10 cei mai uimitori copaci din lume

0
199

[ad_1]

Știi vorba aia nu pot vedea pădurea pentru copaci? Ei bine, cu mult timp în urmă am scris despre cele mai frumoase păduri din lume, dar mi-a trecut prin minte că nu am scris niciodată despre copaci individuali sau specii de copaci. Deci aici este, 10 copaci celebri și uimitori: fie arbori individuali specifici, arbori mici, fie specii unice.

1. General Sherman, Parcul Național Sequoia, California

Arborele General Sherman este principala atracție a Parcului Național Sequoia și pentru un motiv întemeiat – General Sherman este cel mai mare copac din lume ca volum. Deși nu este cel mai înalt sau cel mai lat, este cu siguranță printre cei mai înalți și mai largi copaci din lume și are cea mai bună valoare înălțime după lățime (adică volum). Se estimează că arborele magnific este în jur de 2.300 până la 2.700 de ani (unul dintre cele mai vechi din lume). Înălțimea sa este de 83,8 metri (275 ft) și diametrul său este de 7,7 m (25 ft)

Cei mai uimitori copaci

Cei mai uimitori copaci din lume: General Sherman, Parcul Național Sequoia

2. Bulevardul Baobabilor, Madagascar

Bulevardul Baobabilor este un grup de arbori mari de baobabi care căptuiesc un drum de pământ din vestul Madagascarului. Acest peisaj uimitor și unic atrage mulți turiști din întreaga lume, făcând Bulevardul Baobabilor una dintre cele mai populare atracții din zonă și una dintre cele mai faimoase repere din Africa

Cei mai uimitori copaci

Cei mai uimitori copaci din lume: Avenue of the Baobabs, Madagascar (sursa: Gavinevans)

3. Arborele Dragonului Socotra, Socotra, Yemen

Cunoscută și sub denumirea de arbore de sânge de dragon, această specie ciudată și frumoasă este endemică în arhipelagul Socotra – un grup de 4 insule din Oceanul Indian, aparținând Yemenului. Fructele copacului sunt boabe mici cărnoase care emană o rășină roșie intensă, cunoscută sub numele de sânge de dragon.

Cei mai uimitori copaci

Cei mai uimitori copaci din lume: Arborele dragonului Socotra, Socotra, Yemen (sursa: Boris Khvostichenko)

4. Cherry Blossom, Tokyo, Japonia

Floarea de cireș de primăvară a cireșului japonez este renumită în întreaga lume pentru frumusețea sa uluitoare. În timp ce floarea de cireș poate fi găsită în multe locuri din lume, în Japonia este cu adevărat o parte a culturii și va fi adesea găsită în festivaluri și alte expoziții.

Cei mai uimitori copaci

Cei mai uimitori copaci din lume: floare de cireș la Palatul Imperial, Tokyo

Cei mai uimitori copaci

Cei mai uimitori copaci din lume: floare de cireș în Musashino, Tokyo (sursa: Douglas P. Perkins)

5. Gardurile întunecateIrlanda de Nord

The Dark Hedges este un bulevard lung și frumos de fagi care au fost plantați de o familie în secolul al XVIII-lea. Bulevardul este unul dintre cele mai fotografiate fenomene naturale din Irlanda de Nord, vizitat de mulți turiști pe tot parcursul anului. L-am menționat anterior ca fiind unul dintre locații folosite de producția Game of Thrones (ca drumul care duce la și de la Debarcaderul Regelui)

Cei mai uimitori copaci

Cei mai uimitori copaci din lume: The Dark Hedges, Irlanda de Nord (sursa: Ian Paterson)

6. Metusala, pădurea antică de pini Bristlecone, California

Methuselah este un arbore specific speciei Great Basin Bristlecone pine. Methuselah este unul dintre cei mai bătrâni copaci din lume la o vârstă de peste 4.800 de ani. Până de curând se credea că este cel mai bătrân copac viu, dar s-a descoperit că un alt copac situat în aceeași pădure are peste 5.000 de ani. Ambii copaci sunt localizați în pădurea antică de pini Bristlecone din Munții Albi, California. Locația exactă a lui Matusalem în pădure nu este publicată și copacul în sine nu este marcat pentru a-l proteja de vandalism.

Cei mai uimitori copaci

Cei mai uimitori copaci din lume: Matusalem (sursa: Dcrjsr)

7. Eucalipt curcubeu, Maui, Hawaii

Eucaliptul curcubeu are o scoarță unică colorată. Nu se întâmplă des să vezi un copac care are pe trunchi culori naturale albastru, violet sau portocaliu. Acești copaci par adesea să provină din imaginația unui scriitor de la Hollywood care încearcă să-și imagineze alte lumi. Eucaliptul curcubeu poate atinge o înălțime de peste 200 de picioare (61 de metri). Specia este originară din Noua Britanie, Noua Guinee, Seram, Sulawesi și Mindanao, dar copacii din imagini au fost luați într-o plantație de eucalipt curcubeu din Maui, Hawaii.

Cei mai uimitori copaci

Cei mai uimitori copaci din lume: eucalipt curcubeu, Maui, Hawaii (sursa: *amelia*)

Cei mai uimitori copaci

Cei mai uimitori copaci din lume: eucalipt curcubeu, Maui, Hawaii (sursa: Forest și Kim Starr)

8. Cea mai mare glicine din Japonia

Această plantă spectaculoasă de glicine este atât cea mai mare cât și cea mai veche glicine din Japonia. A fost plantată în jurul anului 1870 și se află în parcul de flori Ashikaga din orașul Ashikaga, nu departe de Tokyo. În ciuda faptului că arată mult ca un copac, glicina nu este un copac, ci mai degrabă o viță de vie. Ramurile pot deveni foarte grele și le este greu să-și susțină propria greutate. Așadar, a fost construită o structură de oțel pentru a ajuta la susținerea acestei glicine uriașe, permițând vizitatorilor să se plimbe sub frumoasele ramuri înflorite ale vechii plante și să se bucure de o experiență minunată.

Cei mai uimitori copaci

Cei mai uimitori copaci din lume: cea mai mare glicine din Japonia (sursa: Hetarllen Mumriken)

9. Pădurea strâmbă, Polonia

Am menționat Pădurea strâmbă din lista cu paduri frumoase, dar cu doar 400 de copaci în pădure, cred că ar putea fi menționat și în această listă. Pădurea strâmbă este o pădure de pini cu forme ciudate. Această pădure tânără a fost plantată în jurul anului 1930 și are aproximativ 400 de pini. În general, se crede că o anumită formă de unealtă sau tehnică umană a fost folosită pentru a face copacii să crească în acest fel, dar metoda și motivul nu sunt cunoscute în prezent. Unii cred că pădurile au fost cultivate în mod deliberat în acest fel pentru a face „Cherestea de busolă”, sau copaci care sunt modelați în mod deliberat în scopul de a folosi acele forme ciudate în construcția de nave. O altă teorie este că tancurile din al Doilea Război Mondial sunt cauza, rostogolindu-se peste copacii tineri rupe tulpina, dar încă supraviețuind, forțându-i să crească în direcția în care au fost alergați.

Cei mai uimitori copaci

Cei mai uimitori copaci din lume: Pădurea strâmbă, Polonia (sursa: Artur Strzelczyk)

10. Un copac din Lisabona, Portugalia

Acest segment nu se află nici pe un copac anume, nici pe o specie sau pe un crâng. Este vorba de copaci în general. Am văzut acest fenomen în drumul meu să mănânc un Pastel de nata la Pastéis de Belém, în Lisabona. A fost atât de minunat încât a trebuit să mă opresc și să fac o poză. Nu știu cât a durat să se formeze astfel și bănuiesc că ar putea fi implicată o intervenție umană sau ajutor, dar, cu toate acestea, cred că este un exemplu grozav al rezistenței, răbdării și hotărârii pe care le au copacii.

Cei mai uimitori copaci

Un copac rezistent și hotărât în ​​Belém, Lisabona

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.