Iron Man – Super Erou

0
3076
Iron Man - Tony Stark
Iron Man - Tony Stark

Anthony „Tony” Stark s-a născut la Howard, parintii lui fiind Anthony Stark și Maria Collins Carbonell, proprietarii firmei Stark Industries din SUA.

Ca orice băiat, Tony era fascinat de construcție și de roboti. La vârsta de 15 ani, Tony a intrat în programul de inginerie electrica, student la lnstitutul de tehnologie din Massachusetts (MIT), și a absolvit la 19 ani cu gradul doi de master, Tony a plecat să lucreze pentru Stark Industries, dar a arătat mai mult interes pentru un stil de viață de playboy, decât sa se foloseasca de abilitățile sale de’  inginerie.

La vârsta de 21 de ani, Tony a moștenit Stark Industries când părinții săi au fost uciși într-un accident de mașină orchestrat de Republica Corporation rival Oil (mai târziu ROXXON). Încă lipsit de pasiune pentru afaceri, Tony a promovat-o pe secretara lui, Virginia „Pepper” Potts pentru a fi asistentul său executiv și a lăsat majoritatea volumului de munca asupra ei.Tony a participat personal un test al hardware-ului său militar la una din uzinele sale internaționale; cu toate acestea, la scurt timp după sosirea lui la test, partidul lui Stark a fost atacat de o bandă de teroriști condus de Sin-Cong revoluționar Wong Chu.

În timpul încăierării, o mină de teren a explodat si a trimis o schija de metal în apropierea inimii lui Tony. Capturati si luati înapoi la tabără Wong-Chu, Tony a impartit o celulă cu profesorul Ho Yinsen, un fizician de renume mondial. Wong-Chu a cerut ca ei să dezvolte arme avansate pentru forțele sale.

Știind că el nu mai poate trăi mult timp cu schijele atat de aproape de inima lui, Tony s-a apucat sa lucreze la un costum de fier care a fost in curs de dezvoltare in compania lui, echipat cu un generator de câmp magnetic pentru a preveni schijele să ajungă la inima lui . Armura creata a devenit prima armura Iron Man si a fost echipat cu arme magnetice brut pentru apărare. Yinsen a mers pentru a crea o diversiune sa poata scapa din celula și a fost împușcat mortal de oamenii lu Wong-Chu. Dupa ce Tony a terminat cu costumul a putut intra in lupta ca Iron Man și a rupt tabăra Wong-Chu.

Iron Man - Tony Stark
Iron Man – Tony Stark

In cele din urmă s-a întors în SUA.
La început viata lui i s-a parut un chin, armura lui a trebuit să fie purtata în mod constant și era necesar reincarcarea frecventa. El a păstrat armura un secret fata de toată lumea, inclusiv fata de logodnica lui, Joanna Nivena. Tony a lucrat pentru a îmbunătăți armura și a pretins ca Iron Man este garda lui de corp personala. Tony a jucat un dublu rol, a ajutat la formarea grupului “ TheAvengers “ atât ca si sponsor, ca si Iron Man, în calitate de membru fondator, împreună cu Thor, Ant-Man (Henry Pym), viespea (Janet van Dyne), si Hulk.

TheAvengers
TheAvengers

În timp ce il urmărirea pe Namor Sub-Mariner, Iron Man a dat peste corpul lui Captain America (Steve Rogers) Rogers), conservat in gheata de niste savanti in al doilea război mondial, revigorat, Captain America s-au alăturat grupului TheAvengers și a devenit un coechipier important și un bun prieten al lui Tony. Pe parcursul acestor ani povestea continua, Iron Man luptand alaturi de mai multi super-eroi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.