15 cele mai incredibile sculpturi din lume

Prin toata lumea sau chiar pe internet poti gasi sculpturi ce te lasa cu gura cascata. Creatorii lor au revolutionat toate traditiile care dominau lumea artei. Noi ii admiram pe maiestrii artei ce aduc lucrurile aparent imposibile, in realitate.

Wonderland, Canada

Wonderland, Canada
© Neil Howard

Cel mai tare lucru la aceasta statuie din orasul canadian Calgary este sa te afli inauntrul ei! Pe dinafara, aceasta este un cadru de sarma de 12 metri ce da forma unui cap. Pe dinauntru, parca te aflii intr-o alta lume. Opera de arta a fost inventata de sculptorul spaniol Jaume Plensa.

Karma, SUA

Karma, SUA
© Alyx Dellamonica

Creatia sculptorului korean, Do-Ho Suh ii intampina pe vizitatorii galeriei de arta Albright-Knox al orasului New York si le starnesti instantaneu imaginatia. Statuia are doar 7 metri inaltime, insa inaltimea ei pare mult mai mare in ochii vizitatorilor.

Last Supper, SUA

Last Supper, SUA
© Gord McKenna

Sculptura lui Albert Szukalski din orasul fantoma Rhyolite este reimaginarea picturii lui Leonardo Da Vinci. Cu Valea Mortii in fundal, creatia arata cel mai misterios in timpul noptii, cand emite lumia dinauntru cu ajutotul unui sistem special de iluminatie.

Diamonds, Australia

Diamonds, Australia
© russellstreet

Fotografia nu a fost rotita in niciun fel. Neil Dawson din Noua Zeelanda, creaza sculpturi pe langa care nu poti trece fara sa te intrebi cum leviteaza. Efectul este creat cu ajutorul unor cabluri de sustinere neobservabile cu ochiul liber.

Sculptura in balans, Dubai

Sculptura in balans, Dubai
© Deutsche Bank

Statuia de bronz parca sfideaza legile fizicii. Modul in care sculpturile polonezului Jerzy Kedziora nu se rastoarna sub influenta vantului si gravitatii este un mister pentru aproape toata lumea.

Monumentul violonistului, Olanda

Monumentul violonistului, Olanda
© Paul Arps

In faimosul complex Stopera din Amsterdam, acolo unde se aflta teatrul muzical si primaria orasului, o podea de marmura a fost crapata pentru a instala aceasta creatie de arta. Autorul acestei creatii starneste o adevarata intriga. Cu toate acestea, toata lumea prefera sa dea din umeri si sa nu o bage in seama.

Porsche-urile de la Festivalul Vitezei, Regatul Unit

Porsche-urile de la Festivalul Vitezei, Regatul Unit
© Bruno Postle

Gerry Judah creaza sculpturi incredibila a unor masini ce par ca decoleaza in spatiu. Ca parte a Festovalului Vitezei din Goodwood, el a reusit sa lucreze impreuna cu cele mai faimoase marci de automobile din lume.

Diminish and Ascend, Australia

Diminish and Ascend, Australia
© Matthew Perkins

Scarile spre cer, create de David McCracken si instalate in Sydney, au un secret: fiecare treapta este mai mica decat cea dinainte. De aceea, cand te uiti la ele, par infinite.

Inevitabilitatea timpului

Inevitabilitatea timpului
© Adam Martinakis /3d visual

Artistul si sculptorul grec, Adam Martinakis, creaza sculpturi digitale futuristice. Le poti vedea doar pe internet si in print-uri, insa pentru asta exista arta: sa descoperi noi modalitati de exprimare.

Caracteristicile gravitatiei elefantului, Franta

Caracteristicile gravitatiei elefantului, Franta
© Jean-Pierre Dalbéra

Sculptura lui Daniel Firman din castelul Fontainebleau din Paris. Aceata a fost dedicata teoriei autorului, conform careia elefantul se poate balansa pe trompa la altitudinea de 18000km.

Alergatorul, Grecia

Alergatorul, Grecia
© G Da

In Atena, poti vedea „Alergatori” grecesti. Acestia dau impresia de miscare din orice perpectiva te-ai uita. Figura uriasa a fost creata de Costat Varotsis, dintr-un numar imens de bucati de sticla verde.

Sculpturi subacvatice, Mexic

Sculpturi subacvatice, Mexic
© Scuba Catalog

Intregi parcuri subacvatice, aflate in diferite parti ale globului, sunt creatiile sculptorului Jason Taylor. Daca vrei sa faci un selfie cu aceste expozitii, va trebui sa te apuci de scufundari.

Involutie

Involutie
© chadknight

Un alt reprezentant al artei digitale este Chad Knight. El isi plaseaza sculpturile virtuale pe un fundal cat mai realistic. Este atat de priceput, incat imaginile lui fantastice par sa invie.

Scaldatoarea, Germania

Scaldatoarea Barcagii germani au fost durprinsi de „Scardatoarea”, o statuie gigantica de metal si polisterol a capului si picioarelor unei femei ce pare a se scalda ca intr-o cada de baie, create de Oliver Voss.

Ali si Nino, Georgia

Ali si Nino
© thebadmanpuntedbaxter / imgur

Creatia, de Tamara Kvesitadze, a acestei sculpturi dinamice a fost inpirata de povestea de dragoste a doua personaje. Figurile sunt in miscare continua: intai, unul spre altul, devenind o singura entitate; apoi urmeaza despartirea inevitabila.

Categorii:   Diverse, Locatii

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.