Este îndreptarea părului un pericol?

0
1253
Parul lung

Un tratament de salon care a început să ia amploare şi pe piaţa românească este îndreptarea semi-permanentă a părului.

Pentru femeile care nu au răbdare să-şi întindă părul prin metoda clasică a plăcii termice, saloanele de coafură oferă serviciul de îndreptare semi-permanentă a părului. Metodă presupune un tratament termic cu o combinaţie de substanţe chimice ce se aplica părului având ca efect un aspect neted pentru mai mult timp.

Acest tratament a apărut mai demult datorită dorinţei femeilor afro-americane de a-şi întinde părul foarte creţ (specific rasei) şi de a-l putea coafa mai uşor şi variat, iar treptat s-a extins în toată lumea.

Dacă şi tu te-ai plictisit de bucle mai gândeşte-te puţin. Studii recente au demonstrat că produsele utilizate în cadrul acestui procedeu, produse de tip keratină braziliană, pot conţine un compus toxic denumit formaldehidă, în cantităţi periculoase pentru sănătatea umană.

Stiliştii care au realizat aceste proceduri au prezentat simptome precum cele asociate infecţiilor tractului respirator superior.

Dacă totuşi îţi doreşti un păr drept, neted şi sănătos apelează (dar fără să exagerezi) la un aparat pentru îndreptat părul, citeste aici cum se foloseşte corect placa pentru îndreptarea părului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.