10.Respectul reciproc
Respectul reciproc este un punct esential al unei casnicii fericite. Chiar si atunci cand sunteti suparat, va exprimati prin prisma respectului. Respectul va permite sa evitati situatiile in care unul dintre parteneri simte ca cealalta jumatate manipuleaza si exercita presiuni asupra lor.
9.Nu compara partenerul cu ceilalti
Nu comparati partenerul dvs. cu sotii si sotiile altor persoane, in special cu cineva pe site-uri de pe retea sociala, cum ar fi Instagram sau Facebook. Acest lucru se intampla in gandurile voastre si cu voce tare. Amintiti-va ca oamenii aleg adesea sa nu arate realitatea, ci imaginea dorita a vietii si a relatiilor. Deci, atunci cand alti soti isi duc doamnele cu buchete, le duc la restaurante scumpe sau le cumpara cadouri, este cel mai probabil fals. Chiar daca o fac, nu inseamna neaparat ca acele cupluri sunt fericite
8. Fii in siguranta si ai grija de tine
Aveti intotdeauna grija de voi insiva. O casnicie fericita nu inseamna totul despre sex dar si acesta constituie un factor destul de important . Oamenii iubesc sa vada ceea ce este atractiv.Gandeste-te la modul in care te uiti cand ești în fata partenerului tau, chiar si acasa. Pantalonii de jogging vechi si tricourile supradimensionate sunt un nu-nu. Un corp bine construit si lenjerie confortabila, dar sexy? E un mare da. Aceasta regula se aplica atat barbatilor, cat si femeilor.
7.Sotul este prioritatea numarul unu, apoi copii
Parintii incearca sa devina totul pentru copiii lor, dar va fi o greseala daca va sacrificati casnicia pentru acest lucru. In primul rand, daca copiii sunt tot ceea ce aveți nevoie in lume, este rau, mai ales pentru copilul dumneavoastra. In al doilea rand, un cuplu casatorit este centrul familiei. Si in al treilea rand, intr-o zi copiii vor creste si vor parasi casa parinteasca. Atunci cand voi 2 veti ramane pe cont propriu si veti gasi un teren si o istorie comuna. Sau poate veti vedea ca nu rămane nimic din casnicia voastra, doar o persoana pe care nu o mai iubiti. Intreaba-te daca vrei cu adevarat sa se intample asta.
6.Iertati-va unii pe altii
Nimeni nu este perfect. Cu totii facem greseli. Orice relatie aduce neintelegeri si durere intre parteneri. Daca un cuplu nu se poate ierta unul pe celalalt, atunci in timp, relatia se va prabusi sub povara plangerilor acumulate.
5.Nu incerca sa schimbi partenerul
Oamenii se inseala crezand ca pot schimba sotul / sotia. Toti au dezavantajele lor si este aproape imposibil sa incerci sa ii transformi in persoanele pe care doriti sa fie. Lucruri pe care nu trebuie sa le incerci niciodata sa le schimbi sunt obiceiurile proaste, opiniile religioase, relatiile cu parinții, hobby-urile, modul in care acestea vad aceasta lume. Dar un lucru bun este sa creezi obiceiuri si tradiții familiale reciproce pe care toata lumea le va gasi placute.
4.Evitati cuvinte mari in special „divort”
Incercati sa evitati expresii precum „Daca acest lucru va continua, te voi parasi”. Si nu spuneti niciodata cuvantul „divort”. Daca o veti spune, atunci fiti gata sa mergeti si sa vedeti un avocat. Nu va intoarceti in genunchi mai tarziu cu cuvintele „Nu am vrut sa spun”. Partenerul vostru ar putea spune brusc: „Bine” Astfel de fraze, adesea spuse in furie, nu sunt uitate. Chiar si dupa ce te vei impaca, va creste doar sansele unui divort real.
3.Controleaza-ti emotiile
Incearca sa-ti spui „Stop!” ori de cate ori vrei sa-l insulti pe cel iubit. Daca simtiti ca nu va puteți controla, faceti o pauza, respirati adanc si mergeti la plimbare. Doar nu-l evitati pentru a-ti pedepsi partenerul cu izolare. Spune-le ca te vei intoarce la conversatie cand te vei linisti. Si prin toate mijloacele, tine-ti cuvantul.
2.Nu vorbi niciodata rau despre partenerul tau
Nu spuneti niciodata lucruri rele despre partenerul dvs. altora. Nu mamei tale,nici macar prietenilor tai. Dupa ce o sa va impacati vei uita totul si va iertati unul pe altul, dar mama si prietenele tale nu o vor face. Atunci partenerul dvs. va ramane in lumina negativa pentru ei si il vor trata rau. Cand lucrurile sunt cu adevarat dificile, mai intai vorbiti cu sotul / sotia. Daca trebuie sa va consultati cu altcineva, contactați un psiholog .
1.Aflati limbajul iubirii partenerului dvs
Toata lumea vorbeste limba lor de dragoste. A ta poate diferi fata de a partenerului tau. Pentru a vorbi dragostea, el poate sa se manifeste cu cuvinte de sprijin si de lauda, poate cu atingere si ingrijire sau chiar cu lucruri materiale precum darurile. Fiecare dintre noi are un limbaj de iubire. Indiferent de limbajul iubirii partenerului dvs., invatati-o si folositi-o.