Exista lucruri pe care le folosim in bucataria noastra in fiecare zi. Ele sunt foarte obisnuite ai par a fi destul de inofensive si nu ne-am gandit niciodata cat de periculoase pot fi . Bright Side a decis sa impartaseasca cu noi aceste informatii importante. Se va schimba cu siguranta unele dintre obiceiurile tale.
15. Conserve
Un studiu recent sugereaza ca alimentele conservate, in special supele si pastele, pot expune consumatorii la produsul chimic BPA. Este adesea folosit in captuseala cutiilor pentru a ajuta la pastrarea alimentelor dar si pentru margini ruginite zdrobite sau umflate.
14. Alimente impachetate in plastic
Utilizarea produselor impachetate in plastic duc la probleme serioase de sanatate, cum ar fi hipertensiunea arteriala si rezistenta la insulina la adolescenti si malformatii congenitale la baieti.
13. Produse pentru curatarea cuptoarelor
Spalarea grasimilor si aruncarea placilor arse din interiorul cuptorului nu este niciodata un lucru amuzant, dar trebuie să fiți atenți la produsele de curațare pe care le utilizati.
12. Sticle de apa din plastic
In ultimii ani probabil ca ati observat ca sticlele de apa din magazine au fost acopertie cu autocolant „bpa-free” pentru a-si multumi intr-o mica parte clientii.
11. Boluri din plastic pentru depozitarea alimentelor
Pentru a face plasticul flexibil, unii productori adauga substante chimice speciale, ceea ce poate provoca probleme grave de sanatate. Suntem destul de siguri ca nu doriti aceste substante chimice in alimente sau in corpul dumneavoastra.
10. Chiuveta de bucatarie
Daca particulele de hrana de la felurile de mancare raman in chiuveta de ceva timp, ele incep sa creeze un teren de reproducere pentru bacterii precum salmonella si multe altele. Chiuveta de bucatarie poate fi un loc foarte murdar.
9. Cutite
Cutitele ar trebui sa ramana mereu ascutite. Daca acestea nu sunt suficient de ascutite, ele pot aluneca atunci cand incercati sa taiati ceva, daunand mainile sau alte parti ale corpului.
8. Buretii de vase
Buretele de bucatarie mediu creste numarul bacteriilor foarte repede. Clatirea nu impiedica multiplicarea agentilor patogeni nocivi. Pentru a ucide bacteriile, puteti sa folositi microundele pentru buretele umed sau sa le inmuiati in apa diluata pentru câteva minute. Sau pur și simplu sa le puneti in masina de spalat vase pe cel mai lung timp și cea mai mare temperatura.
7. Prosoape de maini
Prosoapele de bucatarie sunt unul dintre cele mai murdare lucruri din bucataria dvs. Le atingi tot timpul chiar inainte de a-ti spala mainile si apoi din nou in timp ce gatesti. Aceasta este o cale pentru ca bacteriile sa intre in mancarea ta.
6. Odorizante de camera
Chimicalele gasite in toate tipurile de odorizante pot provoca leziuni pulmonare sau chiar cancer. Deci, ar fi mai bine sa aruncati toate odorizantele de camera si pentu un aer cat mai curat sa aruncati in mod regulat cosurile de gunoi.
5. Cuptor cu gaz
Nu uitati sa verificati daca l-ati oprit inainte de a merge la culcare sau de a iesi din casa. Va va tine pe dumneavoastra si pe ceilalti in siguranta de pericolele gazului eliberat de arzatoare.
4. Obiecte de gatit
Teflonul supraincalzit poate emite vapori toxici. Deci, in acest caz, este mai bine sa folositi unelte obiecte de gatit mai vechi si bine incercate.
3. Masina de tocat carne
Masinile de tocat carnea sunt foarte puternice. Te rog, tine-ti degetele departe de masina de tocat. Are mereu o unealta speciala pentru a impinge carnea in masina de tocat, pe care trebuie sa o folositi pentru a nu va deteriora mainile.
2. Aruncarea gunoiului
Acest lucru este doar pentru gunoi! Niciodata nu ar trebui sa-ti pui degetele in ea. Chiar daca aruncati ceva acolo, nu incercati sa-l trageti cu degetele.
1. Tocatoare pentru taiere
Utilizati intotdeauna tocatoare pentru taiere separate pentru carne si legume. Carnea bruta poate contine bacterii care provoaca boli grave. Nu utilizati niciodata tocatoare pentru taiere deteriorate sau crapate, deoarece fisurile sunt locuri perfecte pentru multiplicarea bacteriilor.