10 cele mai periculoase experimente științifice efectuate vreodată

0
164

[ad_1]

Știința ne-a ajutat să avem o viață mai bună și mai convenabilă în nenumărate moduri. Cu toate acestea, acest instrument puternic poate distruge vieți dacă nu este utilizat în mod corespunzător. Au fost momente în istorie când a fost folosit pentru politică într-un mod periculos. În plus, ambiția științei de a depăși limitele lucrurilor deja cunoscute poate provoca situații sfâșietoare.

Această listă de astfel de situații poate fi sfâșietoare și ne ajută să ne gândim cât de puternică și distructivă este știința atunci când nu este folosită corespunzător.

1. Proiectul MKUltra

Încercarea legendară a CIA de a stăpâni controlul minții este cunoscută sub numele de Proiectul MKUltra. A început în anii 1950 până în 1966. În cadrul acestui program, subiecții, în mare parte nedoritori, au primit medicamente precum LSD, care este un mare halucinogen. Au fost lipsiți de simțuri și de somn și au suferit abuz sexual, hipnoză și alte torturi psihologice pe care nimeni nu și-ar dori să le experimenteze.

Crearea de droguri care controlează mintea și cercetarea despre armele chimice pentru a-i învinge pe sovietici sunt obiectivele proiectului.

2. Cel Experimentul Sifilis Tuskegee

Aproximativ 399 de pacienți afro-americani cu sifilis care locuiau în mediul rural Alabama li s-a refuzat tratamentul în anii 1932-1972 din cauza așa-numitului studiu finanțat de guvern. În ciuda descoperirii în anul 1947 că penicilina este eficientă împotriva bolii menționate, medicii încă dau vina pe „sângele rău” al pacienților și nu au informat că pacienții au murit direct din cauza sifilisului.

Serviciul de Sănătate Publică din SUA a efectuat acest experiment pentru a studia și a descoperi progresul natural și efectele sifilisului nu sunt tratate. Un număr de 100 de pacienți au murit din cauza complicațiilor asociate, în timp ce 28 de pacienți au murit direct din cauza sifilisului.

3. Armarea Ciumei

Aproape jumătate din populația Europei a fost ucisă când placa a rătăcit. Aproximativ 100 de milioane de oameni au fost eliminați în secolele al XIII-lea și al XIV-lea, reducând astfel populația mondială. În anii 1980, în programul de cercetare despre războiul biologic al Uniunii Sovietice a fost descoperit modul de utilizare a ciumei ca armă prin lansarea ei în focoasele de rachete către inamici. În afară de ciumă, dezertorii au dezvăluit că există tone de variolă și sute de încărcături de antrax în programul de arme biologice al sovieticului.

4. Supercoliderul mare de hadron

Acest instrument științific din Elveția este cunoscut drept cea mai sofisticată și mai mare mașină din lume. A fost creat pentru a studia și explora mai multe despre fizica particulelor. Cu toate acestea, această mașină a dat naștere fricii publicului. De asemenea, este acuzat că a atras asteroizii pe pământ și că a provocat cutremure.

Deși astfel de teorii ale conspirației despre LHC au fost infirmate, a fost acuzat că are potențialul de a crea găuri negre care ar putea înghiți pământul. Această posibilitate nu a fost complet ignorată de organizația numită CERN, care conduce colizionatorul.

CERN a spus că LHC nu este periculos, dar și-a recunoscut posibilitatea de a crea o gaură neagră.

5. Cel Proiectul Aversiune

Un proiect de tortură medicală a fost înființat în Africa de Sud în jurul anilor 1971 și 1989. Scopul lor a fost să „vindece” homosexualitatea recruților militari. Politica a fost condusă sub apartheid, un sistem de legislație care a menținut politici rasiste împotriva sud-africanilor non-albi. Acest proiect implică tratamente forțate de „terapie cu aversiune”, inclusiv castrarea chimică și șocuri electrice pentru terapie. Armata a participat la acest program a permis aproximativ 900 de proceduri chirurgicale de schimbare a sexului.

Homosexualitatea la acea vreme era considerată o boală mintală în comunitatea medicală. Psihiatru-șef profesionist responsabil de proiect, dr. Aubrey Levin, a fost acuzat de încălcarea drepturilor omului și a fost ulterior condamnat la închisoare de către organizațiile internaționale.

6. Cel Testul Trinității

Primul experiment nuclear și-a făcut loc pe această listă. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, având mare nevoie ca America să fie în avantaj în timpul războiului, au înființat Proiectul Manhattan. Testul Trinity a avut loc, aprinderea primei arme nucleare în deșertul New Mexico în 1945, pe 16 iulie.

Chiar dacă majoritatea oamenilor de știință sunt siguri de munca pe care au făcut-o, au existat încă îndoieli influenți care au pus sub semnul întrebării capacitatea bombei; unii chiar s-au întrebat dacă bomba ar provoca distrugerea totală a organismelor vii și nevii de pe pământ.

7. Foraj Kola Superdeep

Un experiment al sovieticilor care a început în anii 1970; acest experiment dorea să sape cât mai adânc în scoarța terestră. În 1994, sovieticii au perforat cu succes o gaură de 12 kilometri în Peninsula sau Kola, în extremul nord-vest al Rusiei. Acest lucru ne-a oferit date științifice, cum ar fi descoperirea fosilelor antice ale planctonului microscopic din cele 24 de specii ale sale.

Nu s-a întâmplat nimic contradictoriu, dar au apărut îngrijorări cu privire la producerea bruscă a efectelor seismice din cauza prea multor foraje sau poate crăparea întregii planete Pământ.

Începând de astăzi, locul găurii din acest experiment este închis.

8. Studiu Guatemalan STD

Un alt experiment îngrozitor din SUA care a provocat pagube în numele „științei”. În perioada 1945-1956, aproximativ 1.500 de persoane din Guatemala au fost infectate intenționat cu BTS, inclusiv gonoree și sifilis. Recruții militari, orfanii, prizonierii și prostituatele au fost următorii subiecți în acest experiment oribil. Cercetătorii au folosit tehnici fără scrupule, au infectat prostituate și injecții pentru a-și infecta subiecții și a-și realiza experimentul.

Subiecții au depus acuzații legale de un miliard de dolari împotriva lui John Hopkins pentru rolul său în acest experiment.

9. Unitatea 731

Un program secret de cercetare și dezvoltare desfășurat de armata japoneză a tolerat experimentele îngrozitoare pe indivizi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Unitatea 731 a fost condus de Shiro Ishii, generalul lor la comanda, unde aproape 250.000 de femei, bărbați și copii au experimentat în căutarea științei. Majoritatea subiectelor folosite au fost prizonierii de război din aliați și victimele Rusiei și chineze.

Operațiile chirurgicale forțate includ vivisecția – practica tăierii și operarea subiecților vii fără anestezie, amputații ale membrelor și îndepărtarea organelor interne precum ficatul, plămânii, creierul etc. Subiecții au fost supuși sarcinilor forțate, luptei biologice, testarea degerăturilor și testarea armelor folosind aruncătoare de flăcări și grenade.

10. Experimentul lagărului de concentrare nazist

Mii de prizonieri din lagărele de concentrare au fost folosiți în experimentele medicale conduse de naziști. Aceste experimente includ hipotermia care este indusă la nivel internațional, utilizarea malariei pentru a infecta oamenii, otrăvirea oamenilor, sterilizarea forțată, utilizarea gazului muștar pentru prizonieri și multe altele.

„Doctorul rău” prin excelență pe nume Josef Mengel este medicul nazist care trebuie învinuit pentru astfel de experimente. El a acordat o atenție deosebită și se concentrează pe gemeni, care sunt în mare parte romi (țigani) și evrei. Mengele, cunoscut și ca „Îngerul morții”, a fost responsabil pentru abominații, cum ar fi îndepărtarea organelor oamenilor fără anestezie, dezmembrarea și injectarea prizonierilor cu bacterii letale și altele.

Infamul Mengele a folosit și ochii victimelor ucise, pe care i-a cules pentru cercetarea sa asupra heterocromiei și a încercat să demonstreze rezistența romilor și a evreilor la boli prin experimentele sale.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.