10 cele mai bizare fobii – 10 cele mai multe astăzi

0
124

[ad_1]

Ai putea crede că știi deja fobii ciudate, dar aceste liste de fobii neobișnuite te vor surprinde și îți vor surprinde mintea.

1. Optofobie

Cele mai bizare fobii - optofobie

Dacă există un premiu pentru cea mai deranjantă fobie, optofobia va primi cu siguranță acest premiu. Optofobia este frica de a deschide ochii. Acest act simplu pare la fel de ușor ca respirația pentru majoritatea oamenilor, dar acesta este un coșmar pentru persoanele care au optofobie. Din fericire, dacă poți citi asta, probabil că nu ești optofob.

2. Geliofobie

Cele mai bizare fobii - geliophobia

Numeroase studii de cercetare au arătat că râsul este benefic pentru sănătatea noastră prin îmbunătățirea sănătății mintale, a legăturilor sociale și a stării de căldură, astfel, zicala „Râsul este cel mai bun medicament. ”Din păcate, există oameni care au o fobie de la râs cunoscută sub numele de geliofobie. Ei pot deveni anxioși și stresați din cauza faptului că sunt alături de oameni care râd sau pur și simplu din cauza faptului de a râde. Unele studii sugerează că motivele acestei fobie pot fi râsul în circumstanțe sau situații nepotrivite și a fi de râs de oameni.

3. Corofobie

Cele mai bizare fobii - chorophobia

Dacă petrecerile, baleturile, nunții sau orice ocazie cu dans vă provoacă o suferință copleșitoare, este posibil să aveți un corofobie sau frica de a dansa. Indiferent de abilitățile de dans sau de necesitatea de a dansa, orice ocazie sau circumstanță care este legată de dans poate declanșa această fobie.

4. Heliofobie

Cele mai bizare fobii - heliofobie

Lumina soarelui este necesară omenirii și oferă beneficii precum protejarea oaselor și stimularea stării de spirit. Din păcate, unii oameni suferă de o afecțiune rară cunoscută ca heliofobie sau frica de lumina soarelui. Nu numai lumina soarelui le dă celor helifobi o panică și anxietate imensă, ci și ei se confruntă cu suferința din cauza luminilor strălucitoare. Adesea, frica este legată de îngrijorarea extremă cu privire la efectele nocive ale soarelui. Din păcate, a ține departe de lumina soarelui este o sarcină imposibilă dacă nu ești un vampir.

5. Arahibutyrophobia

Cele mai bizare fobii - arachibutyrophobia

Deși aceasta nu este o afecțiune care pune viața în pericol, această listă de fobii deosebite nu ar fi completă fără arahibutirofobie sau teama de a avea unt de arahide lipit pe cerul gurii. Untul de arahide nu este o necesitate în dieta noastră, dar persoanele care au o astfel de fobie ar rata beneficiile untului de arahide, cum ar fi scăderea colesterolului.

6. Deipnofobie

Cele mai bizare fobii - Deipnophobia

În timp ce mai multe persoane experimentează o formă comună de fobie socială, deipnofobie, pe de altă parte, este mai specific și definit ca frica de conversații la cină. Chiar dacă a fi deipnofob poate fi un dezavantaj la un moment dat, deoarece poate provoca stânjenie și disconfort, a rămâne tăcut în timpul cinei, de fapt, aduce beneficii digestiei.

7. Neofobie

Cele mai bizare fobii - neofobie

Cu toții am auzit zicala că schimbarea este singurul lucru constant în această lume, iar ființele umane sunt incomode cu schimbarea, dar neofobia este un alt lucru – este o frică aberantă și severă de experiențe și lucruri noi. Neofobie nu poate afecta numai bunăstarea și fericirea celor care au această fobie; acesta poate fi, de asemenea, motivul pentru a rata experiențele care schimbă viața și oportunitățile pe care viața le poate oferi. În plus, conform cercetărilor, presiunea fizică sau mentală a neofobiei poate minimiza speranța de viață.

8. Ablutofobie

Cele mai bizare fobii - Ablutophobia

Frica de a fi spălat și scăldat este cea mai frecventă la copii; totuși, această afecțiune rară există la adulți. Ablutofobie este frica de a face baie și de a te spăla. Acest lucru poate suna absurd, dar unii oameni experimentează teroarea doar cu gândul la un duș. Deși există unele beneficii de a sări peste dușuri ocazional, cum ar fi ajută la conservarea bacteriilor bune și a uleiurilor naturale care ajută la evitarea bolilor și la protejarea pielii, dar a face acest lucru ca un obicei obișnuit poate afecta negativ viața socială și sănătatea.

9. Singenesofobie

Cele mai bizare fobii - Syngenesophobia

Cei mai mulți dintre noi se confruntă cu iritare sau stinghere când suntem cu rudele noastre. Cu toate acestea, oamenii cu singenesfobie ai frica de rude. Cu excepția faptului că există suficiente motive pentru a avea aceste temeri, este recomandabil și merită să solicitați ajutor de la profesioniști și experți pentru a atenua acest tip de fobie și pentru a vă ajuta relația cu rudele. Potrivit experților, acest lucru poate fi benefic și pentru sănătatea ta, deoarece a avea o legătură puternică cu familia ta poate ajuta la creșterea speranței de viață.

10. Geniofobie

Cele mai bizare fobii - Geniophobia

Cunoști pe cineva care are o teamă insuportabilă de bărbie? Atunci, poate că acea persoană suferă geniofobie sau frica de bărbie. Din păcate, există și fobii ale celorlalte părți ale corpului uman, precum chirofobia (frica de mâini) și genufobia (frica de genunchi). Datorită efectelor neplăcute pe care le-ar putea da, precum îngreunarea interacțiunilor sociale, se recomandă să treci prin terapie pentru a depăși fobia unui individ.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.