[ad_1]
Resursele naturale sunt descrise în mare măsură ca fiind rezervele pământului de combustibili și minerale care există în mod natural în țări. Este cunoscut faptul că, în această revoluție tehnică și eră economică, lumea își epuizează rapid resursele naturale.
Odată cu creșterea bruscă a populației, utilizarea acestor resurse naturale crește, ceea ce duce la creșterea prețurilor la cărbune, gaze naturale și țiței. Deși aceste resurse există și în alte forme de rezervoare minerale, există încă o cerere uriașă de combustibili care devine coloana vertebrală a economiei în fiecare țară. Ca urmare, economia țărilor cu rezervoare abundente este înfloritoare.
Iată primele 10 națiuni bogate din lume cu cele mai abundente resurse naturale.
1. Rusia
Rusia a fost anterior țara superputere din lume. Ei au cele mai mari resurse naturale din lume. Datorită dimensiunii mari a acestei țări, ea acoperă o mare cantitate de rezervoare de aur, cherestea și cărbune. Au al doilea cel mai mare zăcământ de cărbune și, când vine vorba de rezerve de aur, sunt al treilea ca mărime din lume. Valoarea estimată a resurselor naturale ale Rusiei este de aproximativ 75,5 trilioane de dolari.
2. Statele Unite
Următoarea pe linie este actuala țară superputere a lumii, The Statele Unite. Resursele sale naturale sunt de aproximativ 45 de trilioane de dolari. Aproximativ 31,2% din rezervoarele de cărbune sunt în SUA. Resursele de cărbune și lemn ale țării sunt de aproximativ 89%. Statele Unite aparțin primelor 5 țări care sunt abundente în rezerve de cupru, aur și gaze naturale. De asemenea, au norocul de a avea vaste hectare de teren pline cu păduri care furnizează volume mari de cherestea.
3. Arabia Saudită
Al treilea pe listă este Regatul Arabiei Saudite, inima și coroana Orientului Mijlociu. Resursele și rezervele sale naturale valorează 34,4 trilioane de dolari. Aproximativ 20% din petrolul din întreaga lume provine din pământ arab. Hidrocarburile care includ gaze și uleiuri sunt sursa majoră de producere a energiei a țării. În prezent, ele sunt cunoscute a fi al cincilea cel mai mare rezervor de gaze naturale.
4. Canada
Valoarea rezervelor naturale ale Canadei este de aproximativ 33,2 trilioane de dolari. Depozitele totale de nisipuri petrolifere au făcut ca această țară să fie pe locul 4 pe listă. Cele mai recente statistici arată asta Canada are 178,1 miliarde de barili, ceea ce reprezintă aproximativ 17,8%, constituind rezervele mondiale de petrol, a doua ca mărime după Arabia Saudită. Această țară are, de asemenea, rezerve uriașe de fosfat și al doilea ca mărime de uraniu, iar ei au al treilea ca mărime când vine vorba de rata producției de lemn.
5. China
Această țară este considerată printre superputerii în creștere a secolului. Rezervele totale ale Chinei se ridică la 23 de trilioane de dolari. Sunt considerabil bogate în minerale pământești și cărbuni. Rezervele lor totale de cărbune acoperă aproximativ 13% din totalul zăcămintelor de cărbune din lume. Rezervoarele de gaz de șist care au fost descoperite recent în China ar crește generarea de venituri a țării.
6. Iranul
Deoarece Iranul și Qatarul sunt situate într-o singură regiune, ele împărtășesc și cea mai bogată rezervă de zăcăminte de gaze. Deci, resursele lor naturale sunt evaluate la aproape 27,3 trilioane de dolari. Zăcământul de gaze naturale al Iranului reprezintă 16% din rezerva mondială. Este situat peste marile rezervoare de gaze ale câmpului Dome din Golful Persic. În această țară sunt prezenți aproximativ 136,2 miliarde de barili, ceea ce reprezintă mai mult de 10% din petrolul mondial.
7. Australia
Australia este un stat independent care își dobândește bogăția prin rezervele mari de lemn, fier, cupru și cărbune. Au o aprovizionare abundentă de aur în întreaga lume. Această țară are o aprovizionare vastă și uriașă de gaze naturale situate în larg și împarte o parte din el cu Indonezia.
8. Brazilia
Brazilia se numără printre acele țări care au o proporție substanțială de rezervoare de uraniu și aur. Sunt a doua țară care are cea mai mare producție de fier. Lemnul este resursa naturală extrem de valoroasă a țării. Furnizează aproape 12,3% din lemn din întreaga lume, în valoare de 17,45 trilioane de dolari. Valoarea totală a resurselor lor naturale este de aproximativ 21,8 trilioane de dolari. Recent, au explorat un rezervor vast de țiței care poate ajunge la 44 de miliarde de barili de țiței.
9. Venezuela
Ultima este Venezuela, cu o rezervă totală de aproximativ 14,3 trilioane de dolari. Din cauza gazelor lor naturale, această țară este pe locul opt pe listă. Împarte 2,7% din aprovizionarea cu petrol la nivel global. Venezuela este a șasea țară ca mărime din lume în ceea ce privește rezervele de petrol care valorează aproximativ 99 de miliarde de barili de petrol. Aceasta reprezintă aproximativ 7,4% din oferta globală globală.
10. Irak
Zăcământul de petrol din Irak este resursa sa majoră, ca unele state din Golf, iar barilii de petrol ajung la aproximativ 115 miliarde, ceea ce împarte aproximativ 9% din rezervele totale la nivel mondial. Din cauza diferențelor și a afluxului politic, majoritatea zăcămintelor nu sunt încă exploatate și lăsate neexploatate. Această țară are și o rezervă vastă de roci fosfatice la nivel mondial, evaluată la 1,1 trilioane de dolari.
[ad_2]