
1366
Vise

De cele mai multe ori simţi că eşti stăpân pe mintea şi gândurile tale. Fie că vrei să citeşti o carte, sa te joci sau să faci orice altă activitate, creierul este mereu gata să te asculte. Dar noaptea se întâmplă lucruri ciudate despre care vom afla mai multe informaţii de la cunoscutul filosof Alain de Botton.

În timp ce stai în pat, mintea ta poate pune în scenă unele dintre cele mai uimitoare, ciudate sau chiar înfricoşătoare scenarii.

În vremurile străvechi, oamenii credeau că visele erau pline de indicii referitoare la viitor. Astăzi, avem tendinţa de a crede că visele sunt un mod prin care mintea se rearanjează după activitatea din timpul zilei.

De ce uneori visele devin înfricoşătoare?

În timpul zilei, este posibil ca unele lucruri să ne sperie, doar că de cele mai multe ori suntem atât de ocupaţi cu alte lucruri încât nu apucăm să ne gândim destul la situaţiile ce ne-au dat fiori. În timpul nopţii, în schimb, când dormim liniştiţi, avem destul timp încât să apucăm să ne „aruncăm o privire” asupra acelor gânduri.

De fapt, în vise revenim asupra lucrurilor pe care le-am trecut cu vederea ziua, reparăm ce am stricat, inventăm poveşti despre lucrurile care ne plac şi le explorăm pe cele care ne sperie şi pe care, de obicei, nu vrem să ni le amintim.

Visele sunt mai interesante şi mai înfricoşătoare decât viaţa reală. Ele sunt semne ce indică faptul că minţile şi creierele noastre sunt maşini uimitoare care au o putere de care, de multe ori, nu suntem conştienţi.

Aşadar visele se formează din acele lucruri pe care în timpul zilei le observăm doar parţial fără a avea timp să le analizăm aşa cum ar trebui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.