10 cele mai mortale creaturi de pești din lume

0
551

[ad_1]

S-ar putea să fiți curios despre toate tipurile și tipurile de pești pe care le puteți găsi în oceanul vast.

Aceste creaturi marine fascinante face experiența de înot și scufundare mai memorabilă cu caracteristicile lor frumoase. Cu toate acestea, oricât de captivante sunt aceste organisme, unele prezintă pericole potențiale care pot duce chiar la moarte.

Am pregătit lista celor mai periculoși pești din lume pentru a vă educa despre potențialele pericole pe care trebuie să le evitați. În acest fel, nu trebuie să te mai temi de ocean și vei fi încrezător să înfrunți partea sa cea mai profundă.

1. Blowfish

Most Deadly Fish - blowfish

Acest pește este cunoscut pentru pielea sa tepoasă, ceea ce face ca blowfish puternic fizic. Această caracteristică îi ajută, de asemenea, să aibă instincte de supraviețuire rezistente. Blowfish conține, de asemenea, tetrodotoxină, o substanță foarte toxică situată în intestine, ovare, ficat și piele. Această otravă este eliberată atunci când peștele suflator se umflă atunci când este amenințat sau deranjat. Acesta este motivul pentru care peștele-glob se mai numește și swellfish sau puffer. Această otravă cu tetrodotoxină poate afecta creierul victimei și provoacă paralizie, slăbiciune și chiar moarte. Datorită acestui fapt, blowfish este clasat drept unul dintre cei mai mortali pești din ocean.

Blowfish se găsește de obicei în apele tropicale precum Indonezia.

2. Marele rechin alb

Most Deadly Fish - Mare rechin de apă

Acest Marele rechin alb probabil că nu are nevoie de nicio prezentare deoarece numele deja sună un clopoțel. Este unul dintre cei mai puternici și populari prădători din întreaga lume, cu o mulțime de filme care îl prezintă. Acest prădător uriaș provoacă de obicei o singură mușcătură în pradă în timpul atacului și apoi se retrage după aceea. Cu toate acestea, o singură mușcătură a acestui mare rechin alb este uriașă, provocând leziuni grave organelor sau țesuturilor, ducând la moarte.

Marele Rechin Alb se găsește în diferite locuri, cum ar fi Insula Neptun din Australia și Plaja Tigerului din Bahamas.

3. Cutie Meduze

Most Deadly Fish - cutie meduze

Box Jelly este considerată una dintre cele mai letale și mai veninoase creaturi marine găsite în Australia, Japonia sau Mexic. În doar câteva minute, veninul acestei creaturi poate duce la moarte. Pe de altă parte, cicatricea de la înțepătura sa vicioasă va fi înrădăcinată pentru totdeauna. Veninul din Box Jelly atacă sistemul cardiovascular al victimei – acest lucru va slăbi ritmul cardiac al victimei; înțepăturile sale vor provoca dureri chinuitoare, care pot duce probabil la moarte.

4. Peștele leu roșu

Cel mai mortal pește - Red Lionfish

Pește leu roșu este una dintre speciile indigene populare din ecosistemul recifului din Pacificul de Sud. Este cunoscut pentru spinii săi otrăvitori ai înotătoarelor, care pot produce răni de puncție pulsantă, care de obicei nu sunt fatale. Acest pește are spini înotătoare neobișnuit de lungi în dors și înotatoare pectorale uriașe. Fiecare specie de pește leu roșu are un model specific de dungi izbitoare, asemănătoare zebrei. De asemenea, se bazează pe reflexul său rapid și pe camuflaj pentru a supraviețui și a captura prada, cum ar fi creveții și peștii.

Peștele leu roșu își extinde aripioarele atunci când este deranjat. Dacă este provocat în continuare, atacă posibila amenințare cu spinii dorsali. Înțepătura cauzată de acest pește unui om nu ar duce la moarte, dar poate provoca dureri extreme, dificultăți de respirație și greață.

Peștele leu roșu poate fi găsit în apele uluitoare ale Caraibelor, unde vă puteți bucura de priveliștile sale spectaculoase și de temperatura caldă a mării.

5. Murene

Cel mai mortal pește - Murene

Murene este cunoscut pentru fălcile sale ucigașe, care conțin dinți fermi și ascuțiți pentru a-și prinde adversarul și a provoca răni grave. Fiind una dintre cele mai mortale creaturi, este posibil să nu doriți să deranjați murena dacă nu doriți să fiți atacat și să fiți masa lui. Există aproximativ 80 de specii ale acestui pește periculos și, de obicei, trăiesc în locuri subtropicale și tropicale cu apă puțin adâncă, astfel încât să se poată ascunde în recife și stânci.

Egipt, Mexic și Belize sunt unele dintre cele mai bune locuri unde puteți găsi murene și puteți face scufundări cu ei.

6. Pește-tigru

Most Deadly Fish - pește tigru

La fel cum trebuie evitat un tigru, trebuie să te ferești de peștele tigru pentru a evita să fii mușcat de dinții săi ascuțiți, ceea ce poate provoca răni mari înotătorilor neatenți. Pește tigru au urme distinctive și dungi longitudinale, care depind de specie, și dinți ascuțiți care se extind și sunt proeminenți chiar și cu gura închisă.

7. Candiruul

Această creatură marine fără solzi se găsește frecvent în plămânii Pământului sau râului Amazon. Crezi sau nu, Candiru este cunoscut și sub numele de pește vampir deoarece sursa sa de hrană este sângele. În plus, această creatură parazită are câteva anecdote despre presupusul ei atac asupra oamenilor. Se spunea că au tendința de a parazita și de a invada organismul pătrunzând prin uretră, ceea ce poate provoca sângerare, durere, inflamație și chiar moarte.

Această creatură periculoasă poate fi găsită în Bolivia, Peru, Ecuador și râul Amazon.

8. Eelul electric

Most Deadly Fish - anghilă electrică

Această specie cu un corp cilindric subțire asemănător unui șarpe este cunoscută pentru abilitățile sale literale șocante. Țipar electric evită prădătorii și își prinde prada producând sarcini electrice viguroase care șochează prada, făcându-le nemișcate. Acest tip de specie se găsește în mod obișnuit în apa dulce și poate ajunge până la 22 kg în greutate și 2,75 metri lungime. Anghilele electrice pot emite o sarcină electrică de până la 330-650 de volți – suficient de puternică pentru a șoca un om!

Acest pește din America de Sud se găsește frecvent în apa dulce din bazinul râului Amazon.

9. Piranhas

Cel mai mortal pește - Piranhas

Piranhas sunt una dintre cele mai cunoscute creaturi marine periculoase de pe pământ. Au dinți foarte ascuțiți; această creatură poate folosi uimitor de până la 20-30 de ori mai multă forță decât propria greutate atunci când mușcă, făcând posibilă zdrobirea unuia dintre cele mai mari animale în doar câteva minute.

Japonia este cea mai bună țară de vizitat dacă doriți să vă scufundați cu această creatură marine vicioasă.

10. Cel Pește piatră

Most Deadly Fish - pește piatră

Văzută frecvent în apele puțin adânci ale Indo Pacificului, această creatură cu aspect de piatră trăiește în partea de jos a corpurilor de apă. Aspectul său este un camuflaj natural care le face extrem de dificil de găsit. Această creatură produce venin atunci când calci pe ea, care poate fi fatal și foarte dureros.

[ad_2]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.