Flacara Eterna de la mormanul presedintelui John F. Kennedy

0
968
flacara eterna de la mormantul lui john f kennedy

memorialul lui John F KennedyDupa asasinarea presedintelui american John F. Kennedy, sotia lui (Jacki Kennedy) a fost foarte specifica in legatura cu tipul de memorial pe care i-l dorea acestuia. Ea admira Flacara Eterna de la mormantul Soldatului Necunoscut din Paris si a considerat ca sotul ei este demn de un astfel de memorial. Idea ei a fost aprobata, iar compania de gaz Washington Gas Company a avut aproximativ o zi la dispozitie pentru a proiecta o torta cu gaz propan ce putea fi folosita la funerar. De atunci, aceasta flacara a ars continuu.

Flacara Eterna a fost proiectata sa se aprinda automat daca este stinsa. In ciuda acestui fapt, ea s-a stins de cel putin 2 ori.

Prima data cand flacara s-a stins a fost pe , cand un grup de copii veniti de la o scoala Catolica, au reusit sa stinga flacara in timp ce o binecuvantau cu agiazma. Norocul a facut ca unul dintre paznicii cimitirului era fumator si a avut o bricheta la indemana cu care sa reaprinda flacara.

A doua oara s-a intamplat in . In ciuda faptului ca torta a fost proiectata sa reziste ploii si vantului, duritatea conditiilor meteorologice a reusit sa o stinga. In varful tortei exista o scanteie electrica continua care reaprinde automat torta in cazul in care se stinge. In acea zi, insa, ploile torentiale nu numai ca au stans flacara, ci au si inundat un transformator electric ce alimenta scanteia. Din aceasta cauza, flacara a ramas stinsa pana cand a putut fi reaprinsa manual dupa incetarea ploii.

renovarea flacarii de la mormantul lui john f. kennedyIn , flacara a trecut prin cateva renovatii semnificative pentru a face sistemul de alimentare cu gaz mai eficient si mai usor de intretinut.

O flacara care s-a stins doar de 2 ori intr-un interval de timp de un pic peste 50 ani insemna ca tehnic vorbind, ea nu este cu adevarat eterna, dar este totusi destul de durabila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.