10 cele mai bune țări pentru a găsi artă stradală

0
84

[ad_1]

Arta stradală, deși ilegală, oferă artiștilor o modalitate de a folosi lumea ca pânză. Nenumărate cantități de opere de artă frumoase au fost create pe clădiri pentru ca lumea să le vadă. Fenomenul street art cu siguranță nu se limitează la un singur loc. Este o scenă recunoscută la nivel global, cu o mulțime de artiști underground precum Alec Monopoly, Cope2 și unul dintre cele mai mari nume de astăzi, Banksy, a cărui identitate este încă un mister în lumea artei. Mai jos sunt 10 dintre cele mai bune țări de găsit arta stradala de la unii dintre acești artiști celebri.Arta stradală

10. Statele Unite ale Americii

SUA găzduiesc unele dintre cele mai mari artă stradală din lume. Cele mai abundente cantități de artă stradală pot fi găsite în orașe mari precum New York, Los Angeles și Miami. Miami fiind o destinație mare datorită evenimentului său Art Basel, prezintă unele dintre cele mai vibrante piese. Nenumăratele cantități de clădiri din New York fac pânze impresionante precum cea de mai jos.

Arta stradală

PhotoCred: MusikAnimal (WikiMedia Commons)

9. Mexico City

Mexico City a găzduit unele dintre cele mai mari lucrări de artă stradală. Artiști de stradă din toate colțurile au călătorit în Mexic, lăsând o piesă din arta lor în fiecare dintre orașele lor. A devenit punctul fierbinte pentru artistul belgian ROA care a lăsat lucrări ca cea din fotografia de mai jos. Clădirile din beton în stil tradițional prezintă piesă după piesă de artă incredibilă.

Arta stradală

PhotoCred: The Suite World

8. Londra

Londra este o zonă atât de renumită pentru arta stradală, încât există chiar și organizații care se înființează tururi ale lucrărilor celebre. Fanii de artă ar putea vedea o lucrare de la aproape fiecare artist stradal renumit, inclusiv pe cea a celebrului Banksy, care continuă să redefinească ce înseamnă cu adevărat să fii necunoscut.

7. Chile

La fel ca multe dintre celelalte țări menționate anterior, Chile se întâmplă să fie o parte foarte mare a culturii artei stradale. În timp ce graffiti-ul este prezent, există și nenumărate picturi murale și picturi incredibile realizate pe clădiri, scări, trotuare și aproape orice spațiu pe care un artist îl poate găsi. Chile este fără îndoială unul dintre cele mai bune locuri pentru a găsi artă stradală minunată.

Arta stradală

Fotografie: Jorge Barrios Riquelme (Wikimedia Commons)

6. Franţa

Franța s-ar putea să găzduiască Luvru și unele dintre cele mai râvnite artă din lume, dar găzduiește și unele dintre cele mai bune artă stradală. Unele dintre cele mai abundente cantități de artă stradală din Franța pot fi găsite în Montmartre, unde pereții sunt căptușiți cu diverse opere de artă și, în unele cazuri, artiști, mulți dintre ei populează zona.

Arta stradală

Fotografie: Alexander Baranov (Wikimedia Commons)

5. Brazilia

Brazilia găzduiește câteva expoziții minunate de artă stradală. Fie că este vorba de Rio De Janeiro sau São Paolo, puteți găsi câteva piese spectaculoase expuse. Anul trecut, Huffington Post a sărbătorit pe unul dintre cei mai faimoși artiști stradali din Brazilia, Eduardo Kobra, a cărui lucrare poate fi văzută în toată São Paulo. Munca sa este folosită pentru a aborda diverse probleme sociale și politice din Brazilia.

Arta stradală

PhotoCred: Huffington Post

4. Portugalia

Lisabona, Portugalia este unul dintre cele mai artistice orașe din lume. Străzile sunt pline de artă, iar unele picturi murale sunt atât de mari încât ocupă aproape toată latura unei clădiri. Este un oraș bogat în cultură, care se traduce întotdeauna în piese de artă uimitoare.

Arta stradală

Fotografie: Robert Nyman (Wikimedia Commons)

3. Columbia

Bogotá, Columbia a fost considerată unul dintre cele mai populare orașe pentru a găsi artă stradală. Drumurile, clădirile, aleile pe care le spuneți, sunt pline de opere de artă luminoase și vibrante, care sunt o reflectare a orașului colorat și eclectic.

Arta stradală

Fotografie: Pedro Felipe (Wikimedia Commons)

2. Australia

Arta stradală din Australia datează din anii 70 și 80 și continuă să înflorească în țară și astăzi. Melbourne, unul dintre cele mai populare orașe din Australia, are unele dintre cele mai mari concentrații de artă stradală. Subiectele variază de la sportivi la icoane pop și nu numai.

Arta stradală

PhotoCred: Euskadi 11 (Wikimedia Commons)

1. Rusia

Fotografia de mai jos vine din lumea misterioasă a artei gropilor din Rusia. Cu toate acestea, arta stradală cu gropi nu este singurul tip pe care îl veți găsi în țară. În toată țara puteți găsi opere de artă de la artiști stradali celebri inclusiv Pavel 183.

Arta stradală

PhotoCred: Huffington Post

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.